Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ας ξανά- φρεσκάρουμε την μνήμη όσων γνωρίζουν και κάνουν "θέατρο" ,και όσων δεν γνωρίζουν .

Και  γεννιέται το ερώτημα ,όλα έγιναν για το "πείσμα" ενός ξεδιάντροπα οικουμενιστή επισκόπου ;
Τόση δύναμη έχει ο εν λόγω κύριος
 που προκαταλαμβάνει αποφάσεις συνόδων... ;;

Κουβέντα και δυσφορία στη ΔΙΣ για το «σκήνωμα» της Αγίας Ελένης agia el


Ρεπορτάζ | Αιμίλιος Πολυγένης


Το ιστορικό Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017
Μεγάλη συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνεδρίας της ΔΙΣ μηνός Φεβρουαρίου, για την έλευση του «σκηνώματος» της Αγίας Ελένης την άνοιξη από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συνοδικοί Μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, εξέφραζαν απορίες και ενστάσεις για την άφιξη του ιερού σκηνώματος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να εμφανίστηκε ενοχλημένος από την πρωτοβουλία να προσκληθούν στην τελετή υποδοχής του σκηνώματος βασιλείς και αρχηγοί κρατών χωρίς την τελική έγκριση της Ιεράς Συνόδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το πέρας της ΔΙΣ είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες της ελεύσεως, καθώς και για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι Συνοδικοί Μητροπολίτες εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για πρόσφατο ταξίδι, καθώς και για τα όσα αναφέρονται στο (agiaeleni.gr) που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκήνωμα που θα έλθει στην Αθήνα τον Μάιο, αλλά και για το αν πρόκειται για σκήνωμα τελικά.
Η Romfea.gr συνάντησε στο Συνοδικό Μέγαρο τον Επίσκοπο Φαναρίου, ο οποίος μας διευκρίνισε πως δεν τίθεται αμφιβολία περί αυτού, και ότι αυτά είναι τα μοναδικά ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης, τα οποία έχουν υποστεί τη διαδικασία της κανονικής αναγνώρισης κατά το έτος 1929.{θυμίζουμε :καθώς ο ίδιος ο Φαναρίου εγείρει ως επιχειρήματα την όψιμον αναγνώρισιν αυτών από τους Παπικούς και ότι ανήκουν εις γηραιάν κυρίαν, η οποία έζησε κοντά εις την εποχήν της Αγίας Ελένης. Θα ηδύνατο να αρκεσθή εις τα αυθεντικά λείψανα εις την Ελλάδα, όμως τοιουτοτρόπως δεν θα ηδύνατο να το διαφημίση τόσο, ώστε να συρρεύση πλήθος λαού με τα ανάλογα οφέλη. Τελικόν κέρδος είναι η προώθησις της οικουμενιστικής ιδέας ότι μας ενώνει η τιμή των ιδίων Αγίων και ο σεβασμός των λειψάνων, δηλ. ας ενωθώμεν εις την πράξιν, καθώς ο πιστός λαός ευλαβείται και προστρέχει εις τους Αγίους, ενώ του φαίνονται ακατανόητοι αι δογματικαί διαφοραί.}

Επίσης ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε ότι πρόκειται για τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα), και το μεγαλύτερο τμήμα του υπολοίπου σώματος, το οποίο για λόγους ασφαλείας είναι σε ειδική λάρνακα σε σχήμα σώματος ασφαλισμένο με βουλοκέρι.
Συνοδικός Μητροπολίτης πάντως σχολιάζοντας το γεγονός στην Romfea.gr, ανέφερε ότι «είναι άλλο να λέμε σκήνωμα και άλλο απλά τεμάχια ιερών λειψάνων, δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια πράγματα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση και να ενημερωθεί λεπτομερώς η Σύνοδος επί του θέματος, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.»
Η Romfea.gr μετά από έρευνα εξέτασε με λεπτομέρειες το θέμα και διευκρινίζει:
Σκήνωμα με την έννοια που απαντά στην Καινή Διαθήκη (Β’ Πέτρου 1,13) είναι ολόκληρο το σώμα και όχι τα τμήματα αυτού.
Τα τμήματα ονομάζονται τεμάχια του λειψάνου! Άρα είναι καλό οι πιστοί να γνωρίζουν ακριβώς τι θα προσκυνήσουν στις 14 Μαΐου 2017.
Η σχετική ιστοσελίδα αναφέρει «ως τα μοναδικά ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης τα οποία έχουν υποστεί τη διαδικασία της κανονικής αναγνώρισης κατά το έτος 1929 αυτά που φυλάσσονται στη Βενετία».
Δεν θέλουμε όμως να κουράσουμε τον αναγνώστη και πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό παραθέτοντας διάφορες μελέτες που καταρρίπτουν ίσως τα ανωτέρω αναφερθέντα, καθώς άγια λείψανα της Ισαποστόλου λένε ότι έχουν οι Ρωμαιοκαθολικοί και στο Παρίσι, και στα Τρέβηρα της Γερμανίας και στη Ρώμη και στη Βενετία, όπου όπως διαβάζουμε η λειψανοθήκη της Αγίας είναι ενδεδυμένη με ένδυμα που φιλοτέχνησε και προσέφερε η Αποστολική Διακονία.
Οι ίδιοι οι Ρωμαιοκαθολικοί βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση για το πού βρίσκονται τα αυθεντικά λείψανα της Αγίας.
Η ιστοσελίδα διαβεβαιώνει για την γνησιότητα των τεμαχίων λειψάνου από τη Βενετία, και αγνοεί ή κάνει ότι αγνοεί ότι το 1875 που ανοίχθηκε η λάρνακα στην εκκλησία Saint-Leu-Saint-Gilles στο Παρίσι από τον Επίσκοπο Richard για να γίνει ανατομική ανάλυση των λειψάνων της Αγίας, ο Επίσκοπος ανακοίνωσε με βάση τα ιατρικά ευρήματα ότι η λειψανοθήκη περιέχει σχεδόν πλήρες το σώμα της Αγίας καθώς απουσίαζε η κάρα!
Ο εν λόγω Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος ανέφερε ότι η κατάσταση της σορού αντιστοιχούσε στις περιγραφές των Βολλανδιστών τον 18 αιώνα.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Ελένης και πιο συγκεκριμένα μέρος του πέλματός της υπάρχει στη Ιερά Μονή Προυσού της Ευρυτανίας, ενώ άλλα τεμάχια βρίσκονται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, στη Μονή Υψηλού Λέσβου, στην Μονή του Κύκκου στην Κύπρο καθώς και στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Νέα Ιωνία.
Τίθεται εύλογα το εξής ερώτημα προς τους υπευθύνους: Γνωρίζουν ή όχι την ύπαρξη αυτών των τεμαχίων από το λείψανο της Αγίας στον ελλαδικό χώρο; Αυτά τα τεμάχια στερούνται της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος ενώ τα βενετσιάνικα την έχουν στο πλήρωμα τους;
Εκτός κι αν αυτά που έχουν την έγκριση των Ρωμαιοκαθολικών ως γνήσια είναι πιο χαριτόβρυτα από εκείνα που είναι στην χώρα μας…
Στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που βιώνει η χώρα μας, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις πομπώδεις εκφράσεις περί πρώτης ελεύσεως του λειψάνου στον ελλαδικό χώρο, διότι λείψανα της Αγίας Ελένης υπάρχουν και στην Ελλάδα και έχουν την ίδια χάρη με τα μεγαλύτερα…

agia2
agia3
agia1 sarkofagoas
Η σαρκοφάγος της Αγίας Ελένης στην Ρώμη, όπου το σκήνωμα όμως δεν βρίσκεται εδώ και καιρό στη σαρκοφάφο, αλλά έχει διασκορπιστεί σε όλη την Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: