Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Η Δίκη των Ιατρών»

 

Τώρα  που ζούμε στο πετσί μας  ιατρούς να ταυτίζονται με την πολιτική και να κυριαρχεί πλέον ο υγειονομικός φασισμός, ας, φρεσκάρουμε την μνήμη μας με τα ιατρικά εγκλήματα επί Ναζισμού στο παρελθόν  που τιμωρήθηκαν και ότι ας ελπίσουμε ο νομικός κόσμος να αντιδράσει στην ιατρική τυραννία που ζούμε στις μέρες μας .

Nομικός επίσημος τίτλος «Οι ΗΠΑ εναντίον του Καρλ Μπραντ και άλλων» (United States of America v. Karl Brandt, et al.) ήταν μία από τις Επακόλουθες Δίκες της Νυρεμβέργης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν τις εξής κατηγορίες:
1. Συνωμοσία προς διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητος.
2. Εγκλήματα πολέμου: Διεξαγωγή ιατρικών πειραμάτων, χωρίς τη συναίνεση του υποκειμένου.
3. Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας: Διάπραξη εγκλημάτων και σε Γερμανούς πολίτες.
4. Συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση SS.
• Χέρμαν Μπέκερ-Φράιζενγκ (Hermann Becker-Freyseng): 20ετής κάθειρξη, μειώθηκε σε 10 έτη
• Βίλχελμ Μπάιγκλμπεκ (Wilhelm Beiglböck): 15ετής κάθειρξη, μειώθηκε σε 10 έτη
• Κουρτ Μπλόμε (Kurt Blome): Αθωώθηκε
• Βίκτορ Μπρακ (Viktor Brack): Θάνατος
• Καρλ Μπραντ (Karl Brandt): Θάνατος
• Ρούντολφ Μπραντ (Rudolf Brandt): Θάνατος
• Φριτς Φίσερ (Fritz Fischer): Ισόβια, μειώθηκαν σε 15ετή κάθειρξη
• Καρλ Γκέμπχαρντ (Karl Gebhardt): Θάνατος
• Καρλ Γκέντζκεν (Karl Genzken): Ισόβια, μειώθηκαν σε 20ετή κάθειρξη
• Ζίγκφριντ Χαντλόζερ (Siegfried Handloser): Ισόβια, μειώθηκαν σε 20ετή κάθειρξη
• Βάλντεμαρ Χόφεν (Waldemar Hoven): Θάνατος
• Γιόακιμ Μρουγκόβσκι (Joachim Mrugowsky): Θάνατος
• Χέρτα Ομπερχόιζερ (Herta Oberheuser): 20ετής κάθειρξη, μειώθηκε σε 10 έτη (μοναδική γυναίκα κατηγορουμένη)
• Άντολφ Ποκόρνυ (Adolf Pokorny): Αθωώθηκε
• Χέλμουτ Πόππεντικ (Helmut Poppendick): Δεκαετής κάθειρξη, μειώθηκε στο μηδέν
• Χανς Βόλφγκανγκ Ρόμπεργκ (Hans Wolfgang Romberg): Αθωώθηκε
• Γκέρχαρντ Ρόζε (Gerhard Rose): Ισόβια, μειώθηκαν σε 20ετή κάθειρξη
• Πάουλ Ρόστοκ (Paul Rostock): Αθωώθηκε
• Ζίγκφριντ Ρουφ (Siegfried Ruff): Αθωώθηκε
• Κόνραντ Σέφερ (Konrad Schäfer): Αθωώθηκε
• Όσκαρ Σρέντερ (Oskar Schröder): Ισόβια, μειώθηκαν σε 15ετή κάθειρξη
• Βόλφραμ Ζίβερς (Wolfram Sievers): Θάνατος
• Γκέοργκ Άουγκουστ Βελτς (Georg August Weltz): Αθωώθηκε
«Οι γυναίκες του Μπλοκ 10. Ιατρικά πειράματα στο Άουσβιτς»
Ίσως υπάρξουν μερικοί που θα δυσανασχετήσουν λέγοντας: ΠΟΤΕ «Ξανά Ολοκαύτωμα, ΠΟΤΕ ξανά εγκλήματα των Ναζί !».
 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "口 NATIONAL GEOGRAPHIC CIA TA ΑΓΝΩΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ OE"
Δυστυχώς προσπάθειες σαν του κυρίου Λανγκ, αποδεικνύουν ότι το θέμα αυτό όχι μόνο δεν έχει εξαντληθεί, αλλά η έρευνα εις βάθος σε αρχεία που ήταν κλειστά και ανοίγουν ύστερα από πολλά χρόνια αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ιστορίας που μας επιβάλλουν να τις διατηρούμε στη μνήμη μας και να είμαστε διαρκώς σε επιφυλακή.
Το «Μπλόκ 10» του στρατοπέδου του Άουσβιτς είχε μια ιδιαιτερότητα.
Στο δίπατο αυτό κτήριο-στρατώνα εγκατέστησαν οι Ναζί κατ’ επιλογήν, αμέσως μετά την άφιξή τους στο Άουσβιτς, 800 περίπου Εβραίες γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων (Πολωνέζες, Γερμανίδες, Τσέχες, Ολλανδέζες, Σλοβάκες, Βελγίδες, Γαλλίδες κι ένα μεγάλο αριθμό Ελληνίδων), που υπέστησαν ιατρικά πειράματα.
Γιατροί έκαναν επάνω τους δοκιμές μεθόδων στείρωσης χωρίς εγχείρηση ή με ακτίνες Ρέντγκεν, έρευνες πρόκλησης καρκίνου της μήτρας, πειράματα βελτίωσης της θεραπείας του καρκίνου της μήτρας μετά, αιμοδοσία σε μεγάλες ποσότητες, μεταγγίσεις διαφορετικών ομάδων αίματος, κ.ά.
Περίπου 300 από αυτές κατάφεραν να επιζήσουν και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, με τρομερές όμως βλάβες στη σωματική και κυρίως στην ψυχική τους υγεία.
 
DW: Πιθανά εγκλήματα ή ιατρικά λάθη στο σκοτάδι από επιπόλαιες νεκροψίες.
Ιατροδικαστές κάνουν λόγο για φευγαλέα εξέταση των σορών, λάθη και παραλείψεις στα πιστοποιητικά θανάτου.
Όπως λένε, πιθανά εγκλήματα και ιατρικά λάθη μένουν έτσι στο σκοτάδι.
Τα 7 πιο σατανικά ιατρικά πειράματα όλων των εποχών έως σήμερα:
1. Ναζιστικά ιατρικά πειράματα
Ίσως τα πιο γνωστά –και πλέον αντιδεοντολογικά– ιατρικά πειράματα που έχουν μείνει στην Ιστορία είναι αυτά που πραγματοποίησε ο Γιόζεφ Μένγκελε, ο οποίος ήταν γιατρός στα γερμανικά SS.
Ο Μένγκελε πειραματίστηκε με δίδυμα αδέλφια, με στόχο να αποδείξει τη θεωρία του για την ανωτερότητα της λευκής φυλής. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο.
Επίσης, οι Γερμανοί Ναζί πειραματίστηκαν με φυλακισμένους ώστε να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων θεραπειών ενάντια σε λοιμώδη νοσήματα.
2. Η Ιαπωνική Μονάδα 731
Τη δεκαετία του ’30 και του ’40, ο Ιαπωνικός Αυτοκρατορικός Στρατός πραγματοποίησε βιολογικές και ιατρικές δοκιμές σε πολίτες, κυρίως στην Κίνα.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους παραμένει άγνωστος ακόμη και σήμερα, όμως ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να έφτανε και τις 200.000.
Μεταξύ άλλων, ο Στρατός είχε μολύνει πηγάδια με χολέρα και είχε εξαπολύσει σμήνη ψύλλων που μετέφεραν τον τύφο και την πανούκλα.
Επίσης, οι φυλακισμένοι αναγκάζονταν να παρελαύνουν στο ψύχος και στη συνέχεια τους έκαναν πειράματα για πιθανές θεραπείες ενάντια στα κρυοπαγήματα.
Μέλη της μονάδας είχαν δηλώσει στα ΜΜΕ ότι οι φυλακισμένοι κλείνονταν σε θαλάμους με δηλητηριώδη αέρα έως ότου τα μάτια τους να βγουν από τις κόγχες.
3. Η «Μελέτη των Τεράτων»
Το 1939, παθολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα θέλησαν να αποδείξουν τη θεωρία τους ότι το τραύλισμα είναι μια επίκτητη συμπεριφορά που οφείλεται στο υπερβολικό άγχος του παιδιού κατά την ομιλία.
Δυστυχώς, ο τρόπος που επέλεξαν να το αποδείξουν ήταν να προκαλέσουν το τραύλισμα σε ορφανά παιδιά μέσω της αυθυποβολής, λέγοντάς τους συνεχώς ότι είναι καταδικασμένα να εκδηλώσουν το τραύλισμα μεγαλώνοντας.
Το πείραμα εφαρμόστηκε σε παιδιά από το Ορφανοτροφείο Στρατιωτών και Ναυτικών του Οχάιο και οι ερευνητές έλεγαν ξανά και ξανά στα παιδιά ότι παρουσιάζουν σημάδια τραυλίσματος στην ομιλία τους.
Έτσι, τα προέτρεπαν να μη μιλούν εκτός κι αν ήταν σίγουρα ότι θα μιλήσουν σωστά.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν υπερβολικό άγχος σε παιδιά που δεν είχαν παρουσιάζει αρχικά κανένα αρνητικό σύμπτωμα.
Επίσης, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην απομόνωση και αρνούνταν να μιλήσουν.
Τρία από τα παιδιά που συμμετείχαν στο ανορθόδοξο πείραμα τελικά κατέθεσαν μήνυση κατά του Πανεπιστημίου και αποζημιώθηκαν.
4. Οι δολοφονίες Μπερκ και Χέιρ
Μέχρι το 1830, ο νόμος επέτρεπε να χρησιμοποιούνται στην Ανατομία μόνο τα νεκρά σώματα δολοφόνων που έχουν εκτελεστεί.
Καθώς τα σώματα ήταν λιγοστά σε αριθμό, αρκετοί ιατροί αγόραζαν σώματα από κλέφτες που βεβήλωναν τάφους ή έκλεβαν τα πτώματα οι ίδιοι.
Ο ιδιοκτήτης οικοτροφείου Γουίλιαμ Χέιρ και ο φίλος του Γουίλιαμ Μπερκ πήγαν αυτήν την «επιχειρηματική πρακτική» ένα βήμα παρακάτω.
Από το 1827 έως το 1828, οι δύο άνδρες σκότωσαν περισσότερους από 12 ενοίκους του οικοτροφείου και πούλησαν τα πτώματα στον ανατόμο Ρόμπερτ Νοξ.
Ο Νοξ δε φάνηκε να παραξενεύεται από το πόσο (ύποπτα) φρέσκα ήταν τα πτώματα.
Ο Μπερκ καταδικάστηκε στην κρεμάλα για τα εγκλήματά του και το περιστατικό παρότρυνε τη Βρετανική Κυβέρνηση να θέσει λιγότερους περιορισμούς στον τομέα της Ανατομίας.
5. Χειρουργικά πειράματα σε σκλάβους
Ο «πατέρας» της σύγχρονης Γυναικολογίας Τ. Μάριον Σιμς έγινε ιδιαίτερα γνωστός λόγω των πειραματικών επεμβάσεων που πραγματοποίησε σε σκλάβες.
Η φήμη του Σιμς παραμένει μέχρι και σήμερα αμφιλεγόμενη, επειδή η πάθηση που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει (κυστεοκολπικό συρίγγιο) προκαλούσε ανείπωτο πόνο.
Ο Σιμς πραγματοποιούσε τις χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό, κυρίως επειδή πίστευε πως «η επέμβαση δεν ήταν τόσο επίπονη ώστε να δικαιολογεί αυτήν την πρακτική».
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία που είχε δώσει το 1857.
6. Η μελέτη της Γουατεμάλα
Μεταξύ 1946 και 1948, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και της Γουατεμάλα συγχρηματοδότησαν μια μελέτη που περιελάμβανε τη σκόπιμη λοίμωξη φυλακισμένων και ψυχασθενών στη Γουατεμάλα με το βακτήριο της σύφιλης.
Σκοπός της μελέτης ήταν να δοκιμαστεί ποιες χημικές ουσίες θα απέτρεπαν την εξάπλωση της ασθένειας.
Στο πλαίσιο του πειράματος, οι ερευνητές πλήρωναν τους φυλακισμένους και τους ψυχασθενείς ώστε να κάνουν σεξ με ιερόδουλες που είχαν προσβληθεί από το βακτήριο ή προκαλούσαν πληγές στο δέρμα των γεννητικών οργάνων και χορηγούσαν το βακτήριο στην ανοιχτή πληγή.
7. Το πείραμα του Tuskegee
Το πιο ειδεχθές έγκλημα στην Ιατρική Ιστορία των ΗΠΑ είχε διάρκεια 40 ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 1932 η Αμερικανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ξεκίνησε μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις της σύφιλης στους ασθενείς που δε λαμβάνουν θεραπεία.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη της νόσου σε 399 έγχρωμους άνδρες στην πολιτεία της Αλαμπάμα.
Οι συμμετέχοντες δε γνώριζαν το σκοπό της μελέτης, καθώς οι ερευνητές τους είχαν πει ότι λαμβάνουν θεραπεία για το «άρρωστο αίμα» τους.
Οι άνδρες δεν έλαβαν ποτέ επαρκή θεραπεία, ακόμη κι όταν η πενικιλίνη κατοχυρώθηκε ως το προτεινόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της σύφιλης (1947).
Οι Αρχές διέκοψαν το πείραμα το 1972, όταν ένα άρθρο εφημερίδας αποκάλυψε τους πραγματικούς σκοπούς της μελέτης.
Σημ. ΕΥΤΥΧΩΣ μετά το 1972 όλα αυτά σταμάτησαν κι επικεντρώθηκε η ιατρική επιστήμη μόνο στην θεραπευτική τέχνη; για το καλό μας; υπακούοντας πιστά στους κανόνες της «Νυρεμβέργης» και ποτέ από τότε, καμία νοσηρή επιστημονική φαντασία δεν σκέφτηκε να κάνει πειραματόζωα όλους τους κατοίκους του πλανήτη γη; Δεν πιστεύω να αμφιβάλει κανείς «ψεκασμένος-συνομωσιολόγος»;
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ: Συνέντευξη με τον «μάγο της φυλής»
Ερώτηση:
-Κύριε “μάγε”, με ρωτάει το 99,99% των ανθρώπων, πως είναι δυνατόν όλοι οι γιατροί της «αιρετικής Παστερικής ιατρικής» να λένε τα ίδια πράγματα και μάλιστα διεθνώς, κι εσύ μόνο και ίσως το 0,001% να λέτε κάτι άλλο;
Απάντηση:
-Άααααα, αυτό γίνεται κατά την δική μου «λογική της ζούγκλας», διότι όλοι οι γιατροί αυτοί διαβάσανε το ίδιο «επίσημο ιατρικό βιβλίο» κι έτσι μάθανε τα ίδια πράγματα περί θεραπευτικής.
Ερώτηση:
-Καλά εδώ, αλλά τα ίδια λένε και οι συνάδελφοί τους ιατροί σε όλες τις χώρες της γης. Μη μου πεις πως κι αυτοί διαβάσανε το ίδιο «επίσημο ιατρικό βιβλίο»;
Απάντηση:
-Ναι, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, η «επίσημη επικρατούσα Παστερική» ιατρική διδασκαλία γίνεται από το ίδιο «επίσημο ιατρικό βιβλίο», αλλά σε διαφορετικές γλώσσες ανάλογα με την χώρα.
Ερώτηση:
-Και δεν υπάρχουν κάποιοι γιατροί, έστω και λίγοι, που διάβασαν και κάποιο άλλο βιβλίο;
Απάντηση:
-Ναι, σίγουρα θα υπάρχουν.
Ερώτηση:
-Και γιατί, έστω αυτοί οι λίγοι γιατροί που διαβάσανε κι άλλα βιβλία, δεν ενημερώνουν τον κόσμο πως υπάρχει και κάτι άλλο, μια άλλη άποψη περί θεραπευτικής;
Απάντηση:
-Διότι όπως γνωρίζεις υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο της «επίσημης θεραπευτικής».
Ερώτηση:
-Έεεεε, και; δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη αυτοί οι ολίγοι γιατροί που διάβασαν κι άλλα βιβλία εκτός από το «επίσημο» και την «επίσημη θεραπευτική»;
Απάντηση:
-Πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο διότι, τους πάνε πειθαρχικό, και αν επιμείνουν τους αφαιρούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άσε που μπορεί να τους στείλουν και τον εισαγγελέα, και κάτι άλλο:
-Εάν προτείνουν θεραπεία εκτός «επισήμου πρωτοκόλλου» και κάτι πάει «στραβά», δεν έχουν «ασυλία» και τότε θα τους «κρεμάσουν για παραδειγματισμό στο μεγαλύτερο δέντρο στη μέση του χωριού».
Ερώτηση:
-Μααα, τόσα ιατρικά λάθη γίνονται παγκοσμίως και είναι επισήμως η τρίτη αιτία θανάτων στις ΗΠΑ, «ιατρογενής», όπου δεκάδες χιλιάδες επισήμως θάνατοι οφείλονται άμεσα στα ιατρικά λάθη, και άλλες τόσες εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι οφείλονται έμμεσα στα ιατρικά λάθη και στις παρενέργειες.
-Αυτά μένουν ατιμώρητα;
Απάντηση:
-Ωωωωχ, με κούρασες με τις χαζές απορίες που έχεις. Υπάρχει η «κάλυψη επισήμως», ως «παράπλευρες απώλειες για το…. καλό σας».
Εδώ τελείωσε η συνέντευξη μου με τον «μάγο της φυλής».
Μου έδωσε την ευχή του και μια δισκέτα του “National Geographic”, και μου είπε να προσέχω.
Αυτά μου είπε ο «μάγος» κάποτε κι αυτά σας λέω, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, κάτω από ένα δέντρο στην ζούγκλα της Μαδαγασκάρης σε μία «στάση στην μέση του πουθενά», ταξιδεύοντας από την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο προς την παραλιακή πόλη Τουλιά.
Νικόλαος Βρούσγος

 

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Και οι καλοί μας οι δημοσιογράφοι,

πώς θα... μαστόρευαν το...
εκλεκτό προφίλ τους...

ως ηρώων της ανθρωπότητας...

-έως...εχθές τουλάχιστον
που ο κόσμος τους εμπιστευόταν
ακόμη... με... κλειστά μάτια...;-

Αν δεν σπάσεις αυγά...
πώς θα φάς ομελέττα...;