Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η χώρα διαλύεται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzZwVy70X_TlTQ3kLb_pdqBts0z6_0mzM2mWMnuHC3kFY3N_vdFPud2YqSO0yORF2fCc2O1-PpAngVj-AdvguXfklZVWuflUqdWgSjXeB3PZqHKoANLmjmhW80uW2HeNsaexm3lNH6f_nE/s320/klkerm.jpg


Η ματαιοδοξία του ανθρώπου είναι τόσο μεγάλη όσο και η φαντασία του. Πρέπει να καταστραφεί μία χώρα τελείως για να νιώσει κάποιος την ηδονή της εξουσίας;

Αφήνοντας για λίγο τη δημοσιονομική διάλυση της χώρας και πηγαίνοντας σε άλλους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε.
Διάλυση παντού, λες και δεν υπάρχει κυβέρνηση. Τα παραδείγματα είναι πολλά:
Στην υγεία έχουν κλείσει δεκάδες νοσοκομεία είτε γιατί οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες μηνών είτε γιατί οι προμηθευτές υλικών έχουν κάνει εμπάργκο αφού το κράτος του χρωστά δισεκατομμύρια και τους τα δίνει σε ομόλογα. Αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών που δεν μπορούν να κάνουν από μια απλή ιατρική πράξη μέχρι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.
Στην Παιδεία περισσότερα από 150.000 γραπτά υποψηφίων στις Πανελλαδικές δεν έχουν διορθωθεί εξαιτίας της αποχής των εκπαιδευτικών – βαθμολογητών. Το κράτος τους κόβει από τα 300-400 ευρώ που τους έδινε και θα τους τα δώσει και σε τρεις δόσεις. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις των βαθμών με ότι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες οικογένειες.
Στη ναυτιλία όχι μόνο δεν μπορεί να περάσει την άρση του καμποτάζ που θέλουν όλοι, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τους ναυτικούς, κυρίως του ΠΑΜΕ που κλείνουν λιμάνια και θέτουν σε ομηρεία ξένα πλοία. Αντί να βρει μια μέση λύση που να υποχρεώνει τους ξένους πλοιοκτήτες να πάρουν και κάποιους Έλληνες ναυτικούς, τα αφήνουν όλα στην τύχη και στην αυτορρύθμιση. Να εξαγριωθούν π.χ. οι έμποροι και να τα βάλουν με τους ναυτεργάτες και ούτω κάθε εξής.
Στα αστυνομικά, μπορεί να ξεμπερδέψαμε εν μέρει με την τρομοκρατία, αλλά η τρομοκρατία της καθημερινότητας με ληστείες και δολοφονίες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Όσο για την κοινωνία γενικότερα, σιγοβράζει είτε λόγω των επώδυνων αλλαγών στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό είτε λόγω άλλων θεμάτων όπως ο Καλλικράτης.
Όλο το κλίμα μοιάζει να είναι τόσο νοσηρό, τόσο “μουχλιασμένο” λες και έχουν περάσει χρόνια με την ίδια κυβέρνηση κι όχι μόνο 9 μήνες.
Μπορεί τα μπάνια του λαού να κατασιγάσουν κάπως τα πάθη, αλλά από Σεπτέμβριο θα δούμε πολύ άσχημες καταστάσεις…


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: