Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Γιασμίν Χαμντάν: Η λιβανέζα τραγουδοποιός στην Αθήνα


Γιασμίν Χαμντάν: Η λιβανέζα τραγουδοποιός στην Αθήνα
Η Γιασμίν Χαμντάν αναμειγνύοντας electro folk pop με παραδοσιακούς ανατολίτικους ήχους έχει κατακτήσει τον κόσμο και την Ελλάδα



 
Η πρόσφατη εμφάνισή της το καλοκαίρι στην Αθήνα προκάλεσε ενθουσιασμό και έτσι μια δεύτερη ήταν σχεδόν αναπόφευκτη. Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου λοιπόν, η γοητευτική Λιβανέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Γιασμίν Χαμντάν θα βρίσκεται στο Gazarte.

Η Χαμντάν αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που συνδυάζει περίτεχνα τη σύγχρονη electro folk pop ενορχήστρωση με τoυς παραδοσιακούς  ήχους της Ανατολής.  Μια ανήσυχη ύπαρξη που έχει μοιράσει τη ζωή της σε χώρες της Ανατολής και της Δύσης (έχει ζήσει στο Λίβανο, στο Κουβέιτ, στο Άμπου Ντάμπι, στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα), μοιράζεται τις εμπειρίες της μέσα από την ιδιαίτερη και ξεχωριστή μουσική της, τραγουδώντας στίχους που συνδυάζουν τις διαφορετικές αραβικές διαλέκτους.

Έχοντας στο ενεργητικό της πέντε άλμπουμ - τρία με το ντουέτο Soapkills που ίδρυσε στη Βηρυτό και αποτελεί το πρώτο indie συγκρότημα που εμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, ένα σε συνεργασία με τον Mirwais (Arabology) και το μοναδικό της σόλο Ya Nass - και σημαντικές συνεργασίες με τους Coco Rosie και τον Μarc Colin (Nouvelle Vague), η Γιασμίν Χαμντάν κτίζει μια αξιοσημείωτη καριέρα.

Γοήτευσε άλλωστε ακόμα και τον Τζιμ Τζάρμους ο οποίος στην τελευταία του ταινία «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» κάλεσε την Γιασμίν να υποδυθεί τον εαυτό της ερμηνεύοντας το τραγούδι «Hal» το οποίο έγραψε ειδικά για την περίσταση.


Gazarte | Υasmin Hamdan | 1 Νοεμβρίου 2014
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή Εισιτηρίων:
€15 (όρθιοι) , €23 (B' ζώνη), €30 (Α ζώνη)

Σημεία προπώλησης:
www.tickethour.com | www.gazarte.gr | Καταστήματα Γερμανός | Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι)

http://yasminehamdan.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ω θεέ μου...αυτές οι παθιάρικες πόζες...σαν τη Lady Gaga και τούτη...

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αυτο που λεει ο τραγουδοποιος
Στο θολωμενο μου μυαλο...
Του λεω αλλου και τρεχει αλλου,
Φταιει το παθος του τρελου,
Του θολωμενου μου μυαλου.
Σοφο τραγουδι!π

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερον.
Γ.