Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
3 κιλά κρεμμύδια μικρά (στιφάδου)
1 σκόρδο
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
2 κουτιά ντοματάκια
6-7 φύλλα δάφνης
μία κουταλιά αλάτιπιπέρι
10 κόκκοιλίγη κανέλα σε ξύλομισό μοσχοκάρυδο
5-6 γαρίφαλα-μισό κουταλάκι πιπέρι
1 1/2 κιλό κάστανα
3 κιλά κρεμμύδια μικρά (στιφάδου)
1 σκόρδο
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
2 κουτιά ντοματάκια
6-7 φύλλα δάφνης
μία κουταλιά αλάτιπιπέρι
10 κόκκοιλίγη κανέλα σε ξύλομισό μοσχοκάρυδο
5-6 γαρίφαλα-μισό κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε νερό με αλάτι. Τα τρυπάμε -το καθένα σε δύο σημεία- με μικρό πιρουνάκι. Ζεματάμε τα κάστανα και προσπαθούμε να τα καθαρίσουμε από τη φλούδα και το χνούδι τους χωρίς να τα διαλύσουμε. Τακτοποιούμε τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα μαζί τα κάστανα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και βάζουμε το σκεύος στη φωτιά. Μόλις βράσει, επί 5-10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μιάμιση ώρα ακόμη.
1 σχόλιο:
Ωραία σαν Ιδέα Ειδι΄κά και εάν σου Αρέσει το Στιφάδο Ωραίο σαν Παραλλαγή!
Δημοσίευση σχολίου