Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΙΤΑΛΙΚΟ "Συγγνώμη" πρωθυπουργού για τη μετανάστευση!


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα αποδεικνύεται εξαιρετικά επικοινωνιακός και με γρήγορα αντανακλαστικά. Με αφορμή μια δημόσια επιστολή ενός Ιταλού στην εφημερίδα La Stampa που έθιγε το ζήτημα της μετανάστευσης πολλών συμπολιτών του σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας με σκοπό την ανεύρεση εργασίας, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός έστειλε τη δική του απάντηση.
«Ζητώ συγγνώμη σε όσους φεύγουν. Συγγνώμη στο όνομα μιας πολιτικής που για χρόνια έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και με λόγια, πράξεις και παραλήψεις επέτρεψε την διάχυση του πάθους, των θυσιών και των ικανοτήτων. Όταν ολόκληρες γενιές χάνουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους καθημερινά, δεν υπάρχει άλλοθι ή αποστασιοποίηση προσωπική και πολιτική που να στέκει», έγραψε στην απαντητική επιστολή του ο Λέτα.
Όπως εξήγησε, στόχος της κυβέρνησής του είναι να βάλουν όλες τις δυνάμεις τους ώστε να επανέλθει η ελπίδα στον ιταλικό λαό και οι πολίτες να παραμείνουν στην Ιταλία γνωρίζοντας ότι όλες οι προσπάθειές τους θα αναγνωρίζονται.
Συμπληρώνοντας, μάλιστα, δήλωσε πως επιθυμεί μια Ιταλία που ενεργεί και καινοτομεί, όπου οι νέοι θα έχουν ένα επίπεδο εκπαίδευσης και κοινωνικής κινητικότητας όσο πιο κοντά γίνεται με τους Ευρωπαίους συνομηλίκους τους.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο αν στόχος μας είναι να θέσουμε συμβολικά τους όρους σε αυτόν που σκέφτεται να μεταναστεύσει ώστε να έχει την επιλογή του να μείνει ή να φύγει. Να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του ζωής ή εργασίας στη χώρα ή να επιλέξει να φύγει για να γνωρίσει την πολυπλοκότητα του κόσμου και ενδεχομένως να επιστρέψει στην πατρίδα. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα ζητήσουμε για μία ακόμα φορά συγγνώμη. Στους εκατομμύρια νέους, στους ακόμα νεότερους, στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είμαι σίγουρος ότι δε θα μας συγχωρήσουν», ολοκλήρωσε την επιστολή του ο Ιταλός πρωθυπουργός.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: