Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο ΠΑΣΟΚ: Όχι στα σύμβολα αλλά όχι και στα κολλέγια !!!Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!


Με δύο και δύο σταθμά αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τις γραμμές τις Ε.Ε. Δια στοματος του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, δήλωσε ότι προτίθεται να αφαιρέσει τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους για να συμορφωθεί με την πρωτόδικη απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανρθωπίνων Δικαιωμάτων. (περισσότερα) Βέβαια το δικαστήριο απλώς επιδίκασε αποζημείωση προς το πρόσωπο που προσέφυγε σε αυτό. Όμως με αυτή την απόφαση εκφράζει την γνώμη του υπέρ της αφαίρεσης των συμβόλων διχως να την επιβάλει στα μέλη της Ε.Ε. .

Το ΠΑΣΟΚ όμως επιλλέγει εντάξει την συγκεκριμένη απόφαση σε μια επικοινωνιακή στρατηγική με στόχο να προωθήση την πολιτική της απεθνοποίησης που άρχισε επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη!

Πλέοντας όμως στο αντίθετο ρεύμα, η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών που είχε δώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε 33 ιδιωτικά κολέγια. Η απόφαση αυτή τάσσεται κατά ενάντια στους κανονισμούς της Ε.Ε., που απαιτεί το άνοιγμα της αγοράς της ανώτατης εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα.


Η Ελλάδα απειλείται με επιβολή προστίμων σε περίπτωση που δεν συμορφωθεί με την Ευρωπαική νομοθεσία. (περισσότερα)Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί δυσανάλογα και επιλεκτικά τα μηνύματα της Ε.Ε. και με τρόπο που να εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα! Αγνοεί τα νομοθετήματα για τα ιδιωτικά κολλέγια, αλλά επικαλείται μια πρωτόδικη απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου που αφορά μια άλλη χώρα και για την ώρα τουλάχιστον δεν είναι δεσμευτική.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: