Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η ΣΙΩΠΗ 
ΤΩΝ 
ΨΑΛΤΩΝ

4 σχόλια:

Evans είπε...

Καλησπέρα Τρελογιάννη
Δυστυχώς και από αυτή την ομάδα- τάξη δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση καθόσον έχουν νοσήσει από την ίδια αρρώστια που έχει νοσήσεις ο κλήρος. Δεν διατυπώνεται η εν λόγω άποψη αυθαίρετα ως "έξω του νυμφώνος" αλλά από την οπτική πλευρά του συμμετέχοντος ως βοηθού ψάλτη...Ως άνθρωποι και οι ψάλτες παρόλο που εκπροσωπούν το λαό την δεδομένη χρονική στιγμή θα έπρεπε να ορθώσουν ανάστημα...είναι μια σωστή σκέψη πλην όμως εάν αμείβονται από το ναό που διακονούν θα πρέπει να το σκεφτούν δυο φορές καθόσον αύριο ή μεθαύριο μπορέι να ψάχνουν για εκκλησία. Δεν αμνηστεύω αυτή τη συμπεριφορά απλά προσπαθώ να μιλήσω υπό το πρίσμα του "ακουμπώ σε 2 βάρκες" ήτοι ούτε ως κανονικός ψάλτης, αλλά βρισκόμενος κοντά σε αυτούς ως εθελοντής προσφέρωντας αφιλοκερδώς την βοήθεια, και ως λαϊκός προσπαθώντας βοηθώντας για την κοινη προσευχή η οποία ακόμη είναι είναι σε αναζήτηση...
Σίγουρα με πειράζει αφάνταστα όπως και τον καθένα μας που οι εκκκλησίες θα είναι ένα "κλειστό κλαμπ" τη Μεγάλη Εβδομάδα. Εδώ μάλιστα ψάχνουμε ήδη να βρούμε ανοιχτή εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί με την επιλογή Β6...Ειλικρινά ακροβατούμε στην θλίψη και την οργή που η τελευταία γεννά τις σκέψεις της αντίδρασης με οποιοδήποτε τρόπο! Ας φωτίσει Ο Θεός και Η Παναγία μας να ανοίξει το δρόμο ως Υπέρμαχος Στρατηγός!!!
Αμήν!
Ευάγγελος

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ μάλιστα ψάχνουμε ήδη να βρούμε ανοιχτή εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί με την επιλογή Β6...Ειλικρινά ακροβατούμε στην θλίψη και την οργή που η τελευταία γεννά τις σκέψεις της αντίδρασης με οποιοδήποτε τρόπο!" Εκφράζει πλήθος σιωπηλών πιστών ο σχολιαστής Ευάγγελος.

Τους κυνηγάς φανερά τους πολίτες Μητσοτάκη; Θα σου "την κάνουν κρυφά", οπότε εις βάρος σου θα βγει αυτή η πρακτική σου. Ξανασκέψου το, όσο έχεις καιρό, λίγες μέρες ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ κράτα μικρό καλάθι. Δυστυχώς λίγα 24ωρα μετά τα πρώτα μέτρα τον βάφτισαν ηγέτη τον Κούλη. Οι περισσότεροι είναι μαζί του γιατί φοβούνται την ζωή τους. Νομίζουν ότι έτσι δεν θα πεθάνουν. Επίσης, όταν έρθει η ώρα της κάλπης και τους βάλει ψίχουλα στην τσέπη, θα δεις ότι σύσσωμο το καταθλιπτικό εκλογικό σώμα θα τον επιλέξει. Ελπίζουμε σε αυτό που έλεγε ο Μακαριστός Σεραφείμ ότι χέρι που απλώνει στην εκκλησία ξεραίνεται. Αλλά και εδώ με επιφύλαξη διότι οι Επίσκοποι, πλην εξαιρέσεων π.χ. Κοσμάς, την έκαναν με ελαφρά..

Ανώνυμος είπε...

9:16 πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το έλεγε, ότι όποιο χέρι απλώνεται στην Εκκλησία ξηραίνεται.
Οχι ο Σεραφείμ.