Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τιμή στην Ουκρανή που πήρε χρυσό στα Νεοελληνικά

Η καταγωγή της μπορεί να είναι από την Ουκρανία, όμως γνωρίζει την ελληνική γλώσσα όσο κανείς άλλος της γενιάς της!

Πρόκειται για την Αννα Βίνικ, νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας 2016, η οποία είναι και υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης βράβευσε χθες την Ουκρανή φοιτήτρια, η οποία πρώτευσε μεταξύ 120 συμμετεχόντων σε εξετάσεις που διεξήχθησαν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γεωργίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Μολδαβίας.

Στην Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας διαγωνίστηκαν φοιτητές και φοιτήτριες που κατοικούν εκτός Ελλάδας και δεν έχουν ζήσει περισσότερο από τρεις μήνες συνολικά στη χώρα μας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Ετους Αριστοτέλη.

Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσφερε στην κυρία Βίνικ ένα συμβολικό δώρο, έναν πανόδετο φάκελο με το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων, που απεικονίζει έργα δύο σπουδαίων διανοουμένων του οικουμενικού Ελληνισμού: στη δεξιά πλευρά μεταξοτυπία της χρωματογραφίας «Καλυψώ» του Κωνσταντίνου Παρθένη και στην αριστερή πλευρά απόσπασμα από το ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: