Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

 Μπορεί να είναι εικόνα πουλί

"Κι αν ακόμα αργήσουν να γίνουν τα πράγματα, όπως πιθανόν πρέπει να γίνουν, κι αν ακόμα φανεί ότι ο Θεός σιωπά και δεν ενεργεί και παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εμπιστοσύνη του Θεού, τότε ο Θεός αποκαλύπτει πράγματι με θαυμαστό τρόπο τον εαυτό Του.
Κανένας, λέγει η Γραφή, κανένας δεν ήλπισε επί Κύριον και καταισχύνθηκε. Λέει ο Δαβίδ ένα ωραίο λόγο: «Εμβλέψετε, κοιτάξετε στις αρχαίες γενεές, βρέστε μου ένα άνθρωπο ο οποίος ήλπισε επί Κύριον και εντράπηκε. Ένας άνθρωπος να βρεθεί που να πει ότι εγώ, είχα την ελπίδα μου στον Χριστό κι ο Χριστός δεν ανταποκρίθηκε. Δεν με βοήθησε. Μ’ εγκατέλειψε!» Κανένας!"
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθησυχαστικό και ελπιδοφόρο.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Παραμένουμε λοιπόν,

σύν Θ ε ώ

στην εμπιστοσύνη τού Θ ε ο ύ !

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι πορωμένοι και αμετανόητοι μέσα στην αποστασία από τον ζώντα και αληθινό Θεό των Χριστιανών, ο Θεός θα μιλήσει με βίαιους και σκληρούς τρόπους.
Και ήδη μιλά με σκληρούς τρόπους ο Θεός, αλλά η πνευματική τύφλωση των ανθρώπων ερμηνεύει λάθος όσα κάνει ο Θεός, και τα αποδίδει σε άλλους παράγοντες (για παράδειγμα: στην κλιματική αλλαγή, στα φυσικά φαινόμενα και σε άλλα).

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Από τα ωραιότερα του δεν.Λεμεσου!
Καλό Παράδεισο ευχεσθαι!

Ανώνυμος είπε...

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος σύμφωνα με επώνυμο άρθρο
στον κυπριακό τύπο σήμερα:
"Δεν υπάρχει πνευματικό ζήτημα με τα εμβόλια κατά του
κορωνοϊού.Το θέμα είναι καθαρά ιατρικό και ο καθένας
μπορεί να το μιλήσει με τον προσωπικό ιατρό του."