Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Βγάζει υπέροχες φωτογραφίες και από πάνω τις κεντάει !

Τι ακριβώς είναι η Αλίνε Μπραντ (Aline Brant); Φωτογραφίζει ή κεντάει; Ένα είναι σίγουρο: η Αλίνε είναι μία από αυτούς τους καλλιτέχνες για τους οποίους είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν.
Η 34χρονη Βραζιλιάνα είναι, κατά βάση, φωτογράφος. Ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη της και στο να μεγαλώνει τα δύο παιδιά της. Τα οποία, όπως η ίδια λέει, είναι μια συνεχή πηγή έμπνευσης γι' αυτήν.

Το βασικό εργαλείο για τα έργα της είναι η φωτογραφία.
Απεικονίζει γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένους, νεαρούς, παιδιά, σε όλη την απλότητά τους.
Τραβά τις φωτογραφίες της με φυσικό φως, χωρίς πολλά εφέ, μαυρόασπρες (καμιά φορά και έγχρωμες), σε ουδέτερο φόντο ή σε περιβάλλον που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε βουκολικό.

Δεν αρκείται, ωστόσο, στο να τραβά «γλυκές» φωτογραφίες. Επεμβαίνει σ' αυτές, με έναν ειδικό τρόπο: υπομονετικά και προσεκτικά τις κεντάει. Κέντημα με έντονα, φωτεινά χρώματα πάνω σε μαυρόασπρη φωτογραφία!

  ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
 Βγάζει υπέροχες φωτογραφίες και από πάνω τις κεντάει [εικόνες] Μια διαφορετική καλλιτέχνις Τι ακριβώς είναι η Αλίνε Μπραντ (Aline Brant); Φωτογραφίζει ή κεντάει; Ένα είναι σίγουρο: η Αλίνε είναι μία από αυτούς τους καλλιτέχνες για τους οποίους είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν. Η 34χρονη Βραζιλιάνα είναι, κατά βάση, φωτογράφος. Ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη της και στο να μεγαλώνει τα δύο παιδιά της. Τα οποία, όπως η ίδια λέει, είναι μια συνεχή πηγή έμπνευσης γι' αυτήν. Το βασικό εργαλείο για τα έργα της είναι η φωτογραφία. Απεικονίζει γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένους, νεαρούς, παιδιά, σε όλη την απλότητά τους. Τραβά τις φωτογραφίες της με φυσικό φως, χωρίς πολλά εφέ, μαυρόασπρες (καμιά φορά και έγχρωμες), σε ουδέτερο φόντο ή σε περιβάλλον που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε βουκολικό. Δεν αρκείται, ωστόσο, στο να τραβά «γλυκές» φωτογραφίες. Επεμβαίνει σ' αυτές, με έναν ειδικό τρόπο: υπομονετικά και προσεκτικά τις κεντάει. Κέντημα με έντονα, φωτεινά χρώματα πάνω σε μαυρόασπρη φωτογραφία!   Πρόθεσή της – μία από τις προθέσεις της – είναι να τιμήσει το έργο της συγγραφέως και ψυχαναλύτριας Κλαρίσα Πινκόλα Εστές, προτείνοντας έναν οπτικό παραλληλισμό των γραπτών της. Με το κέντημά της, η Αλίνε επανασυνδέει τα μοντέλα της με τη φύση και τα όνειρα. Γιορτάζοντας χαμόγελα και σώματα, μας δίνει μια καθαρή αίσθηση ελευθερίας και ελπίδας. Είμαστε παιδιά, άλλωστε. Όλοι μας. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόθεσή της – μία από τις προθέσεις της – είναι να τιμήσει το έργο της συγγραφέως και ψυχαναλύτριας Κλαρίσα Πινκόλα Εστές, προτείνοντας έναν οπτικό παραλληλισμό των γραπτών της.



Με το κέντημά της, η Αλίνε επανασυνδέει τα μοντέλα της με τη φύση και τα όνειρα. Γιορτάζοντας χαμόγελα και σώματα, μας δίνει μια καθαρή αίσθηση ελευθερίας και ελπίδας. Είμαστε παιδιά, άλλωστε. Όλοι μας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: