Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Η χοντρόπετση ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ! ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

gavounelh-640x380-1


Το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος για επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια είναι υπό διαπραγμάτευση με την Τουρκία, παρόλο που, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας ασκείται μονομερώς. Σε αυτή την αποκάλυψη ” βόμβα” προβαίνει η Γενική Δ/ντρια του ανθελληνικού ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη σε συνέντευξη της, δείχνοντας (άθελά της;) ότι ο περιβόητος Ελληνο- Τουρκικός διάλογος εμπεριέχει τον κίνδυνο της διολίσθησης της χώρας μας σε σοβαρές υποχωρήσεις! Πιο αναλυτικά, η Μ.Γαβουνέλη αφού επανέλαβε ότι σε μια διαπραγμάτευση πάντα υπάρχουν υποχωρήσεις, ρωτήθηκε μέχρι που θα φθάνουν τα χωρικά μας ύδατα. «Στα 12, στα 6 ναυτικά μίλια, που θα είναι», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος και εκείνη απάντησε: «Στα 8, στα 9 μίλια, να μια διαπραγμάτευση». Αποκάλυψε επίσης ότι αυτό το θέμα το συζητούν αποκλειστικά οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, χωρίς να μιλάνε με κανέναν άλλο. Δηλαδή είναι στα χέρια του κ.Γεραπετρίτη το Αιγαίο… Ειδικότερα, όπως είπε: «Σήμερα τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο είναι στα 6 μίλια, στο Ιόνιο, δηλαδή από το Ακρωτήριο Ταίνερο και δυτικότερα. Είναι 12, είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, το γεγονός ότι αποφασίσαμε μία στιγμή, ότι η χώρα δεν χρειάζεται να έχει ενιαίο εύρος αιγιαλίτιδας ζώνης και επομένως “σπάσαμε” αυτή τη διαφορά. Δυτικά 12, ανατολικά 6. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών κρατάνε αυτή τη διαπραγμάτευση, πάρα πολύ κοντά τους. Δεν έχουν επιτρέψει σε κανέναν άλλο να κάνει αυτή τη συζήτηση, στην πραγματικότητα, μιλάνε οι δυο τους. Νομίζω ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να δούνε αν μπορούν να περάσουν στην επόμενη ημέρα». 

 Μακελιο

3 σχόλια:

Φαίη είπε...

Δεν είναι χοντρόπετση. Δουλεύει για ξένους και την Ελλάδα την έχει γραμμένη....

Φαίη είπε...

Ποιά είναι αυτά τα πουλημένα σακιά που διαπραγματεύονται τα σύνορα της Πατρίδας μας;

Θαλασσινός είπε...

Τα πουλημένα σακιά που ξεπουλάνε τα σύνορα της Πατρίδας μας, δεν είναι οι πολιτικοί κομματόσκυλοι, είναι οι Εκκλησιαστικοί.
Αν οι Εκκλησιαστικοί κρατούσαν σθεναρά ορθόδοξη βροντερή σπαθιά στο λόγο τους, η Ελλάδα στο σύνολό της θα ήταν Ορθόδοξη και κανένα κοπρόσκυλο κομματόσκυλο θα ήταν στη Βουλή!