«Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»! Την Αμερικανική ταινία θυμίζει η πρόταση του γιατρού κατά τα άλλα Σπύρου Πνευματικού και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ για διαλογή ασθενών με καρκίνο.
Λινού «Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας, δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δυνατότητα θεραπείας».
Στο συμπέρασμα ότι τρεις στους δέκα Έλληνες γιατρούς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν προχωρήσει σε ευθανασία, ακόμα και εάν δεν τους έχει ζητηθεί από τους πάσχοντες ή τις οικογένειες τους, καταλήγει ευρωπαϊκή μελέτη.
Επιπλέον, προκύπτει ότι σχεδόν ένας στους δύο περιορίζει τις θεραπείες που θα διατηρούσαν τους ασθενείς στη ζωή. Στη μελέτη, την οποία δημοσιεύουν τα Νέα, συμμετείχαν 504 γιατροί από 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Στο ερώτημα «χορηγείτε ποτέ επίτηδες φάρμακα για να επισπεύσετε το θάνατο σε καταδικασμένους ασθενείς» το 28% των Ελλήνων γιατρών απάντησε «ναι, μερικές φορές».
Τις περισσότερες καταφατικές απαντήσεις έδωσαν οι Γάλλοι και οι Βέλγοι γιατροί (71% και 57& αντίστοιχα) και τις λιγότερες οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί (8% και 13%).
Επιπλέον, το 52% των Ελλήνων γιατρών δήλωσε ότι θα περιόριζε τη θεραπεία που θα διατηρούσε τους ασθενείς στη ζωή, εάν το ζητούσε η οικογένειά τους, και το 9% ότι θα τη διέκοπτε.
Άντε τώρα εγώ να τους μιλήσω για «μακροζωία με υγεία»
Άγνωστες λέξεις, άγνωστες έννοιες, επικίνδυνες προτάσεις για το «σύστημα».
Dr Νικόλαος Βρούσγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου