Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πολίτικος χαλβάς με βούτυρο και γάλα

xalvas-politikos-71-175459studiopaterakis






Μερίδες:8

Χρόνος προετοιμασίας:0'

Χρόνος μαγειρέματος:20'

Έτοιμο σε:20' 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • Για γαρνίρισμα

  • κουκουνάρια
  • αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα ή φιστίκια Αιγίνης
  • κανέλα

Διαδικασία

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη.

Σε άλλη κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι.

Το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.

Το περιχύνετε με το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Μεταφέρετε το χαλβά σε φόρμα και τον αναποδογυρίζετε όταν κρυώσει ελαφρά. Γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

της  Σιμόνη Καφίρη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χμ ! Τό βούτυρο είπε στό σιμιγδάλι . Έλα νά λυώσουμε νά γίνουμε χαλβάς !