Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον μποϊκοτάρει ξενοδοχεία στο Μπρουνέι λόγω της σαρία

Επιτέλους και μια καλή αντίδραση. Όταν πρόκειται για αποθησαύριση πλούτου (σε όλο τον κόσμο) η Σαρία πάει περίπατο. Εφαρμόζεται μόνο στον μικρό χώρο της ιδιωτικής επικράτειας. 


Πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν αλυσίδα ξενοδοχείων που ανήκει στην Υπηρεσία Επενδύσεων του Μπρουνέι, έπειτα από την υιοθέτηση του αυστηρού ισλαμικού νόμου της σαρία στο σουλτανάτο.

Ο σουλτάνος Χασάναλ Μπολκίαχ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την προοδευτική εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στην επικράτειά του.

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι απαγόρευσε στο προσωπικό του τη διαμονή στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Dorchester Collection, η οποία περιλαμβάνει το Dorchester του Λονδίνου και το Beverly Hills Hotel του Λος Αντζελες.

«Κανένας υπάλληλος της Virgin, ούτε τα μέλη των οικογενειών μας, δεν θα διαμένουν στα ξενοδοχεία Dorchester, όσο ο σουλτάνος δεν σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter.

Ο βρετανός ηθοποιός Στίβεν Φράι και η τηλεοπτική παρουσιάστρια Ελεν ΝτεΤζενέρις γνωστοποίησαν επίσης ότι δεν θα πατήσουν το πόδι τους στα ξενοδοχεία αυτά.

Από την πλευρά της η ένωση Feminist Majority Foundation ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το Beverly Hills Hotel για τις τελετές βράβευσης.

Το πλούσιο σουλτανάτο του Μπρουνέι, που βρίσκεται στη Νήσο Βόρνεο, είναι το μόνο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας που εφαρμόζει τη σαρία.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει τον ακρωτηριασμό των κλεπτών, τη μαστίγωση για την κατανάλωση αλκοόλ ή την προσφυγή στην άμβλωση και τον λιθοβολισμό για μία σειρά εγκλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: