Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

οι γελοιοτητες του προεδρου του θεολογικου τμηματος της θεολογικης σχολης Θεσσαλονικης

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: ΟΤΑΝ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Απόστολος Ρίζος τραγουδούν ζωντανά στο Polis Art Café (στη Στοά Αρσακείου, στην Αθήνα)  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 8 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου δίσκου «Αγάπη σ’ αγαπάω» του Χρυσόστομου Σταμούλη, Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διευθυντού της Χορωδίας "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης. 
Πρόκειται την πέμπτη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός μαζί με ένα εξαιρετικό βιβλίο με κείμενα για την αγάπη, που ο ίδιος επέλεξε, των: Όσκαρ Ουάϊλντ, Χαλίλ Γκιμπράν, Μάνου Χατζιδάκι, Σολομώντα (Άσμα Ασμάτων), Τάσου Λειβαδίτη, Βασιλείου Αγκύρας, Τάκη Βαρβιτσιώτη και Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. 
Τα σχέδια που κοσμούν το βιβλίο υπογράφει ο Χρίστος Πίτσιλος, ενώ το εξώφυλλο ο Ανδρέας Νικολάου. 



Ο διαβοητος "θεολογος"  Χρυσοστομος Σταμουλης, νεωτεριστης, Λατινοφρονας και Οικουμενιστης, της ομαδας των γνωστων θορυβοποιων ...λειψανων του Αγουριδη - Βασιλειαδη.
Ειναι απο τους αρχηγους της γνωστης παρεας των γνωστων ετεροκλητων στοιχειων της θεολογικης σχολης Θεσσαλονικης, που αμαυρωνουν και εκθετουν με τις ποικιλλόμορφες πραξεις τους την θεολογικη επιστημη και την Εκκλησια.
Τι θελει αυτος ο κυριος μεσα στην Εκκλησια του Χριστου;
Για να μεταφερη τις γελοιες ιδιαιτεροτητες  του και τις μουσικες  σαχλοτητες του;

Και τωρα, ο Σταμουλης της μεταπατερικης θεολογιας,  παρουσιαζει τα ...θαυμαστα εργα του, με την βεβηλωσι των Ευαγγελικων ρηματων.
"Αγαπη σ' αγαπαω", λεει στο ...ξεβρακωτο εργο του.
Αν θελει να διδαξει την αγαπη του Αγιου Ευαγγελιου, τι σχεσι εχουν τα σαχλοσαχλα του που παρουσιαζει και καταγραφονται;
Αν παλι θελει να διδαξει την αγαπη του κοσμου, ειναι αυτο αγαπη, ή απατη;
Υπαρχει τετοια αγαπη;
' Η ειναι αγαπη του ...κοκκορα;

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"η αγάπη του...κόκκορα"! πώς δεν το σκέφτηκα; πράγματι, υπάρχει ΚΑΙ τέτοια αγάπη.
.................
To μπουτάκι της κυρίας στη φωτό λες να κολάζει τριαντάχρονο; δεν το πιστεύω. Από 80άρη και πάνω, μπορεί!
Tέλος πάντων, φρονώ ότι μετά από τα 20 τους χρόνια, οι κυρίες -αν ήταν στοιχειωδώς ευφυείς- θα έπρεπε τα μπουτάκια να τα καλύπτουν. Ετσι θα προκαλούσαν περισσότερο!
:-)

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

χα χα

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

αγαπητέ μου "τρελογιάννη" το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πω για κάποιον οτι είναι "νεωτεριστης" "λατινοφρονας" "Οικουμενιστης" ή αιρετικός. Το πιο έντιμο όμως είναι να εκθέσω τα κείμενα για να μπορεί να κρίνει κάθε νοήμων άνθρωπος. Δεν είχα διαβάσει κείμενα του Σταμούλη μέχρι σήμερα. Εσύ έγινες αφορμή να διαβάσω κάποια στο δίκτυο και μόνο με αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω. Τελικά πρέπει να αποφασίσεις: αυτό το blog το διατηρείς για να προσβάλεις κάποιους ανθρώπους βάσει της δικής σου κρίσης; Μήπως γίνεσαι φερέφωνο κάποιων άλλων χωρίς να το θέλεις; ή μήπως θα έπρεπε να έχεις το πραγματικό φρόνημα του Τρελογιάννη;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Έχεις δίκιο ότι δεν έχουμε παραθέσει κείμενα του. Εάν κάποιος είναι λιγοοο υποψιασμένος με τα θεολογικά πράγματα τα τελευταία χρόνια και τι η διαβολοκίνητη συντροφιά του βασιλειάδη και του αγουρίδη έχουν κάνει (σου θυμίζω τον καρπός τους ,το αντίχριστο μάθημα των θρησκευτικών που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα μας )δεν θα απορούσες καθόλου μα καθόλου …
Σου θυμίζω τον αγουρίδη και τις πλάνες του για μια παγκόσμια «εκκλησία» ένα παγκόσμιο ευαγγέλιο! που θα περιέχει όλες τις θρησκείες του κόσμου !

Αυτού μαθητής είναι ο λεγάμενος…
Ότι λέμε πάντως το λέμε συνήθως με πόνο, ωστόσο σε αυτή την αφασία των υγιών αδελφών που με την σιωπή τους αποθρασυνουν, αφήνουμε την σαλλοτητα να μιλά καμιά φορά…

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεί καστάντημα αυτός ο άνθρωπος να ηγείται του θεολογικού τμήματος της Θεολογικής ΣΧολής του ΑΠΘ! Όσο για το "μπουτάκι", μεγαλύτερη αισχρότητα είναι να θέλεις να προκαλέσεις την αντίδραση και τα σχόλια όσων διαφωνούν, απ αυτό καθ εαυτό το "μπουτάκι"!

Ανώνυμος είπε...

Είναι θλιβερό το κριτήριο σου. Αλλοίμονο αν κρινόμασταν από το ποιούς δασκάλους είχαμε. Μπορείς σε παρακαλώ να μου φέρεις ένα παράδειγμα από αυτά που γράφει ο ΙΔΙΟΣ ο Σταμούλης για να καταλάβω; Διότι απ' αυτά που διάβασα δεν έφτασα στα ίδια συμπεράσματα με σένα.
Υ.Γ. Σε παρακαλώ να μην ψαλιδίζεις τα σχόλια. Η δημοσίευσέ τα αυτούσια ή μη τα δημοσιεύεις καθόλου

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη αν πλήγωσα κάποια κυρίααα! Θα είμαι φρόνιμο παιδί, άλλη φορά!
:-(

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο των 2:02:
http://aktines.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3956.html
Καλό θα είναι να διαβάσεις την κριτική που του ασκείται και μετά να κάνεις μία βόλτα απ το ιστολόγιο ΑΝΤΙΔΟΣΙΣ του λεγάμενου προκειμένου να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασιν τις στρεβλές του ιδέες. Δεν σε προβληματίζει αρνητικά που τον "αβαντάρουν" τα καιρίτικα και συναξιακά blogs;

Ανώνυμος είπε...

http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6607.html
Σταμούλειων "κατορθωμάτων" συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Τα "ποιητικά" περιττώματα του Σταμούλη έγιναν αρώματα!

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμος των 2:02
Αυτά που μου παραθέτε δεν είναι κείμενα του Σταμούλη αλλά οι κλασικές τσιρίδες των εγκλωβισμένων στο υπερεγώ τους ευσεβιστών.
Από αυτά που διαβάζω στο ιστολόγιο ΑΝΤΙΔΟΣΙΣ σχηματίζω μια εικόνα για τον Σταμούλη ενός θεολόγου άκρως σωστού στις απόψεις του για το γεγονός της Εκκλησίας. Οι κριτικές εναντίον του όμως μου θυμίζουν τις κριτικές για τον Γιανναρά οι οποίες επίσης γίνονται από άνυποψίαστους για το γεγονός της Εκκλησίας και άσχετους με την ελληνική γλώσσα πουριτανούς.
Αν τα κριτήριά σας για κάποιον είναι κατα πόσον ανέχεται ή κάνει διάλογο με τους αριστερούς, να σας θυμήσω οτι ο Χριστός συνέτρωγε με τις πόρνες και τους τελώνες. Οι ίδιοι άνθρωποι θα του έκαναν την ίδια κριτική και Εκείνου.

