Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μόρφου!


«Η Εκκλησία της Ελλάδας εκφράζει παράπονο στην Κυπριακή Εκκλησία…»

«Παράπονο για ποιμαντική εισπήδηση στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο εκφράζει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Το παράπονο διατυπώνεται με επιστολή που εστάλη στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την οποία υπογράφει ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ως πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που μελέτησε το ζήτημα.…»

[Πηγή Βίντεο στο youtube]

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες» τους, μας είπαν, η ΔΙΣ έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την υπογραφή του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας «που μελέτησε το ζήτημα»!

Η επιστολή αυτή δεν είναι δημοσιευμένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κατηγορία «Επιστολές της Ιεράς Συνόδου». Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν ανέφερε τίποτε επί του θέματος στο Δελτίο Τύπου της τελευταίας συνεδρίας της.

Δημιουργούνται συνεπώς εύλογα ερωτηματικά ως προς ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ αυτής της επιστολής.

Ειπώθηκε μάλιστα ότι ο Αρχιεπίσκοπος που υπογράφει την επιστολή «μελέτησε το ζήτημα.…» Μελέτησε και υπέγραψε, μας λένε. Τί πάει να πει «μελέτησε το ζήτημα»; Μόνος του το μελέτησε;

Τα αναπάντητα ερωτήματα ενισχύουν το σενάριο που λέει ότι η επιστολή αυτή προέκυψε από μεμονωμένους ρασοφόρους, οι οποίοι ενήργησαν αυτόκλητα, ενδεχομένως μετά και από υποδείξεις / πιέσεις του πολιτικού παράγοντα που έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα «εμβολιασμού».

Βλέπουμε πρωτοφανή πράγματα να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. 

Το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας έχει διαλυθεί.

 Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται πια. 

Η εντολέας της ΔΙΣ, η Ιερά Σύνοδος, δεν συνέρχεται και η ΔΙΣ έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο μιας κλίκας ρασοφόρων που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση. 

Είδαμε το εξοργιστικό που ανέφερε η ΔΙΣ σε Δελτίο Τύπου, ότι θα σχηματίσει φακέλους εναντίον δύο παραδοσιακών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πιο πιθανό είναι ότι το κάνουν για εκφοβισμό. Ποιά άλλη απόδειξη όμως χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η ΔΙΣ τελεί υπό κατάληψη; Και σα να μην μας έφτανε όλο αυτό βγαίνουν και διάφοροι Μητροπολίτες με αυτοκρατορικό αέρα και μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή στις Συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας, εννοώντας αυτό το πράγμα! Να κάνουμε δηλαδή υπακοή σε αυτούς που έχουν καταλάβει την ΔΙΣ και με μαϊμού συνεδριάσεις την χρησιμοποιούν σα βιτρίνα για να κουνάνε τη βεντάλια στον Καίσαρα.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι τον προηγούμενο μήνα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, φωτογραφίζοντας τον Μητροπολίτη Μόρφου όπως και άλλους, είχε πει σε κήρυγμά του πόσο εμπιστεύεται το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας και ότι η κρίση που διανύουμε ανέδειξε μία παθογένεια, όπως την ονόμασε, στην Εκκλησία, το ότι κάποιοι συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα, Μητροπολίτη, Πνευματικό και δεν υπακούν στην «Εκκλησία ως σύνολο»!

Δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε όταν έχουμε κρίσεις, και λέμε, α αυτό το οποίο είπε η σύνοδος δεν είναι σωστό, το δικό μου ήταν σωστό. Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική απόφαση της Συνόδου.

Έτσι λέγω ότι αυτή η πανδημία ανέδειξε μερικές παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Που συγκεντρώνονται μερικοί γύρω από έναν γέροντα, γύρω από έναν πνευματικό, γύρω από έναν μητροπολίτη, αλλά δεν είναι ούτε ο ένας μητροπολίτης, ούτε ο ένας γέροντας, ούτε ο ένας πνευματικός. Είναι η Εκκλησία ως σύνολο, και όσοι υπακούν στην Εκκλησία ποτέ δεν πάνε χαμένοι. Πάντα θα έχουν ωφέλεια στη ζωή τους.

Τώρα τί ακριβώς εννοούσε με εκείνο το «Εκκλησία ως σύνολο» μόνο εκείνος το ξέρει. Στην Εκκλησία γνωρίζει πολύ καλύτερα από μένα ο Σεβασμιώτατος ότι δεν κοιτάμε αριθμούς, πλειοψηφίες και σύνολα αλλά την Καθολική Αλήθεια που ενίοτε έχει εκφρασθεί και από έναν μόνο άνθρωπο όταν όλοι οι άλλοι είχαν πέσει στην αίρεση.

Πάντως φωτογράφισε τον Μητροπολίτη Μόρφου (μαζί με άλλους) ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά του που το ποίμνιο συγκεντρώνεται γύρω του και δεν εμπιστεύεται τις μυστικές συμφωνίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς.

Όσο για αυτό το Συνοδικό σύστημα που εμπιστεύεται, δηλαδή που εμπιστεύεται την φίμωση της Ιεράς Συνόδου και την χειραγώγηση της ΔΙΣ για να επικυρώνει κάθε φορά τις συναλλαγές του Αρχιεπισκόπου με το πολιτικό κατεστημένο, δυστυχώς δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Ας θυμηθούμε την αρθρογραφία του Μητροπολίτη Ναυπάκτου πριν συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας για το Ουκρανικό. Τόσο πολύ εμπιστευόταν την απόφασή της! Αλλά και μετά την έκτακτη ΙΣΙ για το Ουκρανικό ας θυμηθούμε πως η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χωρίς να ψηφίσει!!

Όλη αυτή η ιστορία που εφηύραν για δήθεν «ποιμαντική εισπήδηση»! ήταν ένας πολιτικά ορθός τρόπος για να πουν… Πανιερώτατε κάνε στην άκρη… μας χαλάς τη σούπα!

Αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας όντως αναδεικνύουν μία τεραστίων διαστάσεων παθογένεια: το πόσο βαθιά διέφθειρε τον κλήρο η πολιτεία.


πηγή

σχόλιο:Οτι έχει βαλει το "χεράκι" του ο πολυπράγμων Ναυπάκτου  και εδώ... δεν το πιστεύουμε...

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να λέμε οι πλειονότητα των Επισκόπων προσκυνούν τον έξω από δω, εδώ και χρόνια.
Επιβεβαιώνεται πλήρως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τους ρασοφόρους της γενιάς μας.

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Τὸν ἀφιλαδέλφως ὑπ’ ἀδελφῶν, καταδιωχθέντα, Θεοτόκε ἱεραρχῶν, Μόρφου ποιμενάρχην, Νεόφυτον ἐν πίστει, συντήρει ὀρθοδόξῳ, θείαις πρεσβείαις σου.

Ἦχος δ´. Ἐπεφάνης σήμερον.
Τὸν τανῦν βαλλόμενον, ἀφιλαδέλφως, καὶ συκοφαντούμενον, ὑπ' ἀδελφῶν ἱεραρχῶν, Μόρφου ἀστέρα ἐνίσχυσον, εἰς τὸ αὐγάζειν, Τριὰς τὴν ὑφήλιον.

Georgios Tatsis είπε...

Το άκρον αωτον του Γεροντισμου και του Γκουρουισμου ειναι ο ίδιος ο Ναυπάκτου!!! Για όσους ξέρουν... Και μιλάει αυτος για γεροντισμο ;;;;;;;ΑΙΔΩΣ,άγ(ρ)ιε Ναυπάκτου!!! Δεν υπάρχουν πλεον ηλίθιοι!!! Φροντισατε εσείς να τους ξυπνησετε!!! Άθελά σας, βεβαίως βεβαίως...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ για την κατάντια μας, Ως χώρα και ως εκκλησία. Χρειαζόμασταν τον Κορωναίο για να βγουν στην φόρα φαρισαιζουσες συμπεριφορές "ποιμένων". Ευτυχώς ο Θεός δεν μας άφησε! Μας ανεδειξε 2-3 ποιμεναρχες...και κάθε φορά, θα έρχονται άλλοι και αλλοι.. Ακόμα και αν αυτοί γίνονται στόχος των λύκων.