Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Λησμόνησε το έθνος η νέα Πρόεδρος!

Φτωχές διαπιστώσεις και περίσσιο «δικαιωματισμό» περιείχε η πρώτη δήλωση της Σακελλαροπούλου
Η αντιφώνηση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα λίγο αφότου της ανακοίνωσε, χθες, την εκλογή της στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα εγκαινιάζει, κατά γενική ομολογία, μια εποχή χαμηλών προσδοκιών. Θα μπορούσε να διαπιστώσει κάποιος ότι ήταν μια άχρωμη και άοσμη ομολογία, αν, στο μεταξύ, δεν γίνονταν εμφανείς στην ομιλία της η απουσία εθνικών αναφορών και η αγωνία για την τύχη του έθνους. 
Αντιθέτως, περίσσεψαν ο «δικαιωματισμός» και οι αδιάφορες και πολιτικά ανώδυνες διαπιστώσεις σε μια χώρα που δεν έχει την πολυτέλεια να αρκείται σε πληκτικές διαπιστώσεις. Η κυρία Σακελλαροπούλου φρόντισε να μας διαβεβαιώσει ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου.
Μνημονιακή υποταγή
Εννοεί προφανώς, σχολιάζουν στην πολιτική αγορά, ότι ο συνταγματικός της ρόλος εξαντλείται στην άκαμπτη τήρηση των μνημονιακών υποδείξεων και στην αποδοχή των δεινών συνθηκών της μνημονιακής κατοχής, η οποία την οδήγησε να αποδεχθεί ότι η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού ήταν απολύτως συνταγματική. Για τη δικαστική συντεχνία, βεβαίως, δεν ισχύουν οι διατάξεις που αφορούν τους κοινούς θνητούς. Από την άποψη αυτή, δικαιούνται οι πολίτες να συμπεράνουν ότι η κυρία Σακελλαροπούλου αντικειμενικά δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων.
«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω» είπε στην αντιπροσωπία της Βουλής και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου μέσα στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, εγγύηση για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας».
Αναφέρθηκε δε εμφατικά «στις συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο και τις αντίστοιχες προκλήσεις του 21ου αιώνα, στις οποίες περιλαμβάνονται η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η μαζική μετακίνηση πληθυσμών και η συνακόλουθη ανθρωπιστική κρίση, η υποχώρηση του κράτους δικαίου και οι κάθε είδους ανισότητες και αποκλεισμοί, η αντιμετώπιση των οποίων υπερβαίνει τα όρια των κρατών και απαιτεί διεθνή συνεργασία».
Συγχαρητήρια έστειλε (!) και η διαΝΕΟσις
Πετάει τη σκούφια της η σκληρά νεοφιλελεύθερη εταιρία με την εκλογή Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη σήμερα από το Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία, θα είναι η 13η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει συνεργαστεί με τη διαΝΕΟσις τα τελευταία δύο χρόνια, με την ιδιότητά της ως έμπειρη δικαστική λειτουργός» επιχαίρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρία.
Περί Δικαιοσύνης
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κυρία Σακελλαροπούλου, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τότε, συμμετείχε στην επταμελή ομάδα δικαστικών λειτουργών που, αφιλοκερδώς, ετοίμασαν μια αναλυτική μελέτη για την καταπολέμηση των κυριότερων προβλημάτων που απασχολούν το δικαστικό σύστημα της χώρας μας».
Σε μία από τις ομιλίες της και αναφερθείσα στις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα, η νέα Πρόεδρος είχε πει: «Η λύση δεν πρέπει να δοθεί από την πλευρά που υποστηρίζει λιγότερο δικαστικό έλεγχο, είτε με επιστροφή σε ξεπερασμένα μοντέλα προηγούμενων αιώνων είτε με υιοθέτηση αυταρχικού τύπου οργάνωσης και διακυβέρνησης του κράτους, αλλά από εκείνους που, αναγνωρίζοντας ότι η Δημοκρατία είναι ένα αργό και ακριβό σύστημα, παλεύουν να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ της ανάγκης για γρήγορη και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης και εκείνης για τον σεβασμό της αρχής της νομιμότητας της διοικητικής δράσης και του δικαιώματος του κάθε πολίτη σε δικαστική προστασία».
πηγή

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αφήστε τους
να τονε'σκάψουνε
βαθιά, βαθύ το λάκκο.

Δικός τους είναι,
(ε)δικοί του θα γίνουνε...