Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

«Απόσυρση» ανεμογεννητριών: Το ζοφερό μέλλον & η ανθρώπινη ηλιθιότητα

ανακυκλωση ανεμογεννητριων αιολικα καταστροφη για το περιβαλλον

  Η λέξη «απόσυρση» είναι αρκετά εκλεπτυσμένη για να περιγράψει με ακρίβεια τις εικόνες που ακολουθούν, αλλά καλό είναι να κάνουμε μια «ήπια» εισαγωγή στο θέμα, μιας και το ζοφερό μέλλον των κατακρεουργημένων απ' τα αιολικά εργοστάσια περιοχών, είναι ασύλληπτα τρομακτικό.

  Το ζοφερό αυτό μέλλον, είναι ήδη παρελθόν (ή παρόν) σε περιοχές του εξωτερικού. Εμείς απλά έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε (όχι για πολύ ακόμα) στη θέση να έχουμε ένα ασφυκτικά μικρό περιθώριο να επιλέξουμε αν θέλουμε την αιολική απάτη-καταστροφή στην χώρα μας, ή όχι. Ήδη ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής φύσης έχει καταστραφεί απ΄τα αιολικά, και έχει μπει στον δρόμο που μπήκαν και οι περιοχές άλλων χωρών, στις οποίες έχουν συμβεί τα έκτροπα που παρουσιάζουμε σ' αυτό το άρθρο. Γι' αυτό το λόγο, το «ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ» είναι άμεσο και πιο επίκαιρο από ποτέ, και πρέπει να το αποφασίσουμε εδώ και τώρα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ;




Αιολικό αίσχος στον ορεινό Βάλτο.
Υψόμετρο 1.780 μέτρα.
  Όσοι από εσάς πιστεύετε στο παραμυθάκι που λέει ότι τα αιολικά προστατεύουν το περιβάλλον και φτιάχτηκαν για το καλό όλων μας, σίγουρα δεν θα έχετε καθόλου υπόψιν σας (μεταξύ πολλών, πολλών άλλων) το γεγονός ότι οι ανεμογεννήτριες αποτελούν ρύπανση και μόνο που υπάρχουν, ειδικά αν στήνονται σε παρθένα φυσικά οικοσυστήματα.

  Πώς φτιάχνονται όλα αυτά τα υλικά; Πόση ενέργεια απαιτείται για τα υλικά αυτά και για να στηθεί μια ανεμογεννήτρια; Από πού προέρχεται αυτή η ενέργεια; Είναι ανανεώσιμη; Πόσα λίτρα ορυκτών καυσίμων απαιτούνται για την μεταφορά μιας ανεμογεννήτριας από την Δανία στην Ελλάδα; Ανακυκλώνονται οι ανεμογεννήτριες; Τι απογίνονται τα υλικά και οι εγκαταστάσεις ενός αιολικού εργοστασίου μετά την (σύντομη) ημερομηνία λήξης του; Είναι εφικτό να τοποθετηθούν καινούριες ανεμογεννήτριες σε βάσεις παλιών ανεμογεννητριών; κτλ κτλ...

  Αν πιστεύετε στο παραμυθάκι, σίγουρα δεν έχετε καν σκεφτεί όλα τα παραπάνω, κι αν τα έχετε σκεφτεί έστω και λίγο, δεν ψάξατε καθόλου να βρείτε απαντήσεις. Έτσι κι αλλιώς, «φροντίζουν άλλοι γι' αυτά, δε βαριέσαι;»

  Επειδή αυτοί οι «άλλοι» δεν φροντίζουν καθόλου να δείξουν τις παρακάτω εικόνες (φροντίζουν όμως να τις κρύβουν), κάνουμε έναν κόπο να τις δείξουμε εμείς, μήπως και αντιληφθούμε ποτέ  πόσο ζοφερό είναι το μέλλον  της φύσης που τώρα καταστρέφουμε με τα αιολικά, και πόσο απεριόριστη είναι η ανθρώπινη ηλιθιότητα:

Κατεδάφιση ανεμογεννήτριας και μόνιμου ανεμολογικού ιστού. Έτσι προστατεύεται το περιβάλλον! Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Πίνδο, με τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν! Ε ρε γλέντια... η συνέχεια...

2 σχόλια:

Βασίλης είπε...

Συγχαρητήρια που ανεβάζετε ένα θέμα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ αποκρύπτει ενώ οι συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος και της ζωής των τοπικών κοινωνιών από την εγκατάσταση βιομηχανικών ζωνών ΑΠΕ είναι ολέθριες .
Το 90/100 του οικονομικού κινήτρου - δηλαδή τα οικονομικά ωφέλη - πάει στις κατασκευάστριες εταιρείες των ανεμογεννητριών που είναι κατά κανόνα γερμανικές και δευτερευόντως δανέζικες . Το 10/100 πάει στην Ελλάδα που καταστρέφει με μη αναστρέψιμο τρόπο τα ωραιότερα μέρη της πατρίδας μας , όπως ο Όλυμπος, η Μάνη, η Κρήτη, η Εύβοια, η Ευρυτανία και τώρα έπιασαν οι διεστραμμένοι στο μυαλό και στη ψυχή τα μικρά Κυκλαδονήσια , όπως τη Τήνο, την Άνδρο, την Αμοργό, την Ανάφη, τη Κίναρο κ.α. Εκεί όπου δεν επιτρέπεται να κτίσεις πάνω από δύο ορόφους, εκεί όπου η διάσταση του μικρού και του ταπεινού δημιούργησε την ποίηση του Ελύτη , εκεί όπου πρωτοδημιουργήθηκε η έννοια της Τέχνης όπως μου το εξήγησε ο αείμνηστος Βρέλης που έκανε έξω από τα Ιωάννινα το ομώνυμο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων , εκεί έδωσε η ΡΑΕ από το υπουργείο "ανάπτυξης" άδεια σε γαλλική πολυεθνική, τη γαλλική ΕDF , τη μεγαλύτερη εταιρεία στο κόσμο στη παραγωγή πυρηνικής ενέργειας να στήσει εκατοντάδες τέρατα ύψους από 120 μέχρι 196 μέτρα , δηλαδή ουρανοξύστες 60 περίπου ορόφων πάνω στις κορυφογραμμές των κυκλαδικών βουνών. Τα διαμάντια του Αιγαίου που είναι πόλος έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο συνεισφέροντας στο 20/100 του ΑΕΠ , τα χαρίζει η ελληνική κυβέρνηση σε μια γαλλική πολυεθνική που θα χρησιμοποιεί και ντόπιους επιχειρηματίες που πήραν χαμπάρι τα δισεκατομμύρια που μοιράζει η Μέρκελ από τους κοινοτικούς πόρους για μια ενέργεια που κοστίζει πάρα πολύ και δίνει πάρα πολύ λίγο, ενώ μόνο πράσινη δεν είναι ( δεν μπορώ να μπω τώρα σε λεπτομέρειες γιατί θα γίνει σεντόνι ). Από το 2009 κρατάει αυτή η κολόνια που βρωμάει διαπλοκή και διαφθορά και που σκοτώνει το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας είμαι ένας Παππούς αγράμματος από την εμπειρία της ζωής θα. απαντήσω δεν γνωρίζω τίποτα για αυτή την πράσινη ενέργεια κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό που τό κράτος δεν ενδιαφέρθηκε για τον ορεινό όγκο με αποτέλεσμα όταν βγήκαμε στην αγορά εργασίας από αυτή την εγκαταλείψει τού κράτους Πρόνοιας πήραμε το δρόμο της αστυφιλίας για νά επιβιώσουμε μερική απ'τή γενιά μας κατάφεραν Την εποχή εκείνη να τελειώσουν το δημοτικό σχολείο μερική μόνο την 1. 2. 3. 4 τάξη.μερικη. μπόρεσαν και πήγαν στο γυμνάσιο και γίνανε όλοι επιστήμονες η υπόλοιπη διασκορπίστηκαν σε πόλης και σε βιομηχανικές περιοχές με αποτέλεσμα Στα χωριά να μείνουν οι παππούδες μετά από λίγα χρόνια τα χωριά μας ρήμαξαν και μετά από 20 περίπου χρόνια άρχισαν να επιστρέφουν μερική τα καλοκαίρια τώρα τα μέρη κατακλησθη από την βλάστηση με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ζούγκλα με πολλά άγρια θηρία ρώτησα κάποιον πήγες στην λίμνη Πλαστήρα Νάι Μου είπε σού άρεσε όνειρο μου λέει ξέρεις πριν την λίμνη ήταν ένας τεράστιος κάμπος με πολλά.φιδια και εγώ τον πέρασα με τά πόδια αν αυτό τό έργο ξεκινούσε τώρα τι θα λέγατε εσείς η μεγαλοπροστατες. οικολόγοι; έχουμε και υπόλοιπα!!!