Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024

Καλλιτεχνήματα σε φύλλα δέντρου!

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα λιβελούλα

Μπορεί να είναι εικόνα λιβελούλα

Μπορεί να είναι εικόνα ελέφαντας, κισσός και κείμενο

Μπορεί να είναι doodle καρδιά

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... δεν υπάρχουν λόγια... !

Θαλασσινός είπε...

Μάλλον ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από το φύλλο συκής που είναι γνωστό ως σύμβολο σεμνότητας στην τέχνη.
Επί του έργου τούτου, - είναι λίγο άσχετο, - αλλά θυμήθηκα και γελάω όταν κατά την αντιμεταρρύθμιση του 1500, ​​κατά την οποία έγινε μια αναδιοργάνωση στην λατινική Εκκλησία του Πάπα ως απάντηση στην Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, τόνισε περαιτέρω ξαφνικά την αντίληψη ότι οι δημόσιες επιδείξεις γυμνού ήταν άσεμνες. Εκείνη την εποχή, οι φιγούρες της τέχνης που εξακολουθούσαν να εμφανίζονται εντελώς γυμνές απαγορεύθηκαν.
Το 1563 η Σύνοδος του Τρεντ, της Λατινικής Εκκλησίας, παρουσίασε νέες οδηγίες σχετικά με το γυμνό που εκτίθεται σε έργα τέχνης που κοσμούσαν χώρους λατρείας και δημόσιους χώρους. Το 1564 το συμβούλιο κυκλοφόρησε ένα διάταγμα που έλεγε ότι «οι εικόνες στα Παρεκκλήσια θα έπρεπε να καλυφθούν και αυτές, και σε άλλες εκκλησίες θα έπρεπε να καταστραφούν, εάν εμφανίζουν κάτι που είναι άσεμνο ή εμφανώς ψευδές».

Η λεγόμενη «Εκστρατεία Φύλλων Συκής» είδε νέα φύλλα συκής να ζωγραφίζονται σε προϋπάρχοντες πίνακες και καλύμματα να προστίθενται σε γλυπτά. Μόλις πριν μερικές δεκαετίες, η «Τελευταία Κρίση» του Μιχαήλ Άγγελου (1536-41) στον τοίχο του βωμού της Καπέλα Σιξτίνα, προκάλεσε διαμάχη επειδή η πλειοψηφία των ανδρικών μορφών και αγγέλων ήταν γυμνοί.
Σύμφωνα με τον ζωγράφο και καλλιτέχνη βιογράφο του 16ου αιώνα Giorgio Vasari, ο Τελετάρχης του Πάπα Παύλου Γ' Biagio de Cesena είπε ότι «ήταν πολύ ντροπιαστικό που σε ένα τόσο ιερό μέρος έπρεπε να είχαν απεικονιστεί όλες αυτές οι γυμνές φιγούρες, που εκτίθενται τόσο ντροπιαστικά. και ότι δεν ήταν έργο για παπικό παρεκκλήσι αλλά μάλλον για δημόσια λουτρά και ταβέρνες».😅😅 Και γελάω γιατί όταν εδίωξαν Το Πανάγιο Πνεύμα, είδαν την γύμνια τους, όπως οι πρωτόπλαστοι, μετά την πτώση τους στον παράδεισο και έβαλαν το φύλλο συκής.