Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Συρία: Πανηγυρίζουν οι κάτοικοι στο Μάνμπιτζ μετά την απελευθέρωση από τους ισλαμοφασίστες ISIS - Καίνε μπούργκες και κόβουν γένια

Οι κάτοικοι του Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν για την απελευθέρωση της πόλης, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. 
Όπως μεταδίδει το BBC, μετά την πλήρη κατάληψη της πόλης από τους αντικαθεστωτικούς, οι κάτοικοι έσπευσαν να απολαύσουν βασικές ελευθερίες που είχαν στερηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Κάποιοι αποφάσισαν να καπνίσουν ένα τσιγάρο, άνδρες έκοψαν τα γένια τους, ενώ κάποιες γυναίκες έκαψαν τα νικάμπ τους (τις μαντίλες που καλύπτουν το πρόσωπο), θέλοντας να εκφράσουν τη χαρά τους για την απελευθέρωση της πόλης.
Η αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ πολέμησε επί 73 ημέρες για να καταφέρει να διώξει τους ισλαμοφασίστες από την πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 
Περίπου 2.000 πολίτες είχαν χρησιμοποιηθεί από τους ισλαμοφασίστες ως ανθρώπινες ασπίδες, αλλά απελευθερώθηκαν. 
Πολλοί από τους κατοίκους έχυσαν δάκρυα χαράς και περιέγραψαν το συναίσθημα αγαλλίασης που αισθάνονται.
Ένας κάτοικος έδειξε στο πρακτορείο Reuters το σημείο όπου τα μέλη του ISIS πραγματοποιούσαν αποκεφαλισμούς. «Για οποιονδήποτε λόγο ή χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το ότι δεν πίστευαν (στον Θεό), τους έφερναν εδώ και τους έκοβαν το κεφάλι» είπε. «Ήταν άδικο» σημείωσε.
«Αισθάνομαι χαρά και νιώθω σαν να ζω ένα όνειρο. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτά τα πράγματα που είδα, δεν τα έχει δει κανείς» είπε μια γυναίκα.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: