Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

καλό ταξίδι …



Ευαγγελια Κωνστανταράκη

Είμαι από τους χιλιάδες ανθρώπους, που πόνεσαν το ίδιο, τόσο για τους τέσσερις, όσο και για τις χιλιάδες αθώων ανθρώπων και χάνονται κάθε φορά στο βωμό του Μεγάλου Ειδωλολατρικού θεού :Του Κέρδους

(Για την ιστορία, ο όρος «παράπλευρες απώλειες» χρησιμοποιείται τελευταία στους σύγχρονους πολέμους, για να μιλήσει για το θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Η μεν Εξουσία τους χαρακτηρίζει «παράπλευρες απώλειες» ενώ οι πιλότοι τους«κατσαρίδες».)
Είμαι, επίσης από τους χιλιάδες ανθρώπους, που πονούν, όταν βλέπουν, να θυσιάζουμε τα παιδιά μας στο θεό Κέρδος, εξορίζοντας τα από την παιδική ηλικία.
Οι τελετές της θυσίας ποικίλες: Η υπερκατανάλωση και υπερθέαση η μια. Η αντικατάσταση της μόρφωσης, με τον βομβαρδισμό πληροφοριών η άλλη. Έτσι τα παιδιά μας θα εξοπλιστούν με τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις ΄ ώστε να έχουν την ευκαιρία για να γίνουν «Ηγέτες» ( Αντιγράφω από διαφήμιση ακριβού ιδιωτικού Σχολείου: «Το Σχολείο που φτιάχνει Ηγέτες) ή για να γίνουν χρυσοπληρωμένοι υπηρέτες του Θεού Χρήμα. Και όσοι δεν… παρά το ότι συσσώρευσαν τις πληροφορίες θα αρκεστούν, αν ο Θεός κέρδος το επιτρέψει να βρουν δουλειά, στο μισθό των 500 ευρώ που το νέο νομοσχέδιο «εξυγίανσης» όρισε.
Και μια ακόμη τελετή θυσίας των παιδιών μας: η απόλυτη φτώχεια Έχω ένα ( αυτό ζούμε σαν εθελοντές εδώ και πέντε χρόνια), από τα πολλά, συγκλονιστικό παράδειγμα του καταυλισμού σεισμοπλήκτων Καποτά Εκεί η ζωή είναι ένα καθημερινό ρίσκο επιβίωσης. Η ανεργία, η ανέχεια αλλά και η οργανωμένη δράση εγκληματικών ομάδων τα αφεντικά.
Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλές άλλες τελετές θυσίας. Τις ξέρουμε, τις νοιώθουμε, όλοι λίγο πολύ, μια, και όπως λέτε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Προσωπικά, την έκκληση να μας αφήσουν να υπάρξουμε, εμάς που προσπαθούμε να ανακαλύψουμε, τον αναστημένο Κύριο, την απευθύνω στο ιερατείο του Κέρδους. Σε αυτούς που οπλίζουν τη Ψυχή το Μυαλό και στο τέλος τα χέρια των παιδιών μας με «μολότωφ»
Αλλά, ακόμα και αν δεν μας ακούσουν, εμείς ξέρουμε :
«ο Χριστός προχωράει αργά».Και κάποια μέρα, θα έρθει! Και το Θέλημα μα Του θα γίνει στη γη όπως και στον ουρανό:
«Όλες οι καρδιές ενωμένες ειρηνικά, έχοντας όλοι, τον άρτον τον επιούσιο, μια και δεν θα έχουμε ανάγκη από τίποτα άλλο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: