Πρόσφατα η υπουργός της δια βίου εκπαίδευσης των παιδιών μας στα δόγματα της "Νέας Εποχής" και στις "ντιρεκτίβες" της λέσχης "Bilderberg", μαζί με την επιτροπή του "Παιδαγωγικού Ινστιτούτου" αποφάσισε να μην τυπωθεί το βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού που συνέγραψε η ομάδα του Πανεπιστημιακού κ. Κολιόπουλου,διότι "περιέχει πολλά αμφισβητούμενα σημεία".
Βέβαια αυτό το "κακό" βιβλίο είχε την ίδια περίπου αντιμετώπιση και απο τους επίσης νεο-εποχήτες προκατόχους της κ. Διαμαντοπούλου οι οποίοι τηρώντας με ακρίβεια τις εντολές του CDRSEE και των υπολοίπων παραμάγαζων της "Νέας Σιωνιστικής Τάξης Πραγμάτων" δεν το είχαν απορρίψει αλλά το είχαν βάλει στη ναφθαλίνη.
Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούν η κ. Διαμαντοπούλου και οι περί αυτής νεο-εποχήτες μπλέ και πράσινοι "ειδικοί" παιδαγωγοί, σας παραθέτουμε μια παλαιότερη και κατατοπιστικώτατη ανάρτηση απο το paideia-gr
Η Ιστορία της Στ΄ Δημοτικού, ο Άρης και η Άννα
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009
Στο ζήτημα του νέου βιβλίου της Στ΄ Δημοτικού δικαιωθήκαμε πλήρως. Όπως ίσως θυμάστε είχαμε προβλέψει από πολύ νωρίς πως δεν θα πήγαινε στα σχολεία τον Σεπτέμβρη . Τώρα ξύπνησαν οι εφημερίδες!
Διαβάστε τι έγραψε χθες (15-11-09) το Πρώτο Θέμα!
«Χάθηκε» το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού Στους σκοτεινούς διαδρόμους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,με την ανοχή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχει «χαθεί» το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, αν και θα μπορούσε να έχει διανεμηθεί από τις αρχές της σχολικής χρονιάς.
(....)Οπως αναφέρουν κύκλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο οποίο διδάσκουν ο κ. Ιωάννης Κολιόπουλος και ο κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, επικεφαλής και μέλος της συγγραφικής ομάδας αντίστοιχα, το νέο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού είναιέτοιμο -ακόμα και στην ηλεκτρονική του μορφή- ήδη από τον περασμένο Μάρτιο...
Το κώλυμα όμως παρουσιάστηκε με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας όταν ο κ.Αρης Σπηλιωτόπουλος αντικατέστησε τον κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ως αποτέλεσμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,ενώ είχε στα χέρια του το σύγγραμμα από τις αρχές Μαρτίου, το επέστρεψε στη συντακτική ομάδα για διορθώσεις στα μέσα
Ιουλίου.
Το βιβλίο ήταν έτοιμο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έδωσε την εντολή εκτύπωσής του.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, σκοπός της νέας συγγραφικής ομάδας είναι να «προωθήσει την εθνική συνείδηση χωρίς μισαλλοδοξία».
Συγκεκριμένα, το νέο σχολικό εγχειρίδιο χαρακτηρίζει «διωγμό» τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922. Επιπλέον, η Επανάσταση του 1821 είναι η «Μεγάλη Επανάσταση» και, σε αντίθεση με το σύγγραμμα Ρεπούση, γίνονται εκτενείς αναφορές στους Δασκάλους του Γένους,στους αγώνες των Σουλιωτών, στους ήρωες του 1821, στον Παύλο Μελά και στον Μακεδονικό Αγώνα.
Συγκεκριμένα, άνθρωποι που συνομιλούν καθημερινά με τη συγγραφική ομάδα αναφέρουν ότι «το βιβλίο μιλά για το Κρυφό Σχολειό και αναφέρει το ιστορικό δεδομένο ότι οι Ελληνες υπέφεραν κυρίως τους πρώτους αιώνες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Η λέξη «συνωστισμός» φέρνει μια άλλη λογική,πιο πολιτική και λιγότερο επιστημονική, που δεν απηχεί την αλήθεια.
Η ομάδα Κολιόπουλου δεν τάσσεται κατά της προσέγγισης με τους γείτονες, αλλά ούτε θεωρεί πως στον βωμό αυτής της προσέγγισης πρέπει να αποκρυβούν ιστορικά γεγονότα».
ΟΛΓΑ ΓΚΑΛΗ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΑΣ
πηγή
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου