Ἔχει ἀναπτυχθεῖ ἡ τεχνολογία, λέγουν, καὶ ἔτσι τώρα τὰ ἐμβόλια δὲν χρειάζονται πολὺν χρόνον διὰ νὰ λάβουν ἔγκρισιν!
Τί λέτε, μωροί! Ἐφηυρέθη ἡ μηχανὴ τοῦ χρόνου καὶ δὲν μοῦ τὸ εἶπε κανείς; Δηλαδὴ τώρα, μὲ τὴν νέαν τεχνολογίαν, μποροῦν νὰ ἐλέγξουν τὰς παρενεργείας τῶν ἐμβολίων ποὺ θὰ ὑπάρξουν εἰς τὸ μέλλον; Ἐν τέλει, φαίνεται ὅτι ἔμεινα πολὺ πίσω εἰς τὴν τεχνολογίαν!
Ludmilla Simone
2 σχόλια:
Ο Τεχνοθεός, δηλαδή πίστη πως η επιστήμη και η τεχνολογία θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα, είχε πεθάνει το 1986 όταν το διαστημικό λεωφορείο Challenger τινάχτηκε στον αέρα και την ίδια χρονιά τινάχτηκε και ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Chernobyl, με την τεχνολογία που δεν επέτρεπε την ανατίναξη.
Πέρασαν 25 χρόνια και ο κόσμος ξεχάστηκε και έλιωσε ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην Fukushima, γιατί η τεχνολογία δεν επέτρεπε το λιώσιμο αλλά πλημμύρισε το υπόγειο και τελικά έλιωσε.
Αν ψάξετε πως λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη(deep learning) με 80-90% ακρίβεια στο αποτέλεσμα, σε σχέση με το πως λειτουργούν τα κλασικά συστήματα αυτόματου ελέγχου με 99% ακρίβεια, βλέπουμε πως γίνεται το μεγάλο άλμα προς τα πίσω γιατί οι φοιτητές δεν θέλουν να μάθουν μαθηματικά, να σπουδάζουν 5 χρόνια συν το master...
Στην πραγματικότητα η τεχνολογία μπορεί να κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα, πχ στις πυρκαγιές δεν κάνει τίποτα, ούτε στις πλημμύρες, στους σεισμούς, δεν μπορεί να καθαρίσει το περιβάλλον από την μόλυνση που προκάλεσε, δεν μπορεί να λύσει τα ψυχολογικά προβλήματα, δεν μπορεί να σε κάνει να μάθεις γρηγορότερα, δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου του ανθρώπου.
Τι ωραίες παρατηρήσεις, Ανώνυμε! Πολύ σωστά!!!
Δημοσίευση σχολίου