Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δείτε τον Ομπάμα να βρίζει τον Τραμπ

Απίστευτο βίντεο του BuzzFeed παρουσιάζει τον Μπαράκ Ομπάμα να βρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και είναι όλο μια... οφθαλμαπάτη!

Ένα μοναδικό βίντεο κάνει το γύρο του Διαδικτύου αυτή τη στιγμή, στο οποίο παρουσιάζεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να βρίζει τον νυν, και μάλιστα με ακραίους χαρακτηρισμούς!

Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από μια... οφθαλμαπάτη. Εξαιρετικά καλοφτιαγμένο μοντάζ, το οποίο μας δείχνει παράλληλα την πολλές φορές τρομαχτική πρόοδο της τεχνολογίας, προσπαθεί μέσω του ακραίου αυτού τρόπου να μας "πείσει" πως ότι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Συγκεκριμένα αποτελεί καμπάνια του αμερικανικού BuzzFeed για την αφύπνιση της συνείδησης του κοινού στο μείζον θέμα των fake news, δηλαδή της παραπληροφόρησης, η οποία ακμάζει στις μέρες μας και συναντάται σε ποικίλες μορφές.

Αρχικά στο εξαιρετικά αληθοφανές βίντεο εμφανίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα να μιλάει μπροστά από τη σημαία των ΗΠΑ, απευθύνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Ίντερνετ και όχι μόνο.«Μπαίνουμε σε μία εποχή που οι εχθροί μας μπορούν να βάλουν στο στόμα μας λέξεις που δεν έχουμε πει ποτέ. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να με κάνουν να λέω ότι ο Killmonger (από το Black Panthers) είχε δίκιο […] ή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας σκ@τομαλ@@@ς», λέει μεταξύ των άλλων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όσο προχωράει το βίντεο, δίπλα από τον Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται ο ηθοποιός Τζόρνταν Πιλ, ο οποίος απευθύνει ακριβώς το ίδιο μήνυμα, σε απόλυτο συγχρονισμό. Και κάπου εκεί αποκαλύπτεται ότι τελικά είναι αυτός που έχει δανείσει τη φωνή του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, παρ’ όλο που το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό.

Προς το τέλος της προβολής, από τον "Ομπάμα-Πιλ" θα ακουστεί η εξής φράση «Διανύουμε επικίνδυνες εποχές. Στο μέλλον θα χρειαστεί να είμαστε περισσότερο προσεχτικοί με τις πληροφορίες που εμπιστεύομαστε στο ίντερνετ».

Το βίντεο, αν μη τι άλλο, σε βάζει σε σκέψεις για το κάτα πόσο ότι παρακολουθούμε στο Διαδίκτυο είναι αληθινό ή όχι. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: