Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Χαρά στην Αφρική

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η έκθεση του Αγιορείτη ιερομόναχου Θεολόγου με φωτογραφίες από το Congo-Brazaville. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 16 έως 23 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Διορθοδόξου Κέντρου «Πορευθέντες», της πολιτιστικής εταιρείας ΑΙΝΟΣ και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να ενισχύσουν το έργο που πραγματοποιείται σιωπηρά στο Κονγκό.

Την ημέρα της έναρξης ο πατήρ Θεολόγος έκανε μία συγκινητική παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής της ιεραποστολής στη Δημοκρατία του Κονγκό και του σημαντικού πνευματικού, φιλανθρωπικού και εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της χώρας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο υπηρετεί μία μικρή χούφτα ανθρώπων οι οποίοι όμως χαρακτηρίζονται από σπάνια αφοσίωση, ευγενή ζήλο και ανεξάντλητη αισιοφροσύνη.


Για την υλοποίηση της έκθεσης εργάστηκε ομάδα νέων που γνωρίζει τον π. Θεολόγο από το Άγιον Όρος όπου τον επισκέπτεται όταν αυτός βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τα έσοδα της έκθεσης προορίζονται για την κάλυψη αναγκών του Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» στο Dolisie.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: