Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η Ιατρός Μοναχή Αικατερίνη με πίστη στον Θεό εξελίσσει τις Ιατρικές της γνώσεις!

Η Ιατρός Μοναχή Αικατερίνη με πίστη στον Θεό εξελίσσει τις Ιατρικές της γνώσεις!
Ποιος είπε, πως όταν ακολουθείς την πίστη σου στον Θεό, δεν μπορείς να εξελιχθείς και αναπτύξεις τις ικανότητές σου;
Σήμερα, λοιπόν, το Καλημέρα Αρκαδία παρουσιάζει μια γυναίκα η οποία βρίσκεται πολύ κοντά μας και ακόμα περισσότερο κοντά στο Θεό, παίρνει δύναμη από την πίστη της και συνεχίζει να σπουδάζει στην Ιταλία, παρακολουθώντας μεταπτυχιακά προγράμματα, ενισχύοντας την γνώση της στον Ιατρικό κλάδο, με στόχο πάντα να βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Το σημαντικό είναι πως ταυτόχρονα με την Ιατρική στηρίζει με κάθε τρόπο την θαυματουργεί ύπαρξη των βοτάνων. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Αρκαδία η Φαρμακώδης». Το βιβλίο αυτό, σύμφωνα με τη μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών και ιατρός, Αικατερίνη Κανέλλου, έχει δοθεί περισσότερο ως παρακαταθήκη στον
κόσμο, παρά ως οδηγός για την εκτέλεση μιας φαρμακευτικής συνταγής.
Που θα βρείτε το βιβλίο της Μοναχής Αικατερίνης για τα βότανα της Αρκαδικής Φύσης! (vd) 
Πρόκειται για ένα βιβλίο με τεκμηριωμένα επιστημονικά βότανα το οποίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Το σύνολο των συνταγών ανέρχεται στις 1500! «Εγώ ως γιατρός δεν κόβω φάρμακα από ασθενείς, μπορώ να τα μειώσω, μιας και η φυτοθεραπεία είναι περισσότερο συμπληρωματική στην κλασική ιατρική» τόνισε. Η 2η έκδοση είναι μία προσφορά αγάπης από τις εκδόσεις «Επιστημών ΕΠΕ» και από τον βουλευτή Κώστα Βλάση προς την Ιερά Μονή Καλτεζών. Η νέα έκδοση αποτελείται από 285 σελίδες, αυξημένη και βελτιωμένη.
Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε στο 2791023535. 

 Κάθε Δευτέρα. η Μοναχή Αικατερίνα θα προβάλλει μέσα από το Καλημέρα Αρκαδία, ένα σημαντικό άρθρο που θα αφορά την υγεία όλων μας.

Βιογραφικό Σημείωμα:
Εγκαταβιοί  στην  Ιερά  Μονή  Αγίου  Νικολάου – Καλτεζών  Αρκαδίας.

Γεννήθηκε   στην   Άμφισσα   Φωκίδας.Είναι  πτυχιούχος  της Ιατρικής  και  Χειρουργικής  Σχολής  του Πανεπιστημίου  “La  Sapienza”  της  Ρώμης.  Έλαβε  δύο  διπλώματα  Κάρδιο – Αγγειολογίας  από  την  Scuola  Medica  Ospedaliera  και  από  το  S.N.A.M.I.D.  της  Ρώμης.

Παρακολούθησε  μαθήματα  Θεολογίας και Φιλοσοφίας στο παράρτημα του Γρηγοριανού Πανεπιστημίου στην Φλωρεντία,  συνέχισε  με Πατερική  Θεολογία  των Ανατολικών χωρών στο Pontificio  Istituto  Orientale. Πήρε δίπλωμα Παλαιοχριστιανικής Αρχαιολογίας  από  το  Pontificio  Istituto   Archeologiae   Christianae.

 Έχει  δίπλωμα Φυτοθεραπείας και εκπονεί  εργασία για το αντίστοιχο μεταπτυχιακό, σε  Πανεπιστήμιο  του  εξωτερικού.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, απ΄  όπου  έλαβε τον Β΄ Έπαινο για  το ποίημά  της «Ο  Άγγελός μου»  το 2010, ενώ   το  2013, της απενεμήθη «Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ τάξεως» ως Ιατρού  Λογοτέχνιδος  (ποίηση  και  συγγραφή).

Είναι επίσης διπλωματούχος  και μέλος της Ιταλικής Ένωσης  Ιριδολόγων (ASSIRI), και της Ιταλικής Ένωσης Φυτοθεραπευτών του Πανεπιστημίου της  Siena.  (SIFIT)

Έγραψε   τα   βιβλία:

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ – Οδηγός  στα  βιβλία  των  προφητών.

DARAM  7  (επιστημονική  φαντασία).

50  Συνταγές  Βοτανοθεραπείας  για  οστά  και  αρθρώσεις.

17  Βότανα – 22 Συνταγές για Χοληστερίνη – Λιπίδια – Τριγλυκερίδια.

Η  απάντηση  στα  60+.

Η  θεωρία  των  Μικροδόσεων.

Υπάρχει  θεραπεία; (Υποθυρεοειδισμός – Διαβήτης – Κάντιντα).

Ανάλεκτα  Βοτανοθεραπείας  

με  κορωνίδα  το:

***VADEMECUM – «Αρκαδία  η Φαρμακώδης» ***

που περιέχει 1500 περίπου επιστημονικές συνταγές Φυτοθεραπείας για (325) περίπου παθήσεις.

Από  τα  ανωτέρω  βιβλία,  μερικά  έχουν  μεταφραστεί  και στα Αγγλικά  και αντίτυπά τους υπάρχουν στη Μητροπολιτική Βιβλιοθήκη  της  Νέας  Υόρκης.

Δικό  της έργο (επινόηση - εκπόνηση και κατασκευή μακέτας) είναι το  επιτραπέζιο  παιχνίδι θρησκευτικών γνώσεων «ΚΙΒΩΤΟΣ».

Γράφει σε δύο τοπικές εφημερίδες άρθρα για βότανα και κοινωνικοπολιτικά θέματα.

Έλαβε  μέρος  στους  διαγωνισμούς: «Η   Ελλάδα  Καινοτομεί»  και  «Γ.  Παπανικολάου»  του  ΕΚΠΑ  με το έργο της  «Θεωρητική  Φυσικο – Μαθηματική  Βιολογία».

Είναι φιλόμουσος, λάτρης της Φυσικής, της Φιλοσοφίας και της Ψυχολογίας καθώς επίσης και των Καλών Τεχνών (με αδυναμία στους  Pinturicchio – Caravaggio – Dali –  Bosch.).  Της αρέσουν τα κόμικς του Disney  και  τα αστυνομικά μυθιστορήματα   (A. Christie).

Γνωρίζει  Ιταλικά  –  Αγγλικά  και  Γαλλικά.

Από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών αποφάσισε να μονάσει και ζώντας με συνέπεια, έγινε δόκιμος Μοναχή το 1982.

Σπούδασε, όχι με σκοπό την καριέρα, αλλά για να στολίσει την Μοναχική της βιωτή προς Δόξαν του Αγίου Θεού.

πηγή  - Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/53947-i-iatros-monaxi-aikaterini-me-pisti-ston-theo-ekselissei-tis-iatrikes-tis-gnoseis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: