Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Τα 150 ΕΥΡΩ της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ!


     Νομίζω ότι, ο της επ-Αναστάσεως επώνυμος ορθόδοξος πιστός, είναι καιρός να ομολογήσει την Πίστη του. Αρνούμενοι τα αντίχριστα κυβερνητικά παγκοσμιοποιητικά μέτρα
(που τα αποδέχτηκαν-ευλόγησαν οι Οικουμενιστές Επίσκοποι και τα δέχτηκαν οι ιερωμένοι)
  πρέπει να συμμετάσχουμε στις μεγάλες εορτές του Δεκαπενταυγούστου (και στην αυριανη Θ. Λειτουργία) αρνούμενοι μαζικά τη μάσκα, το φίμωτρο, το φερετζέ της ντροπής για τον ιερό χώρο.
      Κι αν κάποιοι τολμήσουν να επιβάλουν πρόστιμο, αν δεν μπορέσουμε να τους πείσουμε ότι –ως Χριστιανοί κι αυτοί– παρανομούν στην Πίστη και στο Χριστό, θα πληρώσουμε τα 150 ευρώ της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ μας. Οι πιστοί άλλων εποχών, πλήρωναν την Ομολογία ακόμα και με το αίμα τους.Και γιατί όχι, αν υπάρχει νομικός τρόπος, να προβούμε κατόπιν σε μαζικές προσφυγές, διεκδικώντας την επιστροφή τους από την δικαιοσύνη.
                                                    
Κ.Ε., εκπαιδευτικός

Σχόλιο: Βέβαια, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει μαζικά, αλλά όπου υπάρχουν ζωντανές κοινότητες, μπορεί να γίνει.

πηγή

8 σχόλια:

Αναστασια είπε...

Καλή δύναμη για αυριο σε ολους, αδελφοί! Θα τολμήσουν να μπουν για ελεγχο στους ναους? Θα βγω μονο οταν τελειωσει η θ.λειτουργια για να δωσω τα στοιχεια μου.Μεχρι το δι ευχων θα προσευχομαι κι αυτοι ας περιμενουν.Επισης για οσους( και ειναι κατανοητο) σκεφτονται τα150€, υπαρχει και η αυλη του ναου.Παραθυρα και πορτες ειναι ανοιχτα κι ακουμε μια χαρα...ποτε με μασκα μεσα στον ναο και προσκυναμε με πιστη τις αγιες εικονες! Καλο μηνα και καλη Παναγια! Εκεινη δεν μας αφηνει ποτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά σκεφτείτε το κι αλλοιώς όμως. Αν εμείς καλά λέμε ομολογία 150 ευρώ (άκουσα κιόλας ότι είναι 300) δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα τράβηξαν οι ομολογητές και οι μάρτυρες, εν τούτοις αυτά τα 150 ή 300 καταλήγουν στο κράτος, που είναι αποδεδειγμένα εχθρικό απέναντί μας. Και του οποίου τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει. Να καταρρεύσουν κι άλλο, να μην το σώσουμε εμείς με τα πρόστιμά μας. Εγώ θα κάτσω στην αυλή.

Αν και νομίζω ότι δε θα πέσουν πρόστιμα αύριο. Αύριο νομίζω θα ξαμοληθούν οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες. Να δείχνουν πλάνα "συνωστισμένων πιστών χωρίς μάσκες" και να φτιάχνουν κλίμα. Έτσι πάει συνήθως. Όσοι είστε σε μεγάλες πόλεις θα τους δείτε. Μέτα θα σκουρήνουν τα πράματα με πρόστιμα κλπ.

Γιάννης είπε...

Ας μας φωτίσει ο Θεός! Ας μας φωτίσει να κάνουμε επιτέλους υπακοή στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο! Όλοι γίνανε επαναστάτες κι αντάρτες.
Ναι με μάσκα, αν το πει η Εκκλησία μας, τι θέλετε να κλείσουν πάλι τους ναούς;;;;
Με μάσκα, υπακοή τω Καίσαρι, και τη Εκκλησία, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να εκκλησιαζόμαστε!

maraki είπε...

Κοιτα να σε φωτισει εσενα ο Θεος...αρκετα με τις μπουρδοσυμβουλες του καθενος ασχετου με ορθοδοξη διδασκαλια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη στο πιο πάνω σχόλιο, θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό οτι όλη αυτή η ιστορία με τις μάσκες ή, πολύ σύντομα, με την απαγόρευση της κοινής Λαβίδας εκκλησιολογικά πάσχει. Υπακοή κάνουμε εφόσον ορθοτομείται ο Λόγος της Αληθείας. Κι έχουμε χρέος ως ποιμενόμενοι να εξετάζουμε καθετί που μας ζητείται. Να ακολουθούμε έλλογα και όχι σαν κοπάδι άβουλο. Αποτελεί ύβρη να θεωρούμε το Ναό μολυσματικό μέρος, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι του αποδίδουμε μαγικές ιδιότητες. Κατά την πίστη μας και η απολαβή. Αν προσεγγίζουμε με φόβο μολυσμού, θα μολυνθούμε, αν έχουμε πίστη ως κόκκο σινάπεως, δε θα κινδυνεύσουμε. Θέμα ελευθερίας όλα, καθώς πιστεύουμε οτι ο Θεός μας έχει αρχοντιά και μας σέβεται απόλυτα. Ας αναλογιστούμε αν όλος αυτός ο σχολαστικισμός σε πόση απόσταση κάθισα από τον άλλο, αν ακούμπησα πολύ ή λίγο σε μια επιφάνεια και δη Εικόνα, αν έβαλα ή όχι μάσκα, αντισηπτικό κτλ. συνάδει με την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία που καθαγιάζει τους Ναούς με Άγιο Μύρο κατά τα εγκαίνια και τους καθιστά εστίες αγιασμού, "εις ίασιν ψυχής τε και σώματος"

Ενδεικτικά, παραθέτω ένα απόσπασμα από την τελετή των Θυρανοιξίων Ιερού Ναού

Βασιλεῦ ῞Αγιε, αἱρέτισον καὶ τὸν Ναὸν τοῦτον καὶ ποίησον αὐτὸν σκήνωμα δόξης Σου, τὸ δὲ ἐν αὐτῷ θυσιαστήριον ἅγιον ῾Αγίων ἀνάδειξον.

Β.Β.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τ α τ ο ύ Καίσαρος
Καίσαρι...

και

τ α τ ο ύ Θ ε ο ύ

... τ ώ Θ ε ώ !!!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αιρέτησον...
δηλαδή ξ ε χ ώ ρ η σ ε !

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Κύριος είπε να αποδώσουμε στον Καίσαρα ότι ότι οφείλουμε σε αυτόν εννοούσε τον φόρο
Σε περίπτωση που φάς πρόστιμο οπουδήποτε αλλού είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις
Το να σε γράψουν γιατί τελείς τα της Πίστεως σου δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις
Ομολογία είναι να πεις ότι δεν βάζω μάσκα γιατί είναι θέμα Πίστεως και προσβολής προς τον Κύριο
Αν πληρώσεις είναι σαν να αποδέχεσαι ότι έκανες λάθος