Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικά θα μας βάλουν να προσκυνήσουμε τον διάολο;



Θα αναγνωρίσουν τα Ορθόδοξα μέλη το παπικό πρωτείο στην Κύπρο;


Αρνούνται να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις φωνές διαμαρτυρίας ορθοδόξων κληρικών και πιστών τα Ορθόδοξα μέλη της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου. Ούτε οι 6000 περίπου υπογραφές της "Ομολογίας Πίστεως", ούτε οι εκκλήσεις και οι Επιστολές του καθηγητή Τσελεγγίδη, ούτε οι εκφρασθείσες ενστάσεις για το Κείμενο της Ραβέννας φαίνεται να απασχολούν τα Ορθόδοξα μέλη που προσέρχονται στο Διάλογο με τους παπικούς έτοιμοι να υπογράψουν τα προσχεδιασμένα (;) κείμενα.
Δυστυχώς η πείρα του παρελθόντος μας κάνει εξαιρετικά ανήσυχους. Τα υπογραφέντα μέχρι σήμερα κείμενα - καρποί του Διαλόγου αυτού είναι κείμενα υποχώρησης των Ορθοδόξων μελών μπροστά στις παπικές αξιώσεις. Εύλογα πολλοί αναμένουν με ανησυχία το περιεχόμενο του κειμένου της Κύπρου. Ήδη πολλές πληροφορίες μιλάνε για αναγνώριση του παπικού πρωτείου με τη μορφή ενός "πρωτείου διακονίας με παγκόσμια ισχύ"........ Αν αυτό συμβεί τότε τα Ορθόδοξα μέλη θα έχουν υπογράψει ένα κείμενο υποταγής στον Πάπα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα υποχώρησης και προδίδοντας βασικές αρχές της Ορθόδοξης Θεολογίας που αρνείται κάθε είδος πρωτείου κυριαρχίας ενός μόνο επισκόπου.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας κάνουν ανήσυχους εν όψει της συνάντησης της Κύπρου:

1. Τα μέλη του Διαλόγου είναι εν πολλοίς τα ίδια με τις προηγούμενες συναντήσεις στις οποίες υπεγράφησαν κείμενα που περιείχαν αποκλίσεις από την Ορθόδοξη Θεολογία.

2. Η έντονη επίθεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εναντίον των αγωνιστών αντι-οικουμενιστών που κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες με συλλήψεις και κηρύγματα εκφοβισμού των αγωνιστών είναι τακτική φίμωσης όσων πιθανότατα θα αντιδράσουν στα όσα θα συζητηθούν και θα υπογραφούν στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προαναγγελία του Πατριάρχη για "δέουσα απάντηση" στους υπογράψαντες την Ομολογία Πίστεως.

3. Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό εκκλησιαστικό χώρο προώθησης φιλοπαπικών σχεδίων με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να δηλώνει φανατικός υποστηρικτής των οικουμενιστικών σχεδίων Βαρθολομαίου. Δυστυχώς μαζί του συντάσσονται και αρκετοί (όχι όλοι ευτυχώς) επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου.
Όλα τα παραπάνω (και άλλα πολλά) μας κάνουν εύλογα ανήσυχους για όσα πρόκειται να γίνουν στην Κύπρο. Αν όμως τα Ορθόδοξα μέλη προχωρήσουν σε αν-ορθόδοξες και φιλο-παπικές αποφάσεις και κείμενα, τότε η αντίδραση των αγωνιστών κληρικών και πιστών θα είναι έντονη. Κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί τις προαποφασισμένες φιλοπαπικές υπογραφές των οικουμενιστών.

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/blog-post_3026.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: