Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Εξαφανίστηκε το 2012 στον Καναδά, βρέθηκε το 2017 στον Αμαζόνιο

H απίστευτη ιστορία ενός Καναδού που εξαφανίστηκε πριν πέντε χρόνια και βρέθηκε τελικά 10.000 χιλιόμετρα μακρία!
Εξαφανίστηκε το 2012 στον Καναδά, βρέθηκε το 2017 στον Αμαζόνιο (pics)Αυτή είναι η περίεργη και συνάμα εκπληκτική ιστορία του Καναδού Αντόν Πιλίπα. 
 Εξαφανίστηκε από το Βανκούβερ όπου και έμενε το 2012 και τελικά βρέθηκε ξανά με τον αδερφό του μετά από 5 ολόκληρα χρόνια. 
Ο Αντόν διέσχισε χωρίς ταυτότητα, διαβατήριο, χωρίς παπούτσια και χρήματα, δύο ηπείρους. 'Έτρωγε ότι έβρισκε στους κάδους σκουπιδιών, έκοβε φρούτα από τα δέντρα και βέβαια πόνταρε και στην ελεημοσύνη των ξένων. 

Για καλή του τύχη, ένας Βραζιλιάνος αστυνομικός που ήταν γεννημένος στον Καναδά και ήξερε ως ένα βαθμό την ιστορία, εντόπισε τον Πιλίπα. Στην αρχή βέβαια τον μπέρδεψε με ζητιάνο καθώς τον είδε να περπατά με τα πόδια του γυμνά, φορώντας μόνο μια βερμούδα και ένα γιλέκο. 
Επειδή ο Αντόν δεν είχε μαζί του διαβατήριο ή κάποιο στοιχείο που να ταυτοποιούσε την ταυτότητα του, χρειάστηκε η βοήθεια πολλών διεθνών οργανισμών αλλά και πρεσβειών για να καταφέρει τελικά ο νεαρός να βρεθεί ξανά με την οικογένειά του! 

«Ήμουν έκπληκτος» είπε στην Daily Mail ο Στεφάν , ο αδερφός του Αντόν .  
«Είχα πιστέψει πως ήταν νεκρός. Διότι ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την απουσία του, αλλά κατά βάθος, δεν ήθελα να το πιστέψω. Ήμουν σοκαρισμένος! Είμαι έκπληκτος που είναι ακόμη ζωντανός και που έφτασε τόσο μακριά». 
Για να καταλάβετε το μέγεθος του ταξιδιού, ο Αντόν «πέρασε» χωρίς διαβατήριο, χρήματα και μεταφορικό μέσο από τουλάχιστον δέκα χώρες: Καναδά, ΗΠΑ, Μεξικό, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα, Παναμά, Κολομβία, Βενεζουέλα, Αργεντινή και τη Βραζιλία! 

Ο αδερφός του μεταξύ άλλων είπε ότι ένιωθε ότι είχε μία παράξενη αποστολή και για αυτό έπρεπε να φτάσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. 
Ο Αντον πάσχει πιθανότατα από σχιζοφρένεια και τώρα επέστρεψε στην φαρμακευτική του αγωγή. 
Ένα περιστατικό που θα θυμάται ο Αντόν είναι όταν διέσχισε 800 χιλιόμετρα μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου. Πέρασε από δηλητηριώδες αράχνες, φίδια και κροκόδειλους και στο τέλος έχασε όλα τα νύχια του! 

«Ποτέ δεν ένιωσα μόνος, είχα πολλά να σκεφτώ όλα αυτά τα χρόνια, κοιμόμουν στην ύπαιθρο. Είναι πολύ απλό να ζεις, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα» δήλωσε... 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: