Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ : Όχι φιλανθρωπία με ξένα κόλλυβα κύριε Τσίπρα

Λουδάρος Ανδρέας

 Όταν η Εκκλησία κινητοποιούσε ολόκληρη την κοινωνία με σκοπό να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε την κρίση, οι επικοινωνιολόγοι του κ. Τσίπρα ίσως να μην είχαν καταλήξει ακόμη στο συμπέρασμα πως η συνεργασία με την Εκκλησία αποφέρει περισσότερα απ’ ότι η συνεχής πολεμική εναντίον της.

Φαίνεται όμως ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας μεταμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. από πολιτικό σχηματισμό αντίδρασης σε ενιαίο κόμμα εξουσίας, κάποιοι «μέτρησαν» τα «κουκιά» και κατέληξαν πως η Εκκλησία δεν συμφέρει να είναι «απέναντι».

Δικαίωμα τους βέβαια. Άλλωστε στην Ελλάδα τα κόμματα μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες «μεταμορφώσεις».

Στην ομιλία του κ.Τσίπρα στη Δραπετσώνα όμως, φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι του, δεν τα «ζύγισαν» σωστά τα πράγματα.

Το «άνοιγμα» προς την Εκκλησία που επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος Αλέξης, πιο πολύ με «διάρρηξη ανοιχτών θυρών» μου φάνηκε.

Γιατί πολύ απλά, όταν τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά ιατρεία, τα ιδρύματα και οι χιλιάδες άνθρωποι της Εκκλησίας που δουλεύουν καθημερινά εδώ και χρόνια, δεν περίμεναν κανέναν πολιτικό να τους κινητοποιήσει.

Ωραία η ιδέα, και «τσιτάτο» το «τροφή για όλους» κυριε Τσίπρα μας, αλλά σας πρόλαβαν άλλοι. Θέλω να ελπίζω ότι πιαστήκατε «αδιάβαστος» και πως δεν κινήθηκε εκ του πονηρού ο λογογράφος σας, σε μια προσπάθεια να «καπελώσει» την ήδη ακμάζουσα φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας.

Όσο για τα αδιάθετα ακίνητα της Εκκλησίας, γιατί δεν βάζετε κάτω ένα χαρτί κι ένα μολύβι, πριν κάνετε φιλανθρωπία με «ξένα κόλυβα».

Αν υποθέσουμε ότι η Εκκλησία παραχωρούσε μια μεζονέτα στη Βουλιαγμένη σε μια οικογένεια θα έκανε καλό ή θα στερούσε βοήθεια από πέντε άλλες; Διότι η μεζονέτα αυτή όταν ενοικιαστεί θα προσφέρει χρήματα τόσα ώστε να βοηθηθούν πολλές περισσότερες οικογένειες από την μια, που δεν νομίζω ότι θα μπορούσε καν να επιπλώσει αυτήν την μεζονέτα.

Είναι σαν να έχω εγώ μια κατσαρόλα με την οποία μαγειρεύω για δέκα άτομα κάθε μέρα και να μου πεις να τη δώσω σε δυο ανθρώπους που δεν έχουν δικιά τους. Θα είναι καλή η ανούσια πράξη;

Καλές οι ιδέες αλλά είπαμε να περάσουμε αυτή την δόλια τη χώρα ένα βήμα παραπέρα. Το πάθημα να μας γίνει μάθημα. Λαϊκισμοί και κορώνες από την εποχή του 80 έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν… αλλά μάλλον μας «βουλιάζουν».
πηγή

Διαβάστε εδω το σχετικό ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: