Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο Συνήγορος του Πολίτη οφείλει να ξεύρη!!


*Εις το φύλλον της 7ης Ιανουαρίου 2010 (αριθ. φύλλου 10347) της εγκρίτου εφημερίδος σας, στην σελίδα 17 «Προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για τα θρησκευτικά σύμβολα» υπενθυμίζουμε τα εξής.

Ο Συνήγορος του Πολίτη οφείλει να ξεύρη ότι είμεθα σήμερα ελεύθεροι χάρις στους αγωνιστάς του εικοσιένα που έχυσαν το αίμα τους "για του Χριστού την Πίστιν την αγίαν και της Πατρίδος την ελευθερίαν". Αν δεν ηγωνίζοντο αυτοί, σήμερα θα είμεθα Ισλάμ, χωρίς ελευθερίαν, εφ' όσον υπάρχει σ' αυτήν την θρησκείαν το "θάνατος στους απίστους" το φοβερόν τζιχάντ και η καταδυνάστευσις της γυναίκας. Τα θρησκευτικά πρέπει να διδάσκωνται υποχρεωτικά σε όλους τους μαθητάς. Εάν δεν θέλουν να εξετάζονται οι αλλόθρησκοι, δικαίωμά τους. Οχι όμως και να μην παρευρίσκονται στο μάθημα και να προκαλούν με την απουσία των τους άλλους μαθητάς. Και φυσικά πρέπει να τονίζεται ότι η Ορθοδοξία ουδέποτε είχε Ιερά Εξέταση με τα τρομερά εγκλήματα, όπως ο παπισμός, ούτε έκαμνε ποτέ παιδομάζωμα όπως η Τουρκία, που έπαιρνε τα Ελληνόπουλα και έφτιαχνε γενιτσάρους. Επομένως, τα θρησκευτικά σύμβολα της Ορθοδοξίας μας πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά και δεν βλάπτουν κανέναν. Είμεθα ελεύθεροι στον τόπο μας. Αν δεν αρέσουμε στους ξένους, ας φύγουν. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Ούτε η μειονότης των αθέων πρέπει να μας επιβάλλη τις απόψεις της.

Οσον δε αφορά τον Εκκλησιασμόν, κατά την πράξιν της αρχαίας Εκκλησίας, αβάπτιστοι και άθεοι δεν πρέπει να παρευρίσκονται στο μέγα μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και επομένως δεν είναι υποχρεωτικός. Τέλος, η πρωινή προσευχή πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την Ορθοδοξία, οι δε αλλόθρησκοι και άθεοι να στέκονται για λίγα λεπτά ήσυχα και να μην ενοχλούν».

Αθανασία Καπουλέα

Ν. Πεντέλη



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: