Και τι πετυχαίνουμε με αυτό; - Οι εξειδικευμένοι της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ απαντούνΑρκετοί από εμάς δεν γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιούμε σωστά το smartphone μας. Ωστόσο, οι έξυπνες συσκευές μας απαιτούν τακτική συντήρηση και σημαντικές ενημερώσεις, προκειμένου να προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο από τη φθορά και τις επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών και ύποπτων χρηστών.
Kι όμως, όσο απλοϊκό κι αν μας ακούγεται, η απενεργοποίηση του τηλεφώνου μας είναι μια από τις κινήσεις «ματ», που το προστατεύουν πλήρως!
Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ), το να κλείσουμε εντελώς το κινητό, βοηθά στην προστασία της συσκευής μας από επιθέσεις hacking. Αυτό είναι το πανεύκολο τρικ που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να «θωρακίσουμε» το κινητό μας από ιούς και κυβερνοεπιθέσεις.
Είναι απλό, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το κλείσουμε και να το ξανανοίξουμε, όσο αστείο κι αν ακούγεται.
Τι πετυχαίνουμε με αυτό
Οι χάκερς προσπαθούν να εισβάλουν στις συσκευές μας, να τις «μολύνουν» και να παραμείνουν εκεί. Και εμείς, δίχως να το γνωρίζουμε, τους το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο, καθώς σπάνια κλείνουμε τα μηχανήματά μας. Ακόμη κι όταν η μπαταρία εξαντλείται, συνήθως τρέχουμε να συνδέσουμε το κινητό στον φορτιστή, έστω και δευτερόλεπτα προτού το smartphone μας απενεργοποιηθεί.
Όμως, το κακόβουλο λογισμικό που αναπτύσσουν οι χάκερς, στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου. Αλλά αν απενεργοποιήσουμε τη συσκευή μας, έστω και για λίγα λεπτά, κανένας κώδικας δεν θα «επιβιώσει» στο ιστορικό της συσκευής.
Και δηλαδή πόσο συχνά πρέπει να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο;
Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα!
Στην καλύτερη περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε να κλείνουμε ή να κάνουμε επανεκκίνηση στο τηλέφωνό μας ακόμα πιο συχνά.
huffingtonpost