Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

O οικουμενισμός στην υπηρεσία της πανθρησκείας


O λόγος των οικουμενιστών θεολόγων των ημερών μας μοιάζει να υπηρετεί όχι την Ορθόδοξη Θεολογία και Εκκλησία αλλά τα νεοταξικά σχέδια επιβολής μιας παγκόσμιας θρησκείας, της ονομαζόμενης πανθρησκείας. Για την επίτευξη του στόχου προωθείται η άμβλυνση των διαφορών των θρησκειών και η ενότητα όλων όχι εν Χριστώ αλλά εν ονόματι της Πανθρησκείας.
Κείμενο του καθηγητή Πέτρου Βασιλειάδη στο amen.gr (προς το παρόν δεν θα το σχολιάσουμε ολόκληρο) καταλήγει με τις εξής φράσεις:........ «Παρόλες τις διαφορές και παρόλη την ποικιλομορφία τους οι θρησκείες είναι αδιανόητο να μη συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας πανανθρώπινης οικογένειας, που επιτέλους θα ζει με ειρήνη και αρμονία. Αυτός είναι ο στόχος του διαθρησκειακού διαλόγου, και αυτό για τους χριστιανούς, ιδιαίτερα μάλιστα για μας τους Ορθοδόξους, δεν μπορεί να είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα».

Τα λεγόμενα του οικουμενιστή καθηγητή είναι σαφή. Ο διαθρησκειακός διάλογος στοχεύει στη δημιουργία «πανανθρώπινης οικογένειας» αλλά όχι μέσω της κοινής (και ορθής Πίστης στον Κύριο Ιησού) αλλά μέσω της «συνεργασίας των θρησκειών»! Αυτό μάλιστα αποτελεί, κατά Βασιλειάδη, «αναγκαιότητα για μας του Ορθόδοξους». Τέτοια Ορθοδοξία ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους οι οικουμενιστές που υπηρετούν την «θεολογία» όχι του Χριστού αλλά της πανθρησκείας και της Νέας Τάξης. Εμείς προτιμούμε να ακολουθούμε τη Θεολογία των αγίων Πατέρων που δεν προώθησαν την ενότητα όλων απροϋπόθετα αλλά την ενότητα πάντων εν Χριστώ Ιησού, εν αληθεία και ορθή πίστη και όχι τη συγκρητιστική σύγχυση του φωτός με το σκότος των άλλων θρησκείων.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: