Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Πρόσληψη με «φερετζέ» από την κυράτσα Τασία



Η αν. υπουργός Εσωτερικών Τ. Χριστοδουλοπούλου, για να χαράξει  πολιτική, διάλεξε καθηγητή που μάχεται την Ορθοδοξία και λέει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι «ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα» 
Μπορεί, σύμφωνα με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι μετανάστες να εξαφανίζονται, όμως ξαφνικά εμφανίζονται στο υπουργείο της στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνουν τον συνήγορο του τουρκικού προξενείου. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χριστόπουλο, ο οποίος έγινε γνωστός στις ευρωεκλογές του 2014, όταν με προκλητικές αντεθνικές δηλώσεις και προκλήσεις κατά της Ορθοδοξίας «δούλεψε» για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Και βέβαια το έργο του... ευδοκίμησε, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης (που προφανώς διακατέχεται από ανάλογες πεποιθήσεις) τον προσέλαβε ως σύμβουλό της. Και, φυσικά, όχι σε ένα τυχαίο υπουργείο, αλλά σε αυτό που έχει την αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό, τη χάραξη και τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών σε θέματα ιθαγένειας και ομογενειακής ιδιότητας! Με άλλα λόγια, κατέχει μια θέση απ' όπου μπορεί αγόγγυστα να προωθήσει τις φιλοτουρκικές θέσεις του, τις οποίες έχει φροντίσει να διατυπώσει δημοσίως εδώ και καιρό.

Για παράδειγμα, ο κ. Χριστόπουλος την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές, στις οποίες ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε γραπτή δήλωσή του είχε ισχυριστεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα»! Πιο αναλυτικά, δημιουργώντας σάλο εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, εξηγούσε τότε: «Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε "ισονομία - ισοπολιτεία", οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα, αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες "Πομάκων, Τσιγγάνων και τουρκογενών". Με το "γένος" δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο, αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Ετσι νομίζω τουλάχιστον». Παράλληλα, συνέχιζε απροκάλυπτα την ανθελληνική προπαγάνδα προσθέτοντας: «Σήμερα η μειονότητα στη μεγάλη πλειοψηφία της και ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή των πληθυσμών της νιώθει τουρκική. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας που δεν νιώθει φυσικά τουρκική, αλλά νιώθουν Πομάκοι ή οτιδήποτε άλλο, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία νιώθει τουρκική, με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού».

Τον κ. Χριστόπουλο, πάντως, είχε ανακαλύψει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ήταν στενός συνεργάτης του, μέχρι τουλάχιστον να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που... τράβηξε το βλέμμα του πρώην πρωθυπουργού προς τον αναπληρωτή καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου απάντηση δίνει ένα θέμα που επέβαλε ως εξεταστέο στους φοιτητές του. Αυτό αφορούσε το βιβλίο «Η ζωή του Ιησού» του Αυστριακού Χάντερερ, στο οποίο εμφανίζεται ο Ιησούς σε ερωτική περίπτυξη με λαϊκή τραγουδίστρια, αλλά και να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο καθηγητής (του Παντείου) ζητούσε στη συνέχεια από τους εξεταζόμενους φοιτητές να σχολιάσουν τις διάφορες παραμέτρους που έθετε.
Ολα αυτά μάλλον έπεισαν την κυρία Χριστοδουλοπούλου να τον προσλάβει στον γραφείο της για τις (πολύτιμες) συμβουλές του, τόσο για τη θρησκεία όσο και για τη Θράκη.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Με επιμίσθιο 40% στην αμοιβή του!
Στον κ. Χριστόπουλο, σύμφωνα με την απόφαση που ανέβηκε στη Δι@ύγεια, θα καταβάλλεται επιμίσθιο που καθορίζεται σε ποσοστό 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του.

Για του λόγου του αληθές, η «κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσιεύει την πλήρη απόφαση για την πρόσληψη του συμβούλου:
«Με την υπ' αριθμ. 13614/29.5.2015 απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 56 και 57 του Π.Δ. 63/2005 "Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα" (Α΄ 98), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του Π.Δ. 105/2014 "Οργανισμός υπουργείου Εσωτερικών" (Α΄ 172), του άρθρου 1 του Π.δ. 24/2015 "Σύσταση και μετονομασία υπουργείων, μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων" (Α΄ 20), του Π.Δ. 25/2015 «Διορισμός αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών» (Α΄ 21), του Π.Δ. 27/2015 "Διορισμός αναπληρωτών υπουργών" (Α΄ 31), της με αριθμ. 2/16306/0022/23.2.2012 κοινής απόφασης των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών "Αποδοχές μετακλητών, ειδικών συμβούλων και συνεργατών των πολιτικών γραφείων μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων» (ΥΟΔΔ 78), όπως ισχύει, του άρθρου 23 παρ. 2 εδ. στ΄ του Ν. 4009/2011 "Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων" (Α΄ 195), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 247 παρ. 2 του Ν. 4281/2014 (Α΄ 160) και ισχύει, καθώς και της υπ' αριθμ. 13351/21.4.2015 απόφασης του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών "Σύσταση πολιτικού γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων - ειδικών συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων" (Β΄ 692), ανατίθενται στον Δημήτριο Χριστόπουλο του Γεωργίου, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθήκοντα ειδικού συμβούλου, κατηγορίας ΠΕ, με βαθμό Β΄ και Μ.Κ. 6 στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από 15/4/2015, ημερομηνία από την οποία προσφέρει υπηρεσία, με παράλληλη πλήρη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του. Στον ανωτέρω θα καταβάλλεται επιμίσθιο, που καθορίζεται σε ποσοστό 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του».

Παράλληλα, δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι η Τουρκία έχει τον κομβικότερο ρόλο στο θέμα της διαχείρισης των λαθρομεταναστών και προσπαθεί να επιβάλει τα συμφέροντά της εις βάρος της Ελλάδας. Πλέον θα έχει έναν σύμβουλο δίπλα στην αρμόδια υπουργό, που ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: