Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ψωνίζω φτηνά: "Tρύπες" με επώνυμες προσφορές


Ποιος από εσάς δεν έχει ονειρευτεί να αγοράσει ρούχα και παπούτσια διασήμων σχεδιαστών σε πραγματικα χαμηλές τιμές;
Το ML ετοίμασε για σένα την λίστα με τα πιο hot εκπτωτικά μαγαζιά της Αθήνας.
Have a safe shopping!
Δεν καταλαβαίνω αυτούς τους κομπλεξικούς ανθρώπους που απεχθάνονται να ψωνίζουν από stock καταστήματα.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα stock μαγαζιά ή αλλιώς designer outlets, είναι καταστήματα τα οποία εμπορεύονται επώνυμα ρούχα περασμένων σεζόν σε τιμές που αγγίζουν μέχρι και -70%.
Είναι τρομακτικό πως πολλοί από εμάς (μερικές φορές συγκαταλέγομαι σε αυτούς κι εγώ) ντρεπόμαστε να πούμε ότι αυτό που φοράμε το πήραμε από
ένα στοκατζίδικο.
Το 98%, για να μην πω σχεδόν όλοι, δεν πρόκειται να καταλάβουν αν το Dolce & Gabbana κοστούμι που φοράς είναι last season ή αν μαλλιοτραβήχτηκες με το μοντέλο που το φόραγε στη πασαρέλα για να κυκλοφορήσεις πρώτος με αυτό στο γραφείο.
Αλήθεια ο περισσότερος κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τι είναι, από πού είναι, ποιος το σχεδίασε και πότε, ή πόσο το αγόρασες.
Και για να τελειώνουμε με την παραδοσιακή εγωκεντρική taboo ιδέα του μέσου Έλληνα – "Όλοι ασχολούνται με εμένα"- πραγματικά κανένα δεν τον νοιάζει η προέλευση του κουστουμιού σου! Νιώθεις λίγο καλύτερα τώρα;
Λοιπόν ας μην κολλάμε στα γραφειοκρατικά. Οι αγορές από stock ή designer outlets, αυτή την περίοδο είναι ό,τι πιο must! Κανείς πλέον δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να ψωνίζει ένα μεγάλο αριθμό ρούχων από σχεδιαστές. Γιατί να μην δώσεις μια ευκαιρία στο καλύτερο alternate; Αντιθέτως αν έχεις καλή διάθεση και άπλετο χρόνο και σου αρέσει το ψαχούλευμα δεν μπορείς να φανταστείς τι θησαυρούς θα βρεις σε αυτά τα μαγαζιά.
Η εύρεση αυτών των καταστημάτων μερικές φορές είναι δύσκολη, αλλά πολλοί είναι οι μεγάλοι οίκοι, αλλά και εισαγωγείς οι οποίοι προσπαθούν να καρποφορήσουν μέσω τον δικών τους all-year εκπτωτικών καταστημάτων. Το ML σας ενημερώνει που ακριβώς θα βρείτε αυτά τα μαγαζιά και τι να προσέξετε όταν αγοράζετε discount outfits!
Τα καταστήματα:
Escada Stock ( Τσακάλωφ 33, Κολωνάκι τηλ. 210 363.3509)
Ρούχα του γνωστού οίκου με εκπτώσεις σε τσάντες, παπούτσια πάνω από 50%.
Lakis Gavalas ( Ερμού τέρμα και Αγ.Ασωμάτων, Θησείο)
Dsquared, Burberry, LAK, Anna Molinari και πολλούς άλλους. Τα ρούχα είναι δείγματα οπότε δεν εξυπηρετούν όλο το κοινό σε θέμα size, αλλά υπάρχουν πολλά αξεσουάρ και παπούτσια με εκπτώσεις πάνω από 50%.
Lakis Gavalas Stock (Pίμινι 18, Λυκόβρυση τηλ. 210 2825232)
Ρούχα και αξεσουάρ για όλους, Dolce & Gabbana, Cacharel, Mοschino με έκπτωση από 60%.
Rakas Outlets ( Κωνσταντινουπόλεως 35 Περιστέρι, 210 5769555, Ιφιγενείας 73 Ν. Ιωνία, 210 2797141, Ελ. Βενιζέλου 253 + Σολωμού Ν. Σμύρνη 210 9854500)
Εκπτώσεις που αρχίζουν από 40% και πολλές προσφορές σε φανταστικά brands όπως Hoss, Pinko, Marc by Marc Jacobs, Diane Von Furstenberg, Vanessa Bruno, Philip Lim κ.α
Carouzos (Πατησίων 137, τηλ. 210-8678678 και στην Θεσσαλονίκη, Εμπορικό κέντρο Omega Outlet, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 43, Τηλ. 2310 474407-08). Ρούχα επώνυμων εταιριών όπως Prada, Helmut Lang και Proenza Schouler με έκπτωση που μπορεί να φτάσει το 80%.
Melina May Αν το να τριγυρνάς από μαγαζί σε μαγαζί δεν είναι το στιλ σου, μπορείς να ψωνίσεις και on-line! Στο www.MelinaMay.com, το πρώτο e-shop προσφορών στην Ελλάδα, θα βρεις αξεσουάρ και ρούχα μεγάλων οίκων και επώνυμων brands σε απίστευτες τιμές.
Eastpak Store & Outlet (Θεοδωρά 7, Μεταμόρφωση Αττικής) Για τους πιο αθλητικούς τύπους το outlet Eastpak έχει ότι μπορείς να φανταστείς απο τσάντες ταξιδίου, backpacks αλλά και ρούχα.
Hot Tips
• Πάντα να κοιτάς αν τα ρούχα είναι λερωμένα, κατεστραμμένα, τρυπημένα ή ξεθωριασμένα-αν όντως θες το outfit τόσο πολύ, κάποια καταστήματα θα μειώσουν την τιμή αν τους το επισημάνεις.
• Να κοιτάς πάντα την τιμή και στο κινητό σου καλό θα ήταν να κάνεις την πράξη για το τελικό άθροισμα.
• Αν η έκπτωση είναι λιγότερο από 40%-50% δεν σε συμφέρει. Κάλλιστα αν περιμένεις τις εκπτώσεις θα πάρεις κάτι από την καινούρια συλλογή στην ίδια τιμή.
• Μην πιαστείς κορόιδο. Εάν είσαι ενημερωμένος για την μόδα και καταλάβεις πως τα ρούχα ανήκουν στην κατηγορία "vintage", μην ντραπείς και ενημέρωσε ότι ρούχα τόσο παλαιών συλλογών πρέπει να έχουν τουλάχιστο 60%-70% έκπτωση.
• Τα σπασμένα νούμερα είναι αλήθεια πως θα σε δυσκολέψουν, δοκίμασε το κομμάτι που σε ενδιαφέρει και αν στη πρώτη ματιά είναι πολύ στενό ή φαίνεται άκομψο καλύτερα να το αφήσεις επειδή στα περισσότερα stocks δεν γίνονται αλλαγές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: