Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

*Πολύτεκνη Ισπανίδα, Ευρωβουλευτής με 9 παιδιά!*

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δείξει την ομορφιά της μητρότητας

Είναι η μόνη μητέρα εννέα παιδιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Margarita de la Pisa. Πιστεύει ότι οι μητέρες της οικογένειας έχουν διαφορετική άποψη για θέματα πολιτικής.

Συνήθως, φέρνει μαζί της τη δίχρονη Νόνια. Γεννήθηκε όταν ο Ισπανός πολιτικός ήταν ήδη μέλος του ΕΚ. «Όλοι οι συνάδελφοι την γνωρίζουν». Αλλά αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο, έφερε τον μεγαλύτερο γιο της, τον 18χρονο Βίκτορ. Μεταφέρει ένα ισπανικό σχολικό βιβλίο για την «ιστορία της φιλοσοφίας» για να καλύψει τα κενά.

Η De la Pisa (γεννημένη το 1975) ήρθε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές του 2020, μετά το Brexit, όταν έπρεπε να καλυφθούν οι κενές θέσεις των Βρετανών ευρωβουλευτών. Μετά από αυτό, έγινε μέλος μιας μικρής ομάδας πεπεισμένων χριστιανών ευρωβουλευτών. Τέσσερα χρόνια αργότερα, κάθεται στο δικηγορικό σύλλογο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χωρίς να γνωρίζει αν θα επιστρέψει εδώ μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Στα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησε, έβαλε ένα ρεκόρ στο όνομά της: κατέθεσε τις περισσότερες τροπολογίες από όλους τους ευρωβουλευτές - όχι λιγότερες από 6.018.

Τι αφορούν όλες αυτές οι τροπολογίες; Για ποιο λόγο εργάζεστε;
«Η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι πολιτικό. Έχει ήδη καταγραφεί στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αλλά όλα αυτά τα θεωρούμε δεδομένα, και αυτό δεν είναι καλό.

Για τα υπόλοιπα, αγωνίζομαι για την κοινή λογική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι με το ισπανικό κόμμα Vox. Κάποιοι λένε ότι αυτό το κόμμα είναι ακροδεξιό, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Είμαστε υπέρ της ζωής και αγωνιζόμαστε για την κοινή λογική. Για την ελευθερία, την ιδιωτική ιδιοκτησία και τις οικουμενικές αρχές». Στο ΕΚ, το Vox συνδέεται με την ομάδα ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές).

Η ντε λα Πίζα φοβάται ότι οι πολιτικοί «καταστρέφουν όλα όσα έχουμε χτίσει». Είναι κυρίως το κίνημα υπέρ της επιλογής που είναι δύσκολο γι 'αυτήν, μαζί με τη νέα κατανόηση του φύλου. «Μερικές από τις πιο θεμελιώδεις αξίες είναι παρεξηγημένες. Συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Τι κάνατε πριν εισέλθετε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
«Είχα το δικό μου φαρμακείο. Για τα υπόλοιπα, υπήρξα μητέρα και φρόντισα την οικογένειά μου. Η μητρότητα δίνει μια καλή προοπτική σε πολλά πράγματα.

Σήμερα, η τάση είναι ενάντια στη γονιμότητα, λες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταστρέψουμε για να επιτύχουμε ισότητα με τους άνδρες. Αυτό είναι προσβολή. Η ισότητα υπάρχει ήδη. Δεν υπάρχει ανάγκη για αντισύλληψη, νομίζω. Θέλω να σέβομαι το πλήρες νόημα μιας γυναίκας. Αυτό συνεπάγεται επίσης τη γονιμότητα και τη μητρότητα της.

Η μητέρα έχει ένα μοναδικό ρόλο στην οικογένεια. Αυτή η έλλειψη σημερινών μητέρων φέρνει πολλά προβλήματα στην κοινωνία μας. Ο ρόλος του πατέρα είναι επίσης ουσιαστικός. Για παράδειγμα, στην εκπαίδευση των παιδιών».

Πώς το κάνετε αυτό μόνοι σας ενώ βρίσκεστε στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο;
«Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό όταν απέκτησα το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Αλλά τώρα, τα παιδιά είναι μαζί και το περιβάλλον είναι σωστό. Η μητέρα και ο πατέρας μου ζουν μαζί μας, οπότε βοηθούν. Και οι μεγάλοι με βοηθούν με τους μικρότερους», χαμογελάει στον Βίκτορ. «Επιβλέπει τους άλλους με τις μελέτες».

DSCF8900.JPG
Ο Victor de la Pisa (δεξιά), με τη μητέρα του. Φωτογραφία: CNE.news

Είναι σαφές για αυτήν ότι οι μητέρες από πολυμελείς οικογένειες πρέπει να κάθονται στο Κοινοβούλιο. «Διαφορετικά, τα ζητήματα των δικαιωμάτων των γυναικών θα εκδίδονταν μόνο από μέλη με άλλο είδος ζωής. Είναι αδύνατο για αυτούς να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις οικογένεια. Να έχεις την εμπειρία της αγάπης χωρίς ενδιαφέρον. Πρέπει να διαδώσεις την ομορφιά του».

Η  Ισπανός βουλευτής πιστεύει ότι πολλά προβλήματα στην κοινωνία -όπως η αυτοκτονία και η βία- έχουν σχέση με την οικογενειακή ζωή. «Το κράτος μπορεί να οργανώσει τη φροντίδα, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με την αγάπη. Γι' αυτό, χρειάζεσαι την οικογένεια».

Όταν ήρθατε στο Κοινοβούλιο, ποια ήταν η κοσμοθεωρία που φέρατε μαζί σας;
«Λοιπόν, είμαι καθολική. Από αυτή την κατανόηση, τα ανθρώπινα όντα έχουν άπειρη αξία. Αυτή η αξιοπρέπεια είναι εγγενής. Για το λόγο αυτό, αγωνίζομαι για τη ζωή. Όπως είπα, αυτό δεν είναι πολιτικό. Έχει να κάνει με αξίες. Νομίζω ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από ένα ζώο ή πράγματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η De la Pisa φοβάται τις «ιδεολογίες φύλου», όπως τις αποκαλεί. «Δεν καταλαβαίνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αμφισβητεί τη ζωή όλων μας.

Το ίδιο ισχύει και για την παρένθετη μητρότητα. Κάνεις ένα μωρό αντικείμενο. Η πορνεία μετατρέπει τη γυναίκα σε όργανο ευχαρίστησης. Δεν φέρνει ομορφιά. Μόνο η αλήθεια φέρνει ομορφιά».

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια;
«Αυτό πρέπει να είναι το έργο της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών. Είχα μια διαφορετική αντίληψη για το τι ήταν σημαντικό για τις γυναίκες. Αν δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω πού θα ήμασταν τώρα. Για παράδειγμα, στάθηκα εκεί για το μήνυμα υπέρ της ζωής. Ακόμη και οι συνάδελφοί μου εκτίμησαν την παρουσία μου εκεί».

Ποιες είναι οι πιθανότητές σας για επανεκλογή;
«Είμαι το νούμερο πέντε στη λίστα. Επί του παρόντος, έχουμε τέσσερις βουλευτές του ΕΚ. Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι μπορεί να αυξήσουμε σε έξι ή επτά. Επομένως, πρέπει να έχουμε μια καλή εκστρατεία. Ο αγώνας για την κοινή λογική δίνει πάντα ελπίδα, νομίζω».

Και αν δεν θα εκλεγείτε ξανά;
«Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα. Είμαι εδώ για να υπηρετήσω, αλλά μπορώ να το κάνω και αλλού. Αυτό δεν είναι δική μου απόφαση. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ζωή μου αλλάζει. Θα βρω άλλους τρόπους να εκφράσω την κλίση μου. Θα είναι ωραίο να έχουμε περισσότερο χρόνο. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στον Θεό. Είναι αυτός που προετοιμάζει την ατζέντα μου καλύτερα από μένα. Το οργανώνει».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: