Κυριακή 9 Απριλίου 2023


 
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και μόνο από την ανθρώπινη οπτική, αναπαρίσταται τόσο υπέροχα που κάθε φορά που σκεφτόμαστε την Ανάσταση του Λαζάρου θυμόμαστε αυτήν ακριβώς τη σκηνή!

Ανώνυμος είπε...

Στην ταινία υπάρχει κάποιο δογματικό λάθος:

Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός ΔΕΝ προσευχήθηκε για να αναστήσει τον Λάζαρο, αλλά επειδή ήθελε να τους δείξει ότι ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, απλά ΔΙΕΤΑΞΕ τον Λάζαρο να βγει έξω.

Ανώνυμος είπε...

Και εντέλει, δεν είναι ανάγκη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρει κάποιος, για να δει μια τέτοια καλλιτεχνική δημιουργία, διότι ελλοχεύουν ποικίλοι κίνδυνοι. Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε με προτεσταντικό πνεύμα. Αλλά και με ορθόδοξο να ήταν, πάλι θα ήταν απο-τόλμημα. Καλύτερα και ασφαλέστερα ό, τι φωτίσει ο Θεός την κάθε ψυχή με την μελέτη της Αγίας Γραφής και την προσευχή!
...Γνώμη λέω και δεν δογματίζω!
ΑΜΑΣΕΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ὁ δὲ Ἰησοῦς ἦρε τοὺς ὀφθαλμοὺς ἄνω καὶ εἶπε· πάτερ, εὐχαριστῶ σοι ὅτι ἤκουσάς μου. Ἐγὼ δὲ ᾔδειν ὅτι πάντοτέ μου ἀκούεις· ἀλλὰ διὰ τὸν ὄχλον τὸν περιεστῶτα εἶπον, ἵνα πιστεύσωσιν ὅτι σύ με ἀπέστειλας... Και βέβαια προσευχηθηκε ο Χριστός. Να διαβάζουμε πιο καλά τις γραφές. Δεν υπάρχει δογματικο λάθος.