Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αναιδής και αμετροεπής , ο π. Βαρθολομαίος

 

 

Γράφει ο Μέτοικος 

Είναι γνωστό ότι ο π. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Αμερική μα, λίγο πριν τη Θεία Λειτουργία στο Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον αισθάνθηκε δύσπνοια και, για καθαρά προληπτικούς λόγους, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο George Washington Uninversity.Αλλά ας πάρουμε την ιστορία της επίσκεψής του Φαναριώτη κληρικού στην Αμερική απ’ την αρχή, για να γίνει αντιληπτό πως βρήκε «πόρτα» ανοιχτή ο δαίμονας Αζαζέλ στη ζωή ενός «αγίου».Ο π. Βαρθολομαίος είχε να πατήσει το πόδι του στην Αμερική κοντά στα δώδεκα χρόνια. Κανένας δεν τον ήθελε και, ως εκ τούτου, καν ένας δεν τον προσκαλούσε.

Όταν το πνευματικοπαίδι του ο Ελπιδοφόρος έγινε αρχιεπίσκοπος, μετά τις γνωστές μεθοδεύσεις παραίτησης του Αμερικής Δημητρίου, άνοιξε ο δρόμος για μια θριαμβευτική παρουσία στη μητρόπολη του καπιταλισμού.

Η επίσκεψη του π. Βαρθολομαίου ήταν προγραμματισμένη για το Μάιο του 2020, αλλά η πανδημία τη ματαίωσε.

Υπήρξαν, τάχα, από εκείνους που δεν ήθελαν να ενισχυθεί το ανύπαρκτο πια κύρος του Ελπιδοφόρου, υποδείξεις αναβολής και αυτού του ταξιδιού.

Βέβαια, όποιος πιστεύει ότι υπήρχε περίπτωση να ακούσει ο π. Βαρθολομαίος συμβουλές αναβολής με τέτοια αιτιολογία, απλά «δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει».

Προτάσεις μετάθεσης του ταξιδιού πρέπει να υπήρξαν από σώφρονες που εκτίμησαν ότι, η υγεία του εσχατόγερου Φαναριώτη θα δοκιμαστεί σε ένα τόσο κοπιαστικό ταξίδι και η συνέχεια τους δικαίωσε, αφού ο 81 ετών Αρχιεπίσκοπος Νέας Ρώμης κατέληξε στο Νοσοκομείο.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως έκανε «κουράγιο» και πήγε στην Αμερική για να προικοδοτήσει τον Τούρκο πολίτη Ελπιδοφόρο, στην κούρσα διαδοχής του στο θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Όμως ο π. Βαρθολομαίος ξέρει ότι ο αγαπημένος του μαθητής, μετά την «αποκάλυψή» του στα εγκαίνια του σπιτιού της μητέρας πατρίδας του Τουρκίας, είναι καμένο χαρτί. Το διώξιμό του απ’ την Αμερική, μετά την εθνική και ηθική του απαξίωση από την Ομογένεια, είναι θέμα χρόνου, επειδή «το καλό είναι ισχυρότερο απ’ το κακό»!

Κάποιοι άλλοι θέλουν η επίσκεψη του π. Βαρθολομαίου στο κέντρο υποδείξεων του Φαναρίου, να σχετίζεται με τη ματαιοδοξία του υπέργηρου πατριάρχη. Η επιλογή της 2ας Νοεμβρίου μόνο τυχαία δεν είναι υποστηρίζουν όσοι προσάπτουν στον π. Βαρθολομαίο το αμάρτημα της κενοδοξίας.

Την ημέρα αυτή, θα γίνουν από τον π. Βαρθολομαίο τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Νικολάου, που συμπίπτουν τόσο με την επέτειο των 30 χρόνων από την ενθρόνισή του στον πατριαρχικό θρόνο, όσο και με τα ονομαστήρια του Ελπιδοφόρου και, επιπρόσθετα, συμπληρώνουν, αυτός που ζωγραφίζει την αναξιότητά του σε γιγαντιαία τοιχογραφία να προσφέρει στον Άγιο Νικόλαο τον νεοαναγειρόμενο ναό, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή στην οικοδόμησή του, δεν είναι ματαιόδοξος;

Πόσο, όμως, τον αδικούν, όσοι θεωρούν ματαιόδοξο τον π. Βαρθολομαίο που, ταπεινά, εικόνισε τον εαυτό του χωρίς φωτοστέφανο!

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, πόθος του «Μηδενός στη μηδενική» της Ορθοδοξίας, δηλαδή, ο «Ένας» της Εκκλησίας, ήταν να δώσει υπόσταση στο σημείο «Ground Zero» (Σημείο Μηδέν) των Δίδυμων Πύργων και να αποδείξει, αυτός! ως «Μηδέν στη μηδενική» ότι πράγματι εκ του μηδενός παράγεται ζωή, όπως έχει βεβαιώσει ο Βρετανός αστροφυσικός Sir Fred Hoyle και σιγουρεύει στο «Σημείο Μηδέν» η ύπαρξη του νέου Ναού του Αγίου Νικολάου, έργο κατά τον π. Βαρθλομαίο όχι της Ελληνικής Ομογένειας, αλλά του Τούρκου πολίτη Ελπιδοφόρου, γι αυτό και μέσα στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου, θα έχουν χώρο προσευχής όλες οι χριστιανικές αιρέσεις και όλες οι θρησκείες του κόσμου, από σαϊεντολόγους έως και τους συμπατριώτες του Ελπιδοφόρου.

Ο π.Βαρθολομαίος και το τσιράκι του ο Ελπιδοφόρος, καθιστούν τον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου σε κέντρο της πανθρησκείας του οικουμενισμού!

Αλλά αυτά είναι πρωθύστερα.

Νωρίτερα, όπως έχει είδη σημειωθεί, ο π.Βαρθολομαίος νοσηλεύτηκε με φαινόμενα δύσπνοιας και φαίνεται πως, ο μειλίχιος Φαναριώτης, από τη χορήγηση οξυγόνου εμφάνισε το σύνδρομο τοξικότητας οξυγόνου και, το φαινόμενο Πολ Μπερτ ευθύνεται για την αστάθεια του κεντρικού νευρικού συστήματός του, γιαυτό και ο δαίμονας Αζαζέλ βρήκε την ευκαιρία να τον κυριεύσει και, στην ομιλία του π.Βαρθολομαίου την ώρα της υποδοχής του στη Νέα Υόρκη με δαιμονική τέχνη τον παρουσίασε, αυτόν! το υπόδειγμα πραότητας, καλοσύνης και μακροθυμίας ως ευέξαπτο, θυμώδη, σαφώς οργίλο ώστε να ξεστομίσει το αναιδές για χριστιανό : Οι Ρώσοι «Έκοψαν την επικοινωνία, με έβγαλαν από τα δίπτυχα και δεν με μνημονεύουν. Σκασίλα μου που δεν με μνημονεύουν»!!!

Πάντως, εάν δεν ισχύει η ιατρική αυτή εξήγηση απώλειας της παροιμιώδους ηρεμίας του π.Βαρθολομαίου, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και, μάλιστα, οι υποψίες για εμφάνιση καλπάζουσας γεροντικής άνοιας ενισχύονται από το γεγονός ότι, ο π.Βαρθολομαίος έχοντας συνείδηση της πνευματικής του αδυναμίας άρχισε να προσεύχεται στο Θεό για τη διαδοχή του στο θρόνο του Φαναρίου και, κυρίως, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι αυτή του η πρόταση: «σκασίλα μου που δεν με μνημονεύουν», τινάζει στον αέρα την εκκλησιαστική δικαιοταξία.

Έτσι, το κάθε μέλος της Εκκλησίας που, με βάση τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου θεωρηθεί, επειδή δεν μνημονεύει τον π.Βαρθολομαίο πως, είναι «πάσης ιερατείας παντελώς αλλότριονι» και του επιβληθεί το επιτίμιο της ακοινωνησίας, μπορεί να απαντήσει στον Φαναριώτη κληρικό, αυγατίζοντας το παράδειγμά του: «Σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι!» ενώ, ανάλογες απαντήσεις μπορούν να δώσουν οι χριστιανοί και σε οποιοδήποτε επιτίμιο τους επιβληθεί.

Εάν ο π. Βαρθολομαίος, με αυτή του τη φράση «σκασίλα μου», δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποια κερκόπορτα άνοιξε, ευτυχώς, για όσο ακόμα χρόνο βρίσκεται στο Φανάρι, τότε πράγματι πάσχει από καλπάζουσα γεροντική άνοια.

 πηγή

2 σχόλια:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αιώνια η μνήμη όλων όσων ομολογούν την αληθινή Πίστη,όπως οι Προφήτες,οι Απόστολοι,με Λο τους, αγ.Γραφη κ εικόνες!!!!!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Με λόγους!