Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώσεις παραμυθιών: Αφηγήσεις α λα… διαδικτυακά


Η νέα προσπάθεια του Λάκη Λαζόπουλου μυρίζει… Χριστούγεννα και παιδικότητα. Αυτές τις γιορτές, τα μικρά –και μεγάλα- παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα αγαπημένα τους παραμύθια και άλλες όμορφες ιστορίες, μέσα από τις αφηγήσεις διάσημων προσωπικοτήτων.

Ο Λάκης και tospirto.net έδωσαν το σύνθημα και δεκαοκτώ δημοφιλείς πρωταγωνιστές δάνεισαν το υποκριτικό τους ταλέντο στον τομέα του παραμυθιού. Οι αφηγήσεις τους άρχισαν ήδη να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του tospirto.net και κάθε ημέρα θα δημοσιεύεται και ένα επιπλέον παραμύθι.

Ένας-ένας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής υποκριτικής διάβασαν τις ιστορίες για παιδιά που εξακολουθούν να πιστεύουν στα θαύματα και τα happy end. Από τις 20 Δεκεμβρίου και ως τις 6 Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο τα παιδιά βρίσκονται στα σπίτια τους, οι μικροί «αδειούχοι» θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να απολαύσουν μέσω αυτού τις γνώριμες φωνές των πρωταγωνιστών να τους μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Παραμύθια διάβασαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Παναγιώτα Βλαντή, Μαρία Γεωργιάδου, Ναταλία Δραγούμη, Γιώργος Καραμίχος, Σμαράγδα Καρύδη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θάλεια Ματίκα, Μαρία Ναυπλιώτου, Φαίη Ξυλά, Ιωάννα Παπά, Χρύσα Παπά, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Άκης Σακελλαρίου, Παύλος Χαϊκάλης.

Το «γαϊτανάκι» των αφηγήσεων άρχισε ήδη με τον Λάκη Λαζόπουλο να διαβάζει στο κατάστημα των Public τα «Χαμόγελα» (δείτε το εδώ). Οι Έλληνες ηθοποιοί μοιράζουν διαδικτυακά χαμόγελα στις μικρές ηλικίες και αποδεικνύεται πως το internet δεν έχει μόνο κινδύνους για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και όμορφες ιδέες. Και ζήσανε αυτοί καλά, και τα παιδιά καλύτερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΔΩ : http://resaltomag.blogspot.com/2010/12/blog-post_21.html#more