Πάντως δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση. Κατάλαβα τη φιλοσοφία του blog. Φαντάζομαι και αυτόν ή αυτή που θα το διαχειρίζεται. Καμιά κοτσού θα είναι με αξύριστα πόδια.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αγαπητέ ο «πουριτανισμός οι φανατικοί οι μοντέρνοι οι νεορθόδοξοι» όλα αυτά τα σχήματα είναι ψευτοδιλήμματα .

Το ερώτημα είναι απλό κατά πόσο όλη αυτή η γενιά που μεγάλωσε σε ένα πράγματι δύσκολο περιβάλλον αντί να εγκολπωθεί την ευλογημένη μας παράδοση μας ,μεταφέρει κακόγουστα τον γερμανικό ιδεαλισμό και τον προτεσταντικό υλισμό στην ζωή της εκκλησίας ,μαζί με τα ερωτικά τους απωθημένα! Καρπός αυτού που λέω το μάθημα των θρησκευτικών και η αλλοπρόσαλλη γλώσσα της «σύναξης»

Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε τους πρωτεργάτες αυτές της έκδοσης και ήμασταν κάποτε θερμοί υποστηρικτές τους.
Κάποτε ..όταν μύριζε Λιβάνη ,αγιον όρος ,πατερικό λογο, φιλοκαλία ,Ντοστογέφσκυ ,Παπαδιαμάντη… Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο πολύς αγαπητός γέροντας Βασίλειος ο γοντικάκης τους πετσοκόψε τα όνειρα και τις ελπίδες ! έχεις διαβάσει την παρέμβαση του στο διάλογο που έγινε; Αναζήτησε το κείμενο..
Τελειώνοντας θα σε παραπέμψω σε μια πολύ καλή μελέτη που έχει γίνει για όλα αυτά που συζητάμε: http://www.politeianet.gr/books/metapateriki-theologia-kai-ekklisiastiki-pateriki-empeiria-218325

Να περνάς καλά

Τρελογιάννης ή ο κουτσός με τα αξύριστα πόδια!

Ανώνυμος είπε...

Προς 2:02: στις χαλεπές μας μέρες η γνήσια ευσέβεια διαβάλλεται σαν ευσεβισμός, η προσήλωση στους ιερούς κανόνες που οριοθετούν το Ορθόδοξο Ήθος σαν νομικισμός και υιοθέτηση δικανικού πνεύματος, η συμμόρφωση προς τις επιταγές της χριστιανικής ηθικής σαν ηθικισμός κ.ο.κ. Αυτουργοί αυτής της διαβολής οι θεράποντες της νεοορθοδοξίας και του ζηζιουλογιανναρισμού, των οποίων οι κακοδοξίες επιβραβεύονται αντί να πατάσσονται. Το "επίπεδο" μερικών καταδεικνύεται απ τον τρόπο με τον οποίο γράφουν όταν μιλάνε για "κοτσού με αξύριστα πόδια".
Υ.Γ. Για το νεονικολαιτισμό του Γιανναρά τι έχεις να πεις λαλίστατε;

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορεί! Δε μου το βγάζεις από το μυαλό! Κάποιο ερωτικό φετίχ έχει ο τυπάκος που μελετάει κοτσούδες με αξύριστα πόδια, χαχα!

Ανώνυμος είπε...

http://imverias.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2353.html

Ανώνυμος είπε...

Ο γνωστός Αγνωστος:
Ξαναδιαβάζοντας τα σχόλιά σας από την αρχή δεν βρήκα ούτε ΜΙΑ φράση που να αποτελεί σοβαρή επιχειρηματολογία. Το μόνο που βλέπω είναι σεξιστικά ή σεξουαλικά υπονοούμενα ως επίθεση σε έναν Αγνωστο. Φαντάζομαι ότι θα θεωρείτε και τον εαυτό σαν ως τους σούπερ ορθόδοξους υπερασπιστές της αλήθειας(sic)

Ανώνυμος είπε...

Γνωστέ άγνωστε!

οι πολλές φράσεις ,μαρτυρίες και ντοκουμέντα που ψαχνεις! http://www.politeianet.gr/books/metapateriki-theologia-kai-ekklisiastiki-pateriki-empeiria-218325


αλλά ψάχνεις;;

Unknown είπε...

Αφήστε τις βαττολογίες και τα ρητορικά άστοχα φληναφήματα. Σε όλα τα έργα του ο κ. καθηγητής μας αναφέρετ;αι στους Πατέρες. Η θεολογία των Πατέρων ως αλήθεια ανόθευτη και ασκητική ομορφιά αποτελεί μαρτυρία των κειμένων του. Ποτέ δεν θεολόγησε εκτός εκκλησίας. Έχει αναφερθεί στην ακραιφνή δογματική αλήθεια, στη χριστολογία, στα ιερά μυστήρια κ.ά. Ποτέ δνε θεολόγησε εκτός Πατέρων.

αααα.....ξέρετε τι συμβαίνει; Σας ενοχλΕΊ που αποκαλύπτει τους κρυμμένους θησαυρούς των Πατέρων για την αγάπη και τον έρωτα. Στην ουσία σας ενοχλεί η ομορφιά της εκκλησίας που μιλάει για έρωτα, ευσέβεια και όχι ευσεβισμό για χρηστοήθεια και όχι ηθικισμό.

Και κατάφερε μέσα από την τέχνη (οι ίδιοι οι Πατέρες αναφέρουν σε έργα τους τη θεολογία ως τέχνη) να συνδυάσει τραγούδι, ποίηση, λόγο και φιλοκαλία και να αναδέιξει μία ομορφιά που σας σκανδάλισε και σας τρόμαξε. Μία ομορφιά "απαγορευμένο καρπό" για το νου σας και την αραχνιασμένη σας ψυχή που έμαθε να αγαπά Θεό χωρίς Θεό και άνθρωπος χωρίς πάλι Θεό.

Η φιλοσοφία σας και η κατάκριση σας απέναντι στη μορφή του κ. καθηγητή απουσιάζει από την παραδοχή του "δος μοι τούτον τον ξένον". Κι αυτό γιατί η πρόσληψη του υπάρχοντος ωραίου (όχι νέου, αλλά θαμμένου από εσάς) σας σκανδαλίζει και δημιουργεί μένος μέσα σας και συμπεριφέρεστε σαν Ιουδαίοι με παθιασμένο πάθος για άρνηση της αγάπης, της διάκρισης και της συγχώρησης του Χριστού προς κάθε μετανοούντα και κάθε χωροχρονική στιγμή.

Η θεολογία είναι ρήξη. Πρόσληψη της ασκητικής των ιερών Πατέρων στην κάθε εποχή. Αν δεν αντέχετε να ζείτε την ομορφιά της αγάπης και το άπειρο μέγεθος της αλήθειας που θάψατε μαζί της κι εσάς στο χθες της ανυπαρξίας σας, διαβάστε με ειλικρίνεια τα βιβλία του κ. καθηγητή που είναι άκρως Πατερικά και διδάσκουν την ωραιότητα της φύσης, στο πέρασμα της οποία εωσφορικά αρνείστε να μυρίζετε τα άνθη της και την αγιοπνευματική της δόξα.


Κι επειδή η θεολογία είναι αλήθεια κι επανάσταση έναντι στην επίμονη ειδωλική συμπεριφορά κι εμμονή, δανείζομαι ένα στίχο από το τραγούδι του κ. καθηγητή "Αγάπη σ' αγαπάω"....

....βάλε φψτιά στα βράδυα βάλε φωτιά.....

Ηρακλής Φίλιος

Ανώνυμος είπε...

Σας παραπέμπω σε σχετικό κείμενό μου:

Ο θεολογικός εκμοντερνισμός (στην Ορθοδοξία και στη Δύση), η Ι. Μητρ. Δημητριάδος και η ζωντανή Ιερή Παράδοση.

Πηγή: http://www.antibaro.gr/node/2281


Ταγαράκης Χρήστος