Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Δεν μπορεί κάποιος εγγράματος από τη συνοδεία του κ. δημάρχου να του πει πως δεν αναφέρεται ο ψαλμός στους εκάστοτε κυβερνώντας, πολλώ δε μάλλον στους σημερινούς, αλλά στην θαυμαστή ιστορία του Τιμίου Σταυρού όπου με την πίστη των τότε Βασιλέων, όπως του Αγ. Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της μητρός του Αγ. Ελένης, κατοτρώπωσε τους βαρβάρους; Τι απαιτήσεις ανόητες είναι αυτές να αλλάξει ο ύμνος; Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος, πόσοι ακόμη ύμνοι υπάρχουν με αναφορές σε βασιλείς του Βυζαντίου; Μήπως και να αλλάξουμε και την προσευχή "Βασιλεύ Ουράνιε" σε κάτι που να θυμίζει την προεδρική δημοκρατία; Αλήθεια με τέτοιες απόψεις θα προχωρήσουμε προοδευτικά; Και δεν καταλάβαμε, γιατί να αντικατασταθεί ο ύμνος με το "ευσεβέσι"; Με τη λογική του δημάρχου αλλά και κάθε άλλου εφήμερου αξιωματούχου, προτιμότερο να αντικατασταθεί με το "ασεβέσι" ώστε να συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι σημερινοί άρχοντες! Και κάτι τελευταίο... Γνωστόν στην Ορθόδοξη παράδοση ποιος τρέχει μακρυά από τον Αγιασμό των υδάτων...
η συνέχεια εδώ
1 σχόλιο:
Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος είχε δίκαιο.... το πρόβλημα είναι της διοικούσας Εκκλησίας, η οποία από τη μεταπολίτευση και πέρα αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα του δημοψιφήσματος που λύνει μια για πάντα το Πολιτειακό ζήτημα... συνεχίζει να κάνει τον "Αλέκο" και δεν αλλάζει βασικές φράσεις της λειτουργικής της ζωής συμμορφούμενη με τις πολιτειακές αλλαγές.
Έτσι κρίνεται απαραίτητο να αλλάξει η εισηγητική έκφραση της Θείας Λειτουργίας σε "Ευλογημένη η ΠΡΟΕΔΡΙΑ του Πατρός...." καθώς και το στο Πάτερ Ημών να αντικατασταθεί η επίμαχη φράση με την νέα "Ελθέτω η ΠΡΟΕΔΡΙΑ σου" επίσης οι Χριστιανοί να επιθυμούν μετά το θάνατο τους την είσοδο τους ''στην ΠΡΟΕΔΡΙΑ των ουρανών''. Επίσης χρειάζεται να αλλάξουν όλα τα διοικητικά έγγραφα τα οποία εκδόθηκαν πριν το 1974 και αναφέρουν επιδεικτικά και αναιδώς την έκφραση ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ειδάλλως υπάρχει αισθητός κίνδυνος να ακυρωθούν πλείστα όσα των Μυστηρίων, όπως Βαπτίσεις Γάμοι ακόμη και κηδείες, προς όφελος ίσως των εμπλεκόμενων προσώπων.
Δια ταύτα και χρειάζεται άμεση τροποποίηση των άνω θεμάτων και επίλυση του εν λόγω θέματος....
Δημοσίευση σχολίου