Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ει έχεις καρδίαν, δύνασαι σωθήναι...Πραγματικά εντυπωσιακό και κατατοπιστικό.!

000000000.JPG
0000000.jpg

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιανής Εσφιγμένου, ρε λεβεντόπαιδο;

Της Αρχαίας Μονής που ΔΕΝ πήρε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ απο τα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ πακέτα ΑΘΩΣ , ή της ΜΑΊΜΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ που φτιάξανε ΠΡΙΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ,οι πονηρευόμενοι και δώσαν και
π λ η ρ ω μ έ ν η ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΗΞΗ ΤΗΣ- ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ- ουδεμίαν σχέσιν έχοντες με ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΗ;

Για ξήγα ρε παλικάρι... να μάθουμε και μεις οι αδαείς, διότι, όπως ΣΟΦΑ τονίζει η λαική παροιμία "όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η ΜΑΊΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ"!

Και επειδή είσαι και πολύ πρώτο παιδί, περιμένω να ανεβάσεις αυτό το σχόλιο, ως αληθινός ερευνητής της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αδελφέ ας μην κοροϊδευόμαστε ,το μοναστήρι του Εσφιγμένου μέχρι το 70 που κατελήφθη από τους εν τω κόσμο παλαιοημερολογίτες δεν έχει καμιά σχέση με το αγιορείτικο μοναχισμό! Πονηρά φέροντες παρουσιαστήκαν ως ταπεινοί φιλήσυχοι δόκιμοι και κάποιοι μοναχοί την δεκαετία του 60 από τον κόσμο ερχόμενοι, σε μοναστήρι που είχε κοινωνία με όλο το άγιον όρος ..αλλά που έσβηνε από έμψυχο υλικό! Αφού απέκτησαν την πλειοψηφία ξεκοπήκαν από το υπόλοιπο σώμα! Σίγουρα διακρίνονται για πολλά αγαθά αγωνιστικά που έχει όμως κάθε απομονωμένη σέκτα σε κάθε θρησκευτική παράδοση…μην τους ηρωοποιούμε !

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε,
η άγνοια πολλές φορές διαστρεβλώνει τα πράγματα
(επιθυμώ να καταλογίζω μόνο άγνοια).

Τα περί καταλήψεως στα οποία αναφέρεσαι μάλλον τα έχεις μπερδέψει με τις καταλήψεις των παλαιών Αγιορειτικών Μονών από ομάδες
"Ζωηκών"(ή ορθότερα Ζωηκής προελεύσεως μοναχών)οι οποίες και επανέφεραν το μνημόσυνο του Αθηναγόρα όπου είχε διακοπεί το 1970 (περίπου) και στο οποίο συμμετείχαν οι περισσότερες Μονές μετά την αλήστου μνήμης "άρση"των αναθεμάτων η οποία λίγο πολύ ήταν ΟΜΟΛΟΓΙΑ περί του ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΙΩΝΕΣ όλους ΕΠΛΑΝΑΤΟ αναθεματίζουσα τους παπικούς...

Ουδείς εχέφρων ωστόσο θα είχε το δικαίωμα να κηρύξει τις αδελφότητες της Ι.Μ.Γρηγορίου, Βατοπεδίου ή Ξηροποτάμου ή άλλης, ως καταληψίες και να "φτιάξει"καταστάσεις μαϊμούδες.

Αυτή τη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ δικαιοσύνη και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ την οφείλεις και στην παλαιά και ΜΟΝΗ αδελφότητα της ΙΜ Εσφιγμένου.

Τα περί καταλήψεων άστα, διότι ...ὀζουν...τουτέστιν βρομάνε

Και παρεμπιμπτόντως, θα γνωρίζεις ότι οι προβαλλόμενοι "πατέρες"- μαϊμού παραπέμπονται σε ΔΙΚΗ στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
(5 σύνολο, δηλαδή όλοι σχεδόν...)
με τις κατηγορίες της απειλής και της απλής σωματικής βλάβης...

Λες να είναι οι ίδιοι που έφτιαξαν το CD της ευλαβείας και της... αγάπης ή μήπως το έδωσαν φασόν σε επαγγελματίες του είδους;;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Συμπάθα με να έχουμε το προνόμιο να γνωρίζουμε εκ βάθους τα πράγματα από μέσα, συνήθως θέλουμε να μιλάμε όταν μιλάμε για πράγματα που ξέρουμε με ιδία γνώση! και όχι άκουσα, διάβασα, μου είπαν… Δεν συμφωνούμε με τα όσα τραγελαφικά έγιναν εκατέρωθεν ,Δεν αμνηστεύει όμως την κατάληψη της Μονής από ομάδα παλαιοημερολογιτών! Ένα ξένο σώμα στον αγιορείτικο μοναχισμό!

Άλλο πράγμα αδελφέ η αλλοίωση που υπέστη το άγιον όρος σε πολλά θέματα με την εγκαταβίωση ομάδων «ζωικών και Σωτηρικών» όπως λές και άλλο πράγμα η κατάληψη ενός ιστορικού μοναστηριού από συγκεκριμένη σχισματική ομάδα με στόχο την απομόνωση της ..τα περί αγώνων Ορθοδοξίας ακούγονται ως ανέκδοτο στους λίγο υποψιασμένους.

Όπως αγωνιζόμαστε με όλη την δύναμη της ψυχής για τον δαιμονόπληκτο οικουμενισμό έτσι και στεκόμαστε απέναντι στις κάθε λογής φατρίες που μονοπωλούν την πίστη και υπερθεματίζουν ότι δεν είναι οι ίδιοι..

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Τρελογιάννη ομορφόπαιδοοοοοοο!

Άλλα λόγια

("άλλα ντάλα και της αγιοΠαρασκευής το γάλααα")

να αγαπιόμαστε, βρεεεεεε!

φιλάκιααα!

Μιχάλης είπε...

Είναι εξαιρετικό το ντοκιμαντέρ, γεμάτο αγάπη και γλυκύτητα, αγνό απόσταγμα αγιορείτικου μοναχισμού. Ο σκηνοθέτης αλίευσε αληθινά διαμάντια, τόσο λόγου, όσο και εικόνας. Σεμνότητα και ήθος διαπνέει το δημιούργημά του.

Δυστυχώς, το εσφιγμενιτικό πρόβλημα κατάληψης και διαστροφής του ονόματος της μονής ταλανίζει το Περιβόλι της Παναγίας και παρασύρει στην πλάνη ορισμένους από τους αδελφούς μας.

Για όσους ακόμη αμφιβάλλουν, η Εκκλησία έχει τελεσιδίκως αποφανθεί περί του θέματος, το οποίο άπτεται σχίσματος, φανατισμού και πλάνης.

http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/moni_deltio.html
http://www.makthes.gr/news/opinions/41068/
http://www.esfigmenou.gr/index.php?mid=6&sid=3&newsid=11

Ανώνυμος είπε...

Τίθεται ένα θέμα ΠΟΛΥ σοβαρό ΠΟΙΟΙ συναπαρτίζουν την Εκκλησία,και ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ.
Στην εποχή μας υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση και εκμετάλλευση δια της Χρηστολογίας και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ που ΕΞΑΠΑΤΑ τας καρδίας των ΑΦΕΛΩΝ.
Ο Θεός ας τους συχωρέσει...

Ανώνυμος είπε...

http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/moni_deltio.html

Υπάρχει σύγχυση γύρω από το θέμα της μονής Εσφιγμένου, την οποία σύγχυση τόσο αυτή η ανακοίνωση της Εκκλησίας, όσο και το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ξεκαθαρίζουν...

Γράψτε σε μια μηχανή αναζήτησης της φράση "Διώκεται η Ιερά Μονή Εσφιγμένου;"