Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Δεν θα υπακούσουμε στην Κυβέρνηση για τον εκκλησιασμό''

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Έλαβε εξιτήριο από κλινική της Β.  Καρολίνας 

Την έντονη του αντίδραση με τις νέες αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας σχετικά με τις εκκλησίες εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι από την αρχή ήταν αρκετά αυστηροί.

«Έλεγα από την αρχή ότι δεν θα δεχθούμε κανένα στον Ναό αν δεν φέρει μάσκα».

Κάλεσε την Κυβέρνηση να του απαντήσει αν οι πιστοί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό όταν φοράνε μάσκες και έχουν αποστάσεις.

«Δεν θα υπακούσουμε και θα καλέσουμε τους πιστούς να προσέλθουν στους Ναούς με αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την Εκκλησία ήσυχη.

«Από την πρώτη στιγμή είμασταν αυστηροί και παρακαλώ να αλλάξουν την απόφαση»

 

 

 Νέα αντίχριστη φασιστική αντισυνταγματική δυσποτική απόφαση :

Μετά και την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄, η Κυβέρνηση "άλλαξε" την απόφαση σχετικά με τον εκκλησιασμό αν και φρόντισαν οι γελοίοι να μαγαρίσουν την υποχώρηση από την αρχική τους θέση  με τον  αντίχριστο τους λόγο ,διαβάστε ...

H ανακοίνωση:

Σε σχέση με τις σημερινές Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν τη Μεγάλη Βδομάδα από 26/4/2021 έως 2/5/2021, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1) Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν* το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για το COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας.

Επιτρέπεται επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί.

2) Υπενθυμίζεται ότι, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στις 9.00 μ.μ.

3) Νοείται ότι, σε σχέση με την απόφαση για την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου ισχύουν τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί.


 *Τόσο φασιστόμουτρα είναι τόσο  πονηροί  είναι ,που εκμεταλλευόμενοι και την θέση νωρίτερα  του Κωνσταντίας που άδολα και άστοχα είπε :

«Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης με τη διάδοση του κορονοϊού. Νομίζω όμως ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί με απαγόρευση τον εκκλησιασμό την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα φανερώνουν αψυχολόγητη ενέργεια. Τότε γιατί γίνονται οι εμβολιασμοί; Οι επιδημιολόγοι δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα τους; Θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιστεί να μπορούν να μετέχουν των Ακολουθιών ακόμα και ο ένας δίπλα στον άλλο. Ή μήπως δεν αληθεύουν οι βεβαιώσεις των ειδικών; Καλούμε την κυβέρνηση και τους κκ. Επιδημιολόγους να επανεξετάσουν το θέμα. Μέχρι τώρα φανήκαμε συνεπείς προς τα κατά καιρούς επιβαλλόμενα μέτρα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τους πιστούς και να απαγορεύσουμε την συμμετοχή τους στις ιερές Ακολουθίες. Το σχοινί είναι πολύ τεντωμένο.»

Ωστόσο  κάτι  που μας έκανε εντύπωση από την όλη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου ,για φανταστείτε εάν θα μπορούσε να περάσει ο φασισμός τους εάν υπήρχε σύμπνοια και συμπόρευση στην διοίκηση  της Εκκλησίας, ε ;

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με μπολι εκκλησιασμό στη Κυπρο ή κάνω λάθος?

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γιατί μού θυμίζει την Γραφή, όταν
συχνά αναφέρεται
τρόπον τινά...
το...μοτίβο...

...
θα σας παραδώσω εις χείρας ανόμων
να σάς παιδεύσουν
...
γιά τα όσα στραβά κι ανάποδα
θεωρείτε κι
ονομάζετε
κανονικότητα...
(και γεύεστε
ασυστόλως...)

αφού με αυτούς
(τους παρανόμους)
πλέον
εξομοιωθήκατε...

δείτε
-και γευθείτε- ποιά είναι
η κρυφή, η αθέατη όψη, αυτού που... ολόκαρδα επιθυμήσατε!

Ανώνυμος είπε...

Τον αρχιεπίσκοπο αυτό όμως κ.Τρελογιάννη
με τα στραβά κι ανάποδα του κάποιοι εκεί
στην μεγαλόνησο τον θέλουν νεκρό άρον άρον
για να δουν την αφεντιά τους στον
πολυπόθητο θώκο...

Ανώνυμος είπε...

Νέο λόκταουν και στην Κύπρο μας απο τους ίδιους εωσφοριστές μαριονέτες των σκοτεινών σιωνιστικών λεσχών! Υποταγμένοι, προσκυνημένοι, αντίχριστοι, δικτάτορες, ανθέλληνες, κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, δείχνουν το πραγματικό τους σκοτεινό πρόσωπο! Μάντρωσαν τον κόσμο σε ένα κλουβί για να τον πιέσουν να πάρει την σφραγίδα του αντιχρίστου όπως έλεγε και ο μακαριστός άγιος του Θεού, πατήρ Σάββας Αχιλλέως! Όχι στα εμβόλια τους! Όχι στην υποταγή! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ! ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ Ο ΤΡΑΧΥΛΟΣ ΖΥΓΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ! ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ! ΟΥΤΕ ΕΛΕΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΞΊΖΕΤΕ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ!

Φαίη είπε...

Πως είμαστε σίγουροι ότι μίλησε άδολα ο Κωνσταντίας; Μόνο και μόνο το ότι μίλησε έτσι για τα εμβόλια δείχνει ότι δεν μίλησε άδολα. Μάλλον ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ την κυβέρνηση να κάνει αυτό που έκανε.
Και πως είμαστε σίγουροι ότι όλο αυτό δεν έγινε σε συνεννόηση και με τον Αρχιεπίσκοπο; Γιατί να μην παίξανε αυτοί οι δύο το κακός-καλός μπάτσος για να οδηγήσουν το μαντρί εκεί που «πρέπει»; Ο κακός μπάτσος (Κωνσταντίας) φύτευσε την ιδέα να την συνηθίσει και ο κόσμος σιγά σιγά, έκανε και την κυβέρνηση να δείχνει πιο διαλλακτική καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο να φαίνεται δυναμικός.
Ο Κωνσταντίας έχει συλλειτουργήσει και με τους σχισματικούς της Ουκρανίας.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.