Οι ελίτ ξαναβγάζουν στην επιφάνεια την ατζέντα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως και το θέμα του υπερπληθυσμού στην προσπάθεια να επιβάλουν φόρους για τον άνθρακα.
Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Ban ki-Moon και 60 κορυφαίοι συνεργάτες του συναντήθηκαν πρόσφατα σε ένα απομακρυσμένο αυστριακό θέρετρο, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν στο διεθνές προσκήνιο το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που μετά τη Κοπεγχάγη άρχισε να χάνει έδαφος.
Το προσχέδιο της ατζέντας της συνάντησης διέρρευσε στο δίκτυο FOX News, και έτσι αποκαλύφτηκε μια νέα στρατηγική «παγκόσμιας αναδιανομής του πλούτου» ως βάση για την κλιματική αλλαγή. Η στρατηγική αυτή αφορά στη λεηλασία των μεσαίων τάξεων των πλούσιων κρατών, μέσα από φόρους εκπομπών άνθρακα, τα χρήματα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για να εξελιχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Στη Κοπεγχάγη μάλιστα, είχε συζητηθεί πως τα έσοδα από τους καταναλωτικούς φόρους θα πήγαιναν κατευθείαν στη Παγκόσμια Τράπεζα και όχι στα αναπτυσσόμενα κράτη.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς αυτούς, δεν θα δοθούν χρήματα στις φτωχές χώρες, αλλά αυτές θα εξαναγκαστούν να αποδεχτούν «πράσινα δάνεια» στο όνομα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, μια πολιτική δηλαδή που θα χρεώσει ακόμη παραπάνω τα φτωχά αυτά κράτη, και που οι αποπληρωμές των δανείων θα καταλήγουν στα σεντούκια του ΔΝΤ.
Το προσχέδιο που διέρρευσε, πνιγμένο σε θολή γλώσσα και ρητορική, αποδεικνύει πως ο ΟΗΕ σκοπεύει να χειραγωγήσει τα επιστημονικά στοιχεία, με απώτερο σκοπό την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Ο στόχος είναι «να περιοριστεί και να ανακατευθυνθεί η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή των μεσαίων τάξεων του κόσμου», ή με άλλα λόγια, να μειωθεί το επίπεδο ζωής της μεσαίας τάξης της Ευρώπης και των ΗΠΑ. «Στόχος μας είναι η δημιουργία κινήτρων για τη βαθιά μεταμόρφωση των τάσεων και των καταναλωτικών συνηθειών…».
Το έγγραφο μιλάει ακόμη για το πώς θα μπορέσει ο ΟΗΕ να εκμεταλλευτεί τη μαζική μετανάστευση από τα φτωχά προς τα εύπορα κράτη, έτσι ώστε να πιέσει για περισσότερους ελέγχους και ρυθμίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, στήνοντας ένα πλαίσιο παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως ο ΟΗΕ πρόκειται σύντομα να υιοθετήσει ένα νέο σχέδιο δημόσιων σχέσεων για να προωθηθεί η κλιματική αλλαγή, αλλάζοντας της κατεύθυνση, και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην απειλή του υπερπληθυσμού.
Ο πληθυσμός του πλανήτη υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 9 δισ. έως το 2050, και η στρατηγική αυτή σημειώνει την ανάγκη να γίνει μια εκστρατεία ώστε να πειστεί ο κόσμος πως ένας υπερπληθής πλανήτης, προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον.
Όπως όμως αναφέρει ο Economist, «Η γεννητικότητα πέφτει, και οι οικογένειες συρρικνώνονται σε τόπους όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία, ακόμη και η Ινδία, που ο πολύς κόσμος πιστεύει το αντίθετο για αυτές. Ο δείκτης του ρυθμού γεννήσεων είναι 2.1 ή μικρότερος, που είναι ο μαγικός αριθμός που σχετίζεται με τη σταθερότητα ενός πληθυσμού». Κάποια στιγμή μεταξύ 2020 και 2050, ο ρυθμός γεννήσεων θα πέσει κάτω και από αυτό το νούμερο.
Για να πετύχει το σκοπό του, ο ΟΗΕ θέλει να δει «μια θεμελιώδη μετάλλαξη της παγκόσμιας οικονομίας» σύμφωνα με το έγγραφο που έχει διαρρεύσει. Με άλλα λόγια, η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να μαραζώσει και να αντικατασταθεί από μια «πράσινη οικονομία» και μια νέα μετα-βιομηχανική επανάσταση. (Εν τω μεταξύ, η μεταστροφή της ισπανικής οικονομίας σε πράσινη, έχει σχεδόν διαλύσει τη χώρα με την ανεργία να καλπάζει στο 20%.)
Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ΟΗΕ σκοπεύει να αναλάβει ρόλο υποκινητή και ηγέτη μιας ενιαίας παγκόσμιας κυβέρνησης, και για να το πετύχει, θα αγνοήσει τα κυρίαρχα κράτη και θα αμφισβητήσει την εθνική τους κυριαρχία. Το έγγραφο μας δείχνει καθαρά πως πέραν των παραπάνω, ο Οργανισμός θέλει να αναλάβει τον ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα «χτίζοντας δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα» παράλληλα με ένα αστυνομικό σώμα. Με λίγα λόγια, να μπορεί να δικάζει και να φυλακίζει σε κράτη όπου υπάρχει εγκατεστημένη δύναμη κυανόκρανων.
Τέλος, το έγγραφο τονίζει την ανάγκη για ψήφιση νέων οικονομικών ρυθμιστικών δυνατοτήτων, που θα επιτρέπουν στον ΟΗΕ να επιβάλλει μια δική του παγκόσμια οικονομική νομοθεσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου