Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ημερολογίου 2015 του Ιερού Κελλίου Αγίου Γεωργίου Φανερωμένου Αγίου Όρους.



Ισαάκ Αγιορείτης Μοναχός.
Η γη των προγόνων μας δεν είναι ένα θέμα, που μπορούμε να το διαγράψουμε τόσο εύκολα από την ζωή μας. Η γη των πατέρων και των προγόνων είναι Ιερή. Όταν μάλιστα το ''Ιερό'' το ζεις έντονα στην παιδική σου ηλικία, πως μπορείς να το αφαιρέσεις από την καρδιά σου;
Λέει μία Ρώσικη παροιμία ότι όταν ο Θεός μοίρασε τον κόσμο, στους Έλληνες έδωσε για κατοικία τον τόπο, που κράτησε για τον Εαυτό Του.
Αφού ο ''πανέξυπνος μεγάλος αδελφός'' κατόρθωσε να υπονομεύσει τα Όσια και Ιερά του Νεοέλληνα, υλοποίησε και την τεχνική οικονομική κρίση. Έτσι όλος ο κόσμος έστρεψε το βλέμμα του στο σπίτι του Θεού, στην Ελλάδα. Έψαξε ή θυμήθηκε την Ιστορία του ευλογημένου αυτού τόπου. Διαπίστωσαν και αποδέχθηκαν ότι, ό,τι πολύτιμο έχουν, έχει τις ρίζες του στο Ελληνικό πνεύμα.
Πόσο άξιοι είμαστε λοιπόν της βαριάς κληρονομιάς; Ας ρωτήσουμε όλοι οι σημερινοί Έλληνες τον εαυτό μας πρώτα να μας απαντήσει για να ξεκινήσουμε ή να συνεχίσουμε έναν δίκαιο αγώνα στις δύσκολες μέρες που ζούμε, για να τιμήσουμε καθώς πρέπει τις Ρίζες της Φυλής μας.
Η γη των προγόνων μας από λάθη τους και αμαρτίες και από ζήλια και φθόνο των εγγύς και των μακράν, συρρικνώθηκε. Δεν χάθηκαν όμως και οι μνήμες. Γι' αυτές τις ένδοξες Πατρίδες μας, με τον Πολιτισμό τους και την Ιστορία, με τους Αγίους και τους Ήρωες θα ξαναπροσπαθήσουμε, ως Νεοέλλην κι εγώ, αυτές τις τόσο ζωντανές μνήμες των παππούδων μας θα τολμήσουμε να ξαναζωντανέψουμε στα αδικημένα παιδιά μας και ελπίζω, την ώρα που ετοιμάζω τον πρόλογο αυτού του ημερολογίου, ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.


Από τον πρόλογο του Ημερολογίου 2015 του Ιερού Κελλίου Αγίου Γεωργίου Φανερωμένου Αγίου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: