Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Εκτίθεται για πρώτη φορά συλλογή που απαρτίζουν 620 ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά της οικογένειας των Ιταλών ευγενών Τορλόνια


Η ιδιωτική συλλογή των ελληνικών και ρωμαικών αρχαιοτήτων της οικογένειας των Τορλόνια στην Ιταλία, θα περιοδεύσει για πρώτη φορά ανά τον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες της συλλογής φαίνεται ότι πείστηκαν να την εκθέσουν. Η αρχή θα γίνει από τη Ρώμη.
Τη συλλογή απαρτίζουν 620 έργα που απαρτίζουν την εκπληκτική συλλογή από ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά, της οικογένειας των Ιταλών ευγενών Τορλόνια. Θεωρείται η σημαντικότερη ιδιωτική συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων στον κόσμο. Βρισκόταν εδώ και δεκαετίες μακριά από το κοινό όμως πρόκειται να εκτεθεί στη Ρώμη και θα περιοδεύσει ανά τον κόσμο μετά από μία συμφωνία ορόσημο της οικογένειας με την ιταλική κυβέρνηση.Τη συλλογή των Τορλόνια δεν είχε δει ούτε ο συν-επιμελητής της έκθεσης, ιστορικός τέχνης και πρώην διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου Getty στο Λος Άντζελες, Salvatore Settis, που ανέλαβε την επιμέλεια χωρίς να έχει δει τα έργα.

Θα δούμε τα κλεμμένα δηλαδή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: