Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η "ελαφρότητα" του Αρχιεπισκόπου είναι αβάσταχτη



Η Εκκλησία της Ελλάδος βιώνει μια τεράστια κρίση και είναι απαίτηση του πιστού λαού του Θεού, να βγει επί τέλους μπροστά να υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια του γένους μας. 

Το Φανάρι ενώ μοιράζει αυτοκεφαλίες προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων που αμφισβητούν ευθέως την ίδια του την ύπαρξη, από την άλλη έχει στριμώξει στα σχοινιά την Εκκλησία της Ελλάδος και απειλεί με κάθε τρόπο να πάρει πίσω (την Αυτοκεφαλία ουσιαστικά) τις Νέες Χώρες. 

Η κυβέρνηση λεηλατώντας και πυρπολώντας κάθε τι μοσκοβολάει Χριστό, επιχειρεί να βάλει και την ταφόπλακα, με τη Συνταγματική αναθεώρηση, ζητώντας από ένα Ορθόδοξο κράτος να χαρακτηρίζεται ουδετερόθρησκο και να σβηστεί η επίκληση στο όνομα της Αγίας Τριάδος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με ελαφρότητα που δεν αντέχει κάποια σοβαρή κριτική, αναρωτιέται μεταξύ άλλων αν θα του άρεσε να ζήσει στη Γαλλία ή στην Γερμανία !!! 

Όποιος Αρχιερέας ακούει αυτές τις τοποθετήσεις και δεν αισθάνεται την έλλειψη σοβαρότητος, το έλλειμμα εξουσίας και την εκτροπή που συντελείται μέσα στην Ορθοδοξία, μήπως θα έπρεπε να αναζητά στο λεξικό του Μπαμπινιώτη τι πραγματικά σημαίνει η λέξη ανάξιος; Μετά την στάση τους όμως στο "Κολυμπάρι της ντροπής", όλα να τα περιμένουμε, γιατί ενός κακού μύρια έπονται

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλά κάνουμε και προβληματιζόμαστε αλλά για να δούμε αλήθεια πώς μπορεί να σηκώσει ανάστημα η Εκκλησία όταν δεν έχει ποίμνιο;
Πόσοι πάνε κάθε Κυριακή Εκκλησία; Πόσοι κάνουν τον Σταυρό τους;
Φίλοι είμαστε πολλοί λίγοι για να τσαμπουκαλευόμαστε στην κυβέρνηση. Και το ξέρουν!!!!
Οι περισσότεροι Έλληνες είναι άθεοι και το χειρότερο ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.
Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα η Ιεραρχία είναι ανίσχυρη.
Για δείτε κι αυτή την πλευρά και μην σφυροκοπάμε!
Λίγος καιρός μένει ακόμα και δεν θα μπορούν ΚΑΘΟΛΟΥ να κυκλοφορούν μοναχοί και ιερείς.
Σκεφτήτε το.