Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αμηχανία στους νερόβραστους δεξιούληδες ..για τον Απ. Τζιτζικώστα που δεν αλλάζει τις πινακίδες που γράφουν «Σκόπια»


Φοβάται να υπερασπιστεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα η ηγεσία της Ν.Δ. και να στηρίξει τη σθεναρή άρνηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να αντικαταστήσει τις πινακίδες...
...του οδικού δικτύου της περιφέρειάς του, οι οποίες αναγράφουν τη λέξη «Σκόπια», με νέες που θα αναφέρουν τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Οταν ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Μαρία Σπυράκη, υποβαθμίζοντας το θέμα, πήρε αποστάσεις από τον Απόστολο Τζιτζικώστα λέγοντας ότι «είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση για τις πινακίδες», καθώς «οι πινακίδες προσδιορίζουν χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις».
Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αποκάλεσε τη γειτονική χώρα με τη νέα της ονομασία, «Βόρεια Μακεδονία». Μάλιστα στο διακριτικό «άδειασμά» της στον Απόστολο Τζιτζικώστα η Μαρία Σπυράκη επισήμανε ότι «η επίσημη ονομασία της χώρας, όπως προκύπτει μετά τη συμφωνία, που, επαναλαμβάνω, επικυρώθηκε από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία».

Η κυρία Σπυράκη επανέλαβε ότι για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει ανοιχτό, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιτηρεί την εφαρμογή της συμφωνίας και θα επιχειρήσει να αμβλύνει πτυχές που είναι βλαπτικές για τα εθνικά μας συμφέροντα. Παράλληλα όμως τόνισε ότι η Ν.Δ. «είναι σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας» και πως περιμένει το ίδιο και από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: