Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Φωτογραφία του Φίλοι π.Μελετίου Αϊβαζίδη.
Κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούν κάποιοι σύγχρονοι και "προοδευτικοί" να καίνε τη σημαία μας και να βρίζουν την πατρίδα και του Χριστού την πίστη την Αγία! Χρόνια πολλά νεοέλληνες! Ο Θεός να μας δίνει στοιχειώδες μυαλό και μετάνοια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο επίλογος από το Ημερολόγιο ενός εφήβου για το θαύμα της 28-10-1940
«.................................................Δεν μπορώ παρά να εξάρω τον πατριωτισμό του νεαρού Κωνσταντινουπολίτη (ένας από τους 240 εθελοντές που εστάλησαν από το Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως, που τον φιλοξενούσαμε στο σπίτι μας). Μας αποχαιρέτησε όταν έφευγε για το μέτωπο ξεκρεμώντας από το λαιμό του έναν σταυρό χρυσό με χρυσή αλυσίδα και λέγοντας στον πατέρα μου, «αυτό μπορώ εγώ να το αντικαταστήσω με ευτελή σταυρό. Θα σε παρακαλέσω να το καταθέσης υπέρ της Πατρίδος». Θυμάμαι τότε το σλόγκαν του ραδιοσταθμού ήταν: «Έλληνες αδελφοί, βοηθήστε την πατρίδα με χρήματα και με αίμα. Βοηθήστε σήμερα, όχι αύριο».
ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του 1940. Αυτοί δημιούργησαν το θαύμα-έπος εκείνο. Είχαν πράγματι, χωρίς ίσως να το ακούσουν από τον εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά: "ένα μόνο λόγο έχω να σας πω, άλλο κανέναν, μεθύστε από τ’αθάνατο κρασί του εικοσιένα"»