Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΑΡΚΕΤΑ

 Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και κείμενο

Γράφει ο  Νικόλαος Βρούσγος
Αρκετά ασχολήθηκα, γράφω και ξαναγράφω από τις αρχές της «κορωνο-ανοησίας», από τον Ιανουάριο του 2020 και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Και σήμερα όμως συγχύστηκα παρακολουθώντας έναν «επιστημονικό» διαξιφισμό, μεταξύ δυο επιστημόνων της ιδίας «Παστερικής» ιατρικής για την χρησιμότητα ή μη του «φίμωτρου» στους υγιείς.
Η «βάση» της συζήτησης και πάλι ήταν λάθος, διότι μιλούσαν έχοντας ως δεδομένο την ύπαρξη μιας «πανδημίας» ή έστω «επιδημίας»
Το ξαναγράφω άλλη μία φορά.
Η «πανδημία» ή «επιδημία» αυτή, είναι «ιατρογενής»
Πρόκειται για «πανδημία» ή έστω «επιδημία» εξ αιτίας του αντιπυρετικού.
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ από τις 4/12/2020
«Χαμένοι στο διάστημα»
Παρακολούθησα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τεσσάρων πάρα πολύ αξιόλογων Ελλήνων «ειδικών» καθηγητών του ευρύτερου τομέα της ιατροφαρμακευτικής.
Υποκλίνομαι στις επιστημονικές γνώσεις αυτών των «γιγάντων της ιατρικής» κι έμεινα άφωνος με τις λεπτομέρειες που προσέγγισαν την πολυπλοκότητα του θέματος της αποκατάστασης της υγείας των «πασχόντων» από «κορωναιό»; μέσω της φαρμακο-βιολογο-χημείας.
Και σκέφτηκα ένα σενάριο:
Φαντάσου λέει ένα ζευγαράκι νέων να κάθονται κάπου σε μια ερημιά την νύχτα σε ένα παγκάκι στο πρώτο τους ραντεβού, όπου ο νέος ή η νέα με ρομαντισμό βλέποντας τα αστέρια και το φεγγάρι να εξομολογείται στον/στην αγάπη του τον έρωτα του/της και την ποιητική ομορφιά του έναστρου ουρανού.
Και το «έτερο ήμισυ» αντ΄αυτού να τον/την «ξενερώνει» απαντώντας με μια άκρως επιστημονική διάλεξη για τις κινήσεις των πλανητών, τους γαλαξίες, τις μαύρες τρύπες, και το παράλληλο σύμπαν.
Θέλω να πω πως, καλή η «ιατρική επιστήμη» και η ανάλυση της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου σώματος αλλά, συνυπάρχει και η απλότητα της «ιατρικής τέχνης» την οποία «μυωπικά» αγνοούν οι «ειδικοί», «χαμένοι στο διάστημα».
Πέρα δηλαδή από τα διάφορα τεστ, τα φίμωτρα, τα μονοκλονικά αντισώματα, τα χημικά φάρμακα, τα εμβόλια RNA ή μη, και τα λοιπά «θαυμαστά» επιτεύγματα της επιστήμης και της «μπίζνας» της υγείας, υπάρχει και ο ψυχοσωματικός ρομαντικός άνθρωπος.
Οι καθημερινές του ανάγκες που τελούν υπό διωγμό, και τα καθημερινά του σφάλματα τόσο διατροφικά κλπ, όσο και «ιατρογενή» και δεν θέλω να επεκταθώ κι άλλο «αναμασώντας» αυτά τα όσα έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα μου.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω όμως σε εκείνους που διαφημίζουν την «σωτηρία» από το φάρμακο του Τράμπ; ή του Αρχιεπισκόπου; ότι αγνοούν επιδεικτικά την θεραπεία της Μελάνιας Τραμπ.
Απλά προκαλώ τους «ειδικούς» να εξετάσουν άκρως επιστημονικά το γιατί αντί της εκτεταμένης προπαγάνδας των τεστ, του φίμωτρου, των αντισηπτικών, και της «τερατώδους» διαφήμισης των εμβολίων, δεν κάνουνε εκτεταμένη προληπτική διαφήμιση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού των ανθρώπων με την υγιεινή διατροφή, την αποφυγή βλαπτικών παραγόντων, την βιταμίνη D3 εφόσον διαπιστωθεί έλλειψη, με την βιταμίνη C, και τον ψευδάργυρο;
Απλά προκαλώ τους «ειδικούς» να εξετάσουν άκρως επιστημονικά εάν η λήψη αντιπυρετικού στην εμπύρετη φάση των ελαφρών συμπτωμάτων της «κορωνο-ίωσης» της «γρίπης» ή του κοινού κρυολογήματος προκαλεί «ιατρογενώς» επιπλοκές όπως υποστηρίζω για πολλοστή φορά, που οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις στις ΜΕΘ;
Καθώς επίσης να υπενθυμίσω στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις «ευπαθείς ομάδες» πως ο καιρός άλλαξε κι έγινε χειμωνιάτικος, κι ως εκ τούτου να προσέχουν την θερμορύθμιση τους μπας κι αρπάξουν κανένα κρύωμα και τους φορέσουν την «ταμπέλα» του κορωναιού.
Δίνω και μια ευχή στους «ειδικούς» να «ξε-καβαλήσουν το αστρικό τους επιστημονικό καλάμι» και να «προσγειωθούν» ομαλά στις «αρχές του Ιπποκράτη» που πολύ συχνά επικαλούνται αλλά ουδόλως ασπάζονται, και την ήπια ιατρική του τέχνη, και να καταλάβουν ίσως πως το μυστικό της θεραπείας ενδεχομένως να βρίσκεται και σε πολύ απλά και ταπεινά πράγματα, όπως πχ ένα ζεστό τσαγάκι;
Καλοπροαίρετα ρομαντικός πάντα.

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Σ ευχαριστούμε για το θάρρος σου

και την υπομονή σου

να πείς την αλήθεια

αφού ο βασιλιάς...
είναι απλά γυμνός

αλλά...
οι ενδυματολόγοι
αρέσκονται να μιλούν
γι αραχνοΰφαντα μετάξια...
πλούσιες πτυχώσεις...
λεπτοδουλεμένες δαντέλες...

Σ ένα μόνο θα διαφωνήσω....

όχι ρομαντικός...οχι...

...ρ ε α λ ι σ τ ή ς...

ενώ οι οθόνες
κρατούν τον κόσμο,
σε
...είτε αποχρώσεων τού γκρι...
...είτε ενός ροζ κουφετί...

συνεφάκια

Ανώνυμος είπε...

και να καταλάβουν ίσως πως το μυστικό της θεραπείας ενδεχομένως να βρίσκεται και σε πολύ απλά και ταπεινά πράγματα, όπως πχ ένα ζεστό τσαγάκι;

Πραγματικά!! κυριολεκτικά η τελευταία αυτή φράση με αντιπροσωπεύει..
Χρόνια προσπαθούσα να αντιμετωπίσω τις πρησμένες αμυγδαλές τα λαιμά μου
με διάφορα σιρόπια, γαργάρες σπρέυ και φάρμακα, συνήθως χωρίς αποτέλεσμα
καθώς χειροτερευα και σε τις περισσότερες φορές κατέληγα με πυρετό.
Τελικά εδώ και 3-4 χρόνια βρήκα μόνος μου το πιο αποτελεσματικό φάρμακο απρόσμενα..!
Ενα ζεστό τσάι ή καφές , 2-3 φορές τη μέρα και σε 2-3 μερες τέλος !